Autor: Novosti

Info
12.12.2018.
08:52 > 09:35
Sudovi su počeli da rehabilituju pripadnike ustaškog pokreta i ozloglašene SS Princ Eugen divizije, i država je posle odluke Upravnog suda u obavezi da im vrati kuće i njive, ali Agencija za restituciju će se oglušiti o tu sudsku odluku, pišu današnje "Novosti".
  • Nenad

    12.12.2018 18:04
    Nenad
    Sekulicu, bavi se bivšim vlasnicima kojima izbegavate da vratite imovinu koju je država oduzela, a nisu bili ni ratni zločinci, ni jevreji, ni pripadnici crkve, kojima vraćate imovinu u naturi.
  • Nenad

    12.12.2018 17:55
    Zezancija
    Diplomirani pravnice Sekulicu, odluke suda se moraju poštovati. Dokle god ne budemo poštovali sudsku vlast, zivecemo u sivoj dimenziji života, tj u državi Srbiji, u kojoj sve samo izgleda normalno a realno nista ne valja, zbog čega građani beže iz zemlje ili izumiru. A kada agencija za restituciju bude ovlašćena za otkrivanje zločinaca, tada možete davati takve komentare. Upravo je i delovanje agencije koju vodite jedno od tih sivih stvari u državi Srbiji.
  • Станко Србин

    12.12.2018 13:52
    Фуј
    Ако је био у усташким или СС принц еуген, постојала је намера за чињење злочина. Можда само није имао прилику.
  • licemerje

    12.12.2018 13:45
    Pripadnici Waffen SS divizije Prinz Eugen nisu pripadnici stranih okupacionih snaga vec isto kao i pripadnici Waffen SS divizije Serbische Freiwilligen-Korps, gradjani Srbije koji su stali na stranu okupatora bas kao i Cetnici, Nedicevci, Ljoticevci kojima vracate imovinu i rehabilitujete ih samo zato sto su Srbi!
  • Marijana

    12.12.2018 12:13
    Moji nisu bili nikakvi nacisti, već pošteni vlasnici zemlje, ako je potrebno da naglasim i Srbi, a opet su im komunjare posle rata čupali brkove i na koncu zaplenili 25 hektara najplodnije zemlje u Mošorinu. Ali hajde, šta reći, teško vreme... Međutim, ova manguparija sada nije ništa bolja, prave se ludi, zavlače me već 10 godina itd., nemaju nameru da oteto vrate!
  • /

    12.12.2018 11:40
    /
    jedno su zlocinci ali je ovo spin sa onih koji nisu bili u toj diviziji
  • Prle

    12.12.2018 10:46
    Da
    Ovo je Dno Dna !
  • Mile

    12.12.2018 10:34
    Sekula pa Bog
    Cemu sudovi i sudske odluke, ako jedan pojedinac iza kojeg stoji neka stranka uzima sebi za pravo da sada nakon toliko godina, kaze kao je neko bio pripadnik ovih ili onih zlocinackih formacija.
  • Sremac

    12.12.2018 10:22
    Apsurd
    Zašto do sada Agencija nije i to u celosti vratila imovinu licima koja nisu osuđivana, a koja su samo možda bila ideološki protivnici titoistima.
    Da li će oni na kraju ispasti jedini revolucionarni gubitnici, jer nema zašta da budu rehabilitovani?
  • Zločini sudova

    12.12.2018 10:17
    S R A M O T A ! ! !
    Kako je došlo do toga da srpski sud rehabilituje ustaškog ratnog zločinca?

    Ili BILO KOG ratnog zločinca, za koga je dokazano da je odgovoran za smrti civila?

    Ne zaboravimo da težina ovakvih odluka pada na ceo narod i našu budućnost.

    Kazne viših sfera i karma deluju i kada ne priznajemo da postoje.

    Neki poluludi ili gramzivi sudija da donosi ovakve odluke u moje ime!

    To je istinsko uništavanje državnosti Republike Srbije.

    Danas ratni zločinci a sutra svi ostali zločinci.

    Vladavina zla.
  • Opalim te g...m

    12.12.2018 09:24
    Svaka čast gospodine Sekuliću!
    Na moju zemlju u Sremu se naslanja zemlja bivše zadruge, sada je ta zemlja u arendi.

    Zgrozio sam se kada sam čuo da je unuk ustaškog tabornika iz našeg sela, čoveka koji je u smrt poslao 47 meštana, traži da mu se zadružna zemlja vrati nazad, a deda rehabilituje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna