Autor: 021.rs

Info
29.12.2018.
12:40 > 13:05
Nakon Novog Sada i u Bačkoj Palanci postavljen je spomenik kralju Petru Prvom.
  • @Nemanja

    11.01.2019 12:05
    Neće mi biti teško ni vama da ponovim po ko zna koji put jer vam u tvrdu, glupu glavu ništa ne ulazi, da je krajnje tragično i tužno koliko ste nesposobni te je ovo sve što vaš "intelekt" ume da stvori i potom biva prinuđen da iznova ponavlja jedno isto, "uvredu" koja je razumljiva samo vama. Veoma žalim što delimo istu državu.
  • Nemanja

    07.01.2019 20:18
    Auuu, Polis popio sve lekove na odeljenju pa se sad svađa sam sa sobom.
  • @@PV

    07.01.2019 19:27
    Tragično je da ste toliko glupi da svakim svojim novim, očajničkim komentarom sami, svojom voljom i bez fizičke prisile potvrđujete šta sam prethodno napisao. Iako je razumljivo da sebe ne možete videti sa strane, čvrst znak teškog mentalnog poremećaja je kada nakon celog tovara bezočnih laži koje ste istresli u svojim lažljivim komentarima imate toliko obraza i ni najmanje stida niti samokontrole da za to optužite drugog. Vi ste u potpunosti izgubili vezu sa stvarnošću, toliko ste ogrezli u sopstvenim lažima da više ne umete razlikovati šta ste izmislili a šta niste, utonuli ste u duboku psihozu i izgubili sposobnost razlikovanja imaginarnog sveta koji ste konstruisali od pravog, zato se i osećate ovako ugroženi od svakoga ko vaš lažni svet uzdrma i odbije da ustukne pred vašim bezumnim lajanjem kojim ste pogrešno naučili kompenzovati svoje nedostatke. Neće mi biti teško da vam i šesti put preporučim da uzmete uput za psihijatriju i lečite se, vaše stanje će se prolaskom vremena a bez lečenja samo pogoršavati, a iako nisam zabrinut za sudbinu jednog lažljivog, šovinističkog ološa, jesam za sudbinu građana koji nemaju izbor te moraju da vas trpe odnosno stupaju sa vama u kontakt ne znajući da bivaju suočeni sa psihopatom. Molim vas, načinite prvi korak i zatražite mišljenje stručnjaka, sasvim dovoljno će biti da njemu ili njoj za početak date na uvid sve što ste ovde napisali.
  • @PV

    06.01.2019 15:50
    Moje iskreno saucesce svima koji sa vama zivot dele, odnosno onima koji ce tek uci u te nevolje, postovani lazljivi gospodine
  • @@PV

    06.01.2019 10:30
    Vi nimalo niste smešni, krajnje je tužno da se tako teškog mentalnog stanja uopšte ne lečite, istovremeno i veoma tragično što ste takvi na slobodi i dolazite u kontakt sa građanima koji najverovatnije i ne slute sa kime imaju posla. Razumem u potpunosti da ste takvog stanja uma da potpuno odbijate mogućnost da vaše konstrukcije nisu prihvaćene, da ste potpuno uvereni da su vaše laži čvrste bez obzira koliko argumenti govore protiv, očigledno se već dugo nalazite u takvom stanju te i na sam nagoveštaj da vam se svet laži koji ste stvorili oko sebe urušava reagujete impulsivno i agresivno, a što manifestujete upornim vraćanjem na mesto "zločina" iako nemate ničim smislenim da doprinesete diskusiji osim ovakvim kratkim i besadržajnim opaskama namenjenim isključivo uvredi, a koje su jasni vapaji nemoći lica kojem je neophodna pomoć koju se plaši sam da zatraži.
    Peti put vas molim da pomognete sebi, uzmite uput i javite se na kliniku za psihijatriju i za početak im dajte na uvid sve što ste ovde napisali, stručnjak će potom analizom vaše ličnosti i ponašanja pokušati pronaći razloge vašeg patološkog laganja i straha od autoriteta, te odgovarajućom terapijom vam pomoći da se suočite sa problemima koje potiskujete takvom obmanom samoga sebe.
  • @PV

    05.01.2019 15:29
    smesan si koliko si tuzan
  • @@PV

    04.01.2019 08:18
    "Poštovani" lažljivi "gospodine", u vama od samog početka nije postojala nijedna jedina trunka dobre namere niti ste dali jednu jedinu istinitu izjavu i to vrlo dobro znate, vi ste lično, glavom i bradom, jedan od onih koje sam svojim komentarima opisivao. Nema nijednog vašeg komentara koji nije krcat bezočnim lažima, od prvog koji ste počeli banalizovanjem problema i tvrdnjom kako je to sve u "nečijoj glavi", što je potom preraslo u "minornu pojavu" a potom zahvaljujući upravo vama jer ste glupi i veoma agresivni, u otkrivanje vašeg pravog, odvratnog šovinističkog lica pokušajem da umesto argumenata uvedete pitanje nečijeg porekla u diskusiju, a koje vam je već u sledećem komentaru "potpuno nebitno" uz novu, potpuno bezumnu tvrdnju da sam ja u stvari više osoba i finalnu laž kako "ne morate da gubite vreme", iako evo vas ponovo. Vi veoma proračunato pletete oko sebe mrežu bezočnih laži i potom na svaku otkrivenu laž izmišljate još veću da prikrijete prethodnu, toliko ste navikli na laž i obmanu da ste izgubili vezu sa stvarnim svetom i postali potpuno uvereni u imaginaran svet koji ste konstruisali oko sebe. Vaše do sada prikazano ponašanje otkriva udžbenički primer jednog psihopate. Jasno sam stavio do znanja da društvenom šljamu i otpadu ne ostajem dužan repliku bez obzira što je to posledica vašeg teškog mentalnog stanja - vi se što hitnije morate lečiti, ne samo zbog vaše već i zbog sigurnosti građana koji imaju tu nesreću da sa vama svakodnevno stupaju u kontakt.
  • @PV

    04.01.2019 00:31
    Nekome je ponavljanje majka znanja a nekome je ponavljanje znak mentalnih poremecaja, lecite se. Vase bezocne lazi, samohvalisanje i uvredljive pausalne kvalifikacije me ne zanimaju. Vama nije dobro i to vam dobronamerno kazem.
  • cluffes

    03.01.2019 12:03
    most
    Most izmedju Backe Palanke i Nestina je preko potreban!
  • @@PV

    03.01.2019 08:11
    Uistinu je tužno koliko ste nesposobni i oboleli a opet se potencijalno opasni slobodno krećete u društvu, ali mi je i drago da ste toliko glupi pa ste sami, bez fizičke prisile otkrili svoje pogano, šovinističko i fašističko ali pravo lice i time bolje od mene ilustrovali sve što sam prethodno napisao. Vi ste, "gospodine", taj koji je svesno potegao pitanje nečijeg porekla u nedostatku argumenata - šovinizam je ta veoma tipična karakterna osobina vojvođijanskih neofašista. "Gospodine", bezmalo sve što ste napisali otkriva jasna obeležja mentalne bolesti - toliko ste razdraženi i agresivni da sada i halucinirate, ne samo da ste sebe potpuno uverili da bolje znate nečije poreklo od njega samog iako o toj osobi ne znate ništa, dotle da ga još optužujete i da o tome "bezočno laže", već ste sada u meni počeli umišljati i više od jedne osobe. U potpunosti razumem da su vas nesposobni staratelji tako vaspitali odnosno nisu obratili dovoljno pažnje na vašu edukaciju i mentalno zdravlje te ste danas izrasli u nefunkcionalnog i beskorisnog člana društva koji diskusiju vodi poput razmaženog deteta uverenog da je više u pravu ako glasnije i bezumnije laje, neće se međutim desiti da dozvolim takvom primerku društvenog šljama i otpada da laje bez replike kakvu zaslužuje. Po treći put vam preporučujem da poslušate svoj savet i javite se na kliniku za psihijatriju, vama je potrebna hitna pomoć i lečenje kako za vaše tako i za dobro svih građana koji se nalaze u vašem neposrednom okruženju.
  • @PV

    02.01.2019 22:33
    Bravo gospodine, upravo ste objasnili da ste vi povampireni fašista sposoban da samo obmanama i ad hominem opaskama doprinese diskusiji... svaki komentar je dragocen.
    Lepo sam pisao da vam treba medicinska pomoc, tako da ne morate da me ponavljate, tamo gde odete cete dobiti i fizicku zastitu istovremeno, da ne dodje rulja po vas, tako da se ne plasite krvozednih i jako opasnih hordi nekakvih povampirenih vojvodjanera koji vas stalno proganjaju po vasoj glavi. Potpuno mi je nebitno odakle ste, posto bezocno lazete cak i po tom pitanju ili vas jednostavno ima vise sa druge strane a ja ne moram da gubim vreme i da se dopisujem sa pola kafane besposlicara, koji po ceo dan vise na netu, cekajuci da neko ostavi komentar, ne bi li njihova bila zadnja.
  • Gaston

    02.01.2019 19:20
    Postavite radije spomenik Silviji Saint. Ta nam je svima, za razliku od ovog brkatog komedijaša, priuštila pregršt radosti i sreće. :)
  • @@PV

    02.01.2019 17:09
    Molim vas da navedete odakle sam to ja "stigao na ove prostore"? Dajem vam punu priliku da argumentujete svoju izjavu jer ne želim odmah da pretpostavim da ste samo lažljivi, lajavi neofašista sposoban samo da obmanama i ad hominem opaskama doprinese diskusiji. Ako ste pak to izmislili, a isto važi i ako ste zaista uvereni u nešto o čemu ste svesni ili čak i nesvesni da nemate ni najmanjeg pojma, odnosno ako ste iako svesni da više nemate argumenata osetili tu patološku potrebu da napišete nešto po svaku cenu bez obzira što je to bezočna laž, ponavljam vam još jednom da je potrebno da poslušate svoj sopstveni savet i sami se javite na lečenje na klinici za psihijatriju jer vaše ponašanje nije svojstveno ponašanju mentalno zdravih, punoletnih lica. Srećno i vama sa lečenjem.
  • @PV

    02.01.2019 16:30
    Treba vama zastita,jer ste tako traumirani stigli na ove prostore i punih usta i dzepova nastavili svoje traume i fobije,srecno sa lecenjem
  • mile

    02.01.2019 08:59
    Daj sklonite vise ovu sramotu.
  • @@PV

    02.01.2019 08:33
    "Poštovani" lažljivi "gospodine", vašu pomoć ne tražim, niti sam je ikada tražio i nikada je neću ni tražiti, umem da se sam brinem o sebi i po potrebi branim od nasrtaja povampirenih neofašista bude li im ikada palo na pamet da sprovedu svoje pretnje u delo. Predlažem vam da za početak poslušate svoj sopstveni savet i javite se za detaljan pregled vaše glupe, licemerne glave na klinici za psihijatriju, mišljenja sam da jedino stručnjak može odgonetnuti taj fenomen današnje "minorne pojave" nečega za šta ste koliko juče bili čvrsto uvereni da je samo u "nečijoj glavi", potpuno ostavljajući na stranu da su i nacisti nekada bili samo "minorna pojava".
  • PV

    02.01.2019 08:32
    @@PV i istomisljenici
    Hvala i vama što pišete ništa manje opširne odgovore, da se javno vide posledice fašističke indoktrinacije i vaspitanja. U potpunosti je jasno, odavno, da ste zarobljeni u prošlom i pretprošlom veku te stoga priželjkujete još jedan rat na ovim prostorima, još jedno razaranje i patnju. Razumljivo je u potpunosti da jedno mentalno poremećeno lice čije ponašanje ima sva obeležja fašizma želi promenu poretka bez "referenduma, izbora, velikih ili malih skupština" u 21. veku, više puta su vaši "istomišljenici" iskazali svoju "naprednu" želju da otimaju tuđe jer su sami nesposobni da išta pošteno steknu, jer su vas nesposobni staratelji vaspitali da imate pravo na sve što poželite bez ikakvog truda samo zato što ste rođeni u Vojvodini, pa kada ste tako nesposobni odrasli i kada vas je realnost da ni po čemu niste posebni zapljusnula i otreznila vaše glupe glave, baš kao i nekada nacional-socijalisti, uhvatili ste se jedinog što vam je preostalo - širenja mržnje i netrpeljivosti i traženja krivca u svima osim u vama samima. Ipak, dozvolite da iskažem najiskreniju želju da jedna demokratska NATO bomba padne baš na vašu glupu glavu, mislim da to u potpunosti zaslužujete.
    Ende! Imam i ja uzvičnik.
  • @PV

    01.01.2019 21:37
    Bas tako, te plakate a ni te komentare nisam video, zato sto su bili minorna pojava i sprdnja u vezi popisa stanovnistva a ne stvaranja neke nove nacije. To je bilo toliko ozbiljno da ni rdju sa kasika nisu uspeli da sastruzu.
    Bitno je da ste vi lazno uplaseni, sve cvokocete od straha u mraku nekog podruma, da ne dodje u mrkloj noci rulja po vas. Ne bojte se, ja cu da vam pomognem i iz cudovisnijeh kandzi izbavim, kada taj film budete gledali u svojoj pametnoj glavi koja vapi za detaljnim pregledom.
  • @PV i istomisljenici

    01.01.2019 20:01
    Hvala najlepse!
    Hvala sto pisete toliko dugacke komentare, da se vidi naprednjacka dijagnoza. Lepo je da se zna ko ste i sta mislite...
    Vojvodina je, na nesrecu nas starosedelaca, darovana Srbiji 1918, od strane velikih sila. Vojvodina ce biti oduzeta Srbiji na isti nacin. Niko nece praviti referendume, izbore, velike ili male skupstine. Samo ce NATO da uradi ono sto je trebalo biti uradjeno 1999. Bili su na granicama, bacali letke da se VJ preda, Srbijanci su se spremali za evakuaciju.
    Medjutim, Sloba je tada kapitulirao i dao Kosovo, pa je operacija stopirana. Schade!
    U B. Palanci ce tada biti dignut spomenik u skladu sa zeljama buducih vlastodrzaca. Isto i u drugim gradovima. Ende!
  • PV

    01.01.2019 19:51
    @pindžika - ne diskutujem o temama o kojima nisam upoznat što je između ostalog i razlog zašto ne možete da odnesete prevagu u diskusiji obzirom da veoma volite da lupetate o nečemu o čemu nemate pojma i potom postajete izuzetno agresivni kada vas neko postavi na mesto na koje pripadate i jasnom argumentacijom obelodani vaše laži.
    Ostaviću potpuno na stranu da isto lice koje je toliko "obrazovano" da tvrdi kako je nekome "zinulo dupe za austrougarskim teritorijama" jer je valjda ta vaša verzija "istorije" slučajno zaboravila austrougarsku aneksiju BiH pa i ugarsku okupaciju regiona današnje Vojvodine, ako ikada bude stvaran ilustrovani rečnik srpskog (ili ako tako hoćete, vojvođanskog) jezika, predlažem da se javite za ilustraciju reči "licemerje" jer ste vi, glavom i bradom, personifikacija te izrazito loše i negativne ljudske osobine. Osim što nekome govorite da se obrazuje dok sami notorno lupetate i istoriju falsifikujete onako kako odgovara vašim ličnim, zlim i niskim pobudama, vrhunac je zato licemerja da meni ovde govorite "nemoj da mi govoriš šta i kakav sam ja" dok ste vi meni lično, crno na belo ispod, našli za shodno da tvrdite šta je meni moja majka govorila. Razumem međutim zašto takvi kakvi ste možete živeti sami sa sobom - vi ste lice koje ne oseća ni trunku stida i srama šta god da uradi, "svetao" ste primerak ljudskog mediokriteta, šljama i otpada. I Srbija i Vojvodina su se usrećili sa vama.
  • pindžika

    01.01.2019 17:54
    @PV
    Još jednom, ako hoćeš da odgovoriš na moj komentar, nemoj da mi govoriš šta i kakav sam ja jer to očigledno ni ne znaš, nego se na moje komentare fokusiraj. Vidi se da ti fali dosta znanja, pa ako te mrzi da otvoriš neku knjigu, onda kreni barem od Wikipedije. Pa čitaj na istu teme tekstove na srpskom, hrvatskom, srpsko-hrvatskom, engleskom... To je minimum koji možeš da učiniš. Čoveče, moraš se obrazovati. A ni udžebinici iz istorije nisu dovoljni, oni su kod svih nas na balkanu jednostrani.

    Obrazuj se, nemoj da troluješ.
  • Palanka uvek palanka

    01.01.2019 15:29
    Prevrtljivi
    Palancani hteli da dignu spomenike Milosevicu, Kertesu, bili komunisticke perjanice i kolovodje antibirokratske revolucije i izazivaci gradjanskog rata u susednoj Hrvatskoj, izgubili prelepi Ilok, u Nestin se ide kroz drugu drzavu, a sada postali monarhisti. Vec sutra ce rusiti ovaj spomenik i postavljati novi ko zna kome Milosevicu i ko zna kom vodji .Ljudska glupost kraja nema.
  • Mrzim neobrazovane

    01.01.2019 13:54
    EU - prepuna spomenika i obeležja prošlosti
    Vojvodina - prepuna neobrazovanih koji nikada nisu bili u EU ali zato misle da znaju sve o njoj
  • Vojvodina drzava

    01.01.2019 13:29
    I spomenicima svojataju TUDJE. Jos kao dete sam vaspitan da je greh i pomisliti imati tudje - a kamoli ukrasti. VI - koji slavite i podrzavate taj cin srbije - niste nista bolji od razbojnika. A kao i vecina Vojvodjana - navijam da srbija sto vise udje u vezu sa Rusijom. To ce NAM pre doci SLOBODA.
  • :)

    01.01.2019 13:08
    @G или алиас @@@PV
    ".....Poštovani" lažljivi "gospodine",......vaše patološko ponavljanje ..... jer ste valjda glupi ..... preporučio bih vam lečenje ..... za vaše specifično mentalno stanje .....”

    Хаахахах...!!!
    Изгледа G жели да “заметне” трагове, али га, као и сваки пут, одаје “напредни рукопис”!
  • @@PV

    01.01.2019 08:14
    "Poštovani" lažljivi "gospodine", vaš stav da "vojvođanska nacija" ne postoji saopštite licima potpisanim sa "V", "Yip Man", "Lotre" ili "Scotch Bonnet", iako nikada nisam negirao pravo pojedinaca na slobodno nacionalno izjašnjavanje nalazim komičnim vaše patološko ponavljanje jedne iste fraze jer ste valjda glupi da smislite drugu te nadkompenzacijom to pokušavate nadoknaditi, a kako je to sve u "mojoj glavi". Jeste, sve je u mojoj glavi. Svi komentari koji tvrde ne samo postojanje takve nacije već i njene viševekovne "istorije" su samo u mojoj glavi a naročito plakati kojima su uoči popisa građani pozivani da se na pitanje o nacionalnosti tako izjasne. Ni te plakate a ni te komentare vi "niste videli", odnosno namerno ste odabrali da ih ne vidite kako biste potom takvu bezočnu laž upotrebili umesto argumenata u diskusiji. Ako ni zbog čega drugog, preporučio bih vam lečenje zbog slabog vida, odnosno kod nadležnog specijaliste za vaše specifično mentalno stanje koje se manifestuje selektivnim slepilom. Drago mi je zato da moje komentare odlično vidite.
  • mrzim spomenike

    01.01.2019 07:57
    EU - razvoj , buducnost
    Srbija - spomenici , proslost
  • Smrdijanci

    31.12.2018 21:36
    Petre, Petre hebivetre
  • @PV

    31.12.2018 13:50
    Jos jednom hvala na lazljivim komentarima, dragoceni su u prikazu patoloskog stanja jednog dela populacije, nego kao sto sumadinci nisu nacija, tako nisu ni vojvodjani osim u vasoj glavi, tako da sve u vezi toga je ili bezobrazluk ili prisilne opsesivne misli u okviru nekog psiholoskog poremecaja. Sto se tice pojedih ekstremnih komentara ovde, ne verujem da ste tako plasljivi da ih shvatate ozbiljno. Ja nisam pretio nikom niti znam nekoga ko jeste, pa me vase generalizacije ne zanimaju, pogotovo nisam primetio da se stotinama puta tako nesto masovno pise i govori o ubistvima, osim opet u vasoj glavi, a to su ozbiljni procesi koji zahtevaju pomoc strucnih lica.. Jos jednom, hvala na pomoci u vidu vasih dragocenih komentara, biti zardjala kasika je dijagnoza sama po sebi.
  • Nemanja

    31.12.2018 12:27
    Super, biće materijala za kvake kada se ova zaostala hrpa buđi koju neki nazivaju zemljom konačno raspadne.
  • PV

    31.12.2018 11:56
    @@PV - ah, sada ćete tvrditi još i da smo svi halucinirali kada ste širom grada postavljali uvredljive plakate kojim građane pozivate da se na popisu na pitanje o nacionalnosti izjasne kao "vojvođan/ka"? Razumem i prihvatam da ste okruženi licima pilećeg mozga koji pamte najdalje nedelju dana, verujem da ste im veoma slični ako ne i identični. Na ovim ovde istim stranama ste stotinama puta do sada pretili kako ćete građane Vojvodine proterivati južno od Save i Dunava i kako ćete im otimati imovinu, a pored svakodnevnog šikaniranja srpske nacije naročito na ovakvim novinskim člancima ste čak i meni lično "demokratski" pretili smrću. Ostavljajući po strani da ne postoje nacije "šumadinci" ili "ličani", niko ne brani vojvođijanskoj naciji da postoji, ono što vam kako ja tako i mnogi neće dozvoliti jeste ne samo da falsifikujete svoju i negirate tuđu istoriju, već i da svoju novopečenu naciju postavite iznad drugih, da prisvojite Vojvodinu kao svoju privatnu imovinu i ugrozite živote njenih stanovnika koji ne dele vaše mišljenje. Razumem da ste glupi ali evo vam i po stoti put čvrsto obećanje: nećete, "gospodine", proterati NIJEDNOG JEDINOG građana ili građanku Vojvodine bez obzira koje je nacionalnosti ili gde se rodio/la.
  • PV

    31.12.2018 11:53
    @pindžika - "poštovani" glupi "gospodine", meni je majka rekla "kada neko preti građanima kako će ih proterivati sa njihove sopstvene imovine jer mu se ne dopada njihova nacionalnost ili mesto rođenja, reci mu da je fašista". Naravno vi volite da se "pravite" blesavi kao da nikada ništa niste pisali na ovim ovde istim stranama, kao da nikada niste širili mržnju i netrpeljivost u Vojvodini i pretili njenim građanima koje svakodnevno etiketirate i šikanirate - na vašu žalost, ne samo da to nije zaboravljeno već i i dalje stoji zabeleženo crno na belo, a vi samo nastavite da se "pravite" blesavi - za to ste nažalost jedino sposobni. Izvinite što ne patim od amnezije i što takav smetam vašem "proevropskom" i "demokratskom" nastojanju i upornom trudu da napravite fašističku republiku na teritoriji današnje Vojvodine i u njoj sprovedete etničko i građansko čišćenje "genetski nečistih" stanovnika. U međuvremenu vam preostaje jedino da odete do ovog spomenika i urinirate po njemu, to je veoma karakteristična vojvođijanska "kultura" kojom ste se i ranije ovde hvalili i ponosili.
    @Scotch Bonnet - iako više ne iznenađuje, i dalje je tužno i zastrašujuće koliko ste glupi i nesposobni u 21. veku. No, da upotrebim "logiku" vašeg prethodnika - sa vama kad se priča, kao da se vodi dijalog sa detetom. Mama ti je rekla "ako te neko dira, reci mu da piše po direktivi".
  • @PV

    31.12.2018 11:29
    Hvala vam gospodine G sto ste jos jednom opisali srpske radikale i njihovo rezonovanje i proterivanja iz vojvodine kojima su se bavili. Svaki vas komentar je dragocen kad se gomila lazi o navodnim sikaniranjima stavi u stranu, kad se okrene sve za 180 stepeni. Ne mozete ni vi ni ceo otadzbinski odbor od visegodisnjih zrtava napraviti agresora, pa da stanete svi jedno drugome na glavu. Isto tako, nije bilo stvaranja nikakve vojvodjanske nacije, osim u vasoj pametnoj glavi. Da ne spominjem sto niko da objasni kako srbijanci, sumadinci, licani i ostali mogu da postoje a vojvodjani ne mogu.
  • Scotch Bonnet

    31.12.2018 10:48
    G ti li si?

    Hahahaha...

    Pritisla direktiva a?
  • pindžika

    31.12.2018 09:02
    @PV
    S tobom kad se priča, kao da se vodi dijalog s detetom. Mama ti je rekla "ako te neko dira, reci mu da je fašista".
  • PV

    31.12.2018 07:20
    @Yip Man - odlično ste opisali "savremene" vojvođijanske neofašiste, koji teritoriju Vojvodine poistovećuju sa svojim novostvorenim "nacionalnim pokretom" a koji su nazvali "vojvođanskom nacijom", gde svoje političke tvrdnje i pretnje građanima Vojvodine koji ne dele njihove stavove iznose kao stav cele svoje "nacije". Itekako ste u pravu da ova, još uvek beznačajna grupa izrazito i otvoreno zlih i pakosnih lica, ima negativni prizvuk i vezuje se za netoleranciju, šovinizam i militarizam. Samo ova grupa u Vojvodini šikanira građane na osnovu njihove nacionalnosti ili mesta rođenja, samo oni prete građanima kako će ih proterivati južno od Save i Dunava, kako će "revidirati državljanstva" onima koji su se drznuli doseliti u "njihovu" Vojvodinu. Samo ova grupa se ponaša kao da je Vojvodina njihova lična, privatna svojina a životi i sudbine građana koji u njoj žive podređeni samo njima, samo ova grupa smatra da imaju veća prava od ostalih građana.
    Kada veoma jasno, sa taksativno navedenim činjenicama vam ukažem da patite od deluzija, vi odbijate da to prihvatite i ispoljavate još jednu deluziju gde izgleda zaista verujete da ćete besmislenim "paralelama" i lupetanjem umanjiti značaj napisanog. Deluzije su, "gospodine", mentalni poremećaj, bili vi nacionalista ili ne, a kada verujete da vaše neofašističke ideje uživaju podršku većine građana Vojvodine iako vam sve činjenice govore suprotno, vi ste kratko i jasno, klinički mentalno poremećeni.
    V, Yip Man, da li ste se prepoznali?
  • Grbavi

    30.12.2018 21:56
    Pa taj kralj uopshte I nije bio nacionalista vishe je voleo hrvate , slovence pa tek onda sebe. Da je bio nacionalista kakav oksimoron on bi vodio rachuna o kraljevini srbiji. Ne kontam kakav je on nacionalni heroj al aide ostace zapisano
  • Yip Man

    30.12.2018 19:10
    U savremenom značenju, nacionalizam je ideologija koja tvrdi da su nacija, etnička pripadnost ili nacionalni identitet osnovni deo ljudskog društva i takav stav pretvara u političko mišljenje. U ovome kontekstu nacionalizam je univerzalna ideologija, ali se izraz odnosi i na određene ideje koje promovišu takozvani „nacionalni pokreti“ koji svoje političke tvrdnje iznose kao stav cele nacije. Takođe, zbog uloge nacionalizma u izbijanju nekih od najkrvavijih događaja u istoriji čovečanstva, ovaj pojam najčešće ima negativni prizvuk i vezuje se za netoleranciju, šovinizam i militarizam.

    Između ostalog, nacionalizam se temelji na ideji o organskoj poveznosti državne teritorije i pripadnika nacije. Ovakva pretpostavka razvija teoriju „krvi i tla“ koja veliča povezanost ljudi i zemlje na kojoj se oni nalaze, koju obrađuju i u okviru koje se razvija njihova nacionalna zajednica.

    Nacija, viđena kao telo, dobija njegove karakteristike, pa upravo zato rečnik nacionalista obiluje medicinskim i biološkim terminima poput: zdravo, bolesno, poremećeno, devijantno ... itd.

    PV i Paragar, da li ste se prepoznali?
  • pindžika

    30.12.2018 18:29
    @Староседелац Параге
    Baš i nisi u poziciji da kažeš da su Pečuj ili Baja "raspali". Za mnoge naše gradove Pečuj je metropola. Ili još živiš u vremenu kad su oni bili pod Rusima? Čak i Baja, to je malo mestašce, ali u državi u kojoj je životni standard višestruko iznad našeg. ;)
  • Zivan

    30.12.2018 14:36
    Inferioran lik kojim su, pošto su ga nakon stravičnog Majskog prevrata i doveli na presto, upravljali crnorukci...
  • Староседелац Параге

    30.12.2018 13:19
    Деманти
    Колико коментара који везе са везом немају.
    Прво
    комунистима, Тито није направио ни трг ни зграду, него је то ослободио Краљ Петар и Краљ Александар, а да није то би данас била Орбанова варошица од пар хиљада људи, као распали Печуј, или Баја.

    Друго,
    Ово није прекрајање историје, него прекрајање ваше психе, формиране на филмовима Вељка Булајића. Оно што сте ви замислили гледајући Бату Животињу,није историја. Иницијатива и одлука и Немаца, Шокаца из Илока, Срба старопаланчана, и Словака у Паланци је из 1927. Ове године је реализована.

    Треће, споменик у Зрењанину постоји (срушен 1941. враћен 2004), у Сомбору Краљз Александра срушен 1941. биће враћен догодине ако Бог да, Бечеј има враћен 1991. још само Суботица.
  • ?

    30.12.2018 12:58
    @pindzika
    Tako je zaratili sa Nemcima, i Austrijancima a svi beze tamo na rad, po meni je biti bolje sit sluga nego golguz "gospodar" koji smo sada
  • sake ns

    30.12.2018 12:58
    kada ce mi neko objasniti,po cemu je taj zasluzan ili sta je dobro doneo Vojvodini ?
  • PV

    30.12.2018 11:12
    @Lotre
    Ako živite na planeti na kojoj su se nacisti protivili naprednoj ideji proterivanja i šikaniranja građana na osnovu nacionalnosti ili mesta rođenja, a Jevreji svakodnevno Nemce etiketirali i pretili im kako će ih proterivati južno od Dunava i otimati im imovinu, onda se u potpunosti slažem sa vašom konstatacijom. U istoriji planete Zemlje su zato u istoriji ostala drugačije zapisana dešavanja te vam preporučujem da ostavite na stranu knjigu istorije vaše planete i proučite zemaljsku.
  • x

    30.12.2018 10:53
    y
    oppa, nova strategija: botovi više ne pišu komentare, sad lajkuju / dislajkuju po direktivi.
  • pindžika

    30.12.2018 10:49
    "Milion i 200 hiljada Srba je poginulo u Prvom svetskom ratu"
    Dakle, zemlja od 4,5 miliona stanovnika je izgubila 1,2 miliona zarad turanja prsta u oko Austro-ugarskoj, i tim ljudima se dižu spomenici. Njima dupe zinulo za austro-ugarskim teritorijama, narod platio životima, i oni se sad veličaju.
  • Ns

    30.12.2018 10:42
    Evo, gradonacelnika na ulici! Samo neko treba da mu kaze da je on gradonacelnik Novog Sada. Sta ce u Palanci?!
  • Lotre

    30.12.2018 10:37
    @PV
    G, ti li si?
    Ono kad nacista optuzi jevreje da su fasisti.
  • PV

    30.12.2018 09:51
    još kategoričnije protiv
    Iako je jasno otkud na 021 jedna ista šačica vojvođijanskih neofašista obzirom da ste ovo mesto odabrali kao javno glasilo svog bezumlja, ovo takođe nije ni mesto a ni vreme za vas, vaše vreme je bilo pre skoro 100 godina i Vojvodini a i čovečanstvu donelo samo zlo, mržnju i patnju. Toliko ste glupi da ne umete ni sakriti licemerje pa ste "kategorički protiv" prekrajanja istorije dok nemate ništa protiv prekrajanja onda kada to vama tako odgovara. Osim što širite bezočne laži bilo o "prepoštenim" Austrougarima bilo o prisajedinjavanju oblasti današnje Vojvodine, svakodnevno, mesecima i godinama širite mržnju i netrpeljivost prema srpskoj naciji i bilo čemu što ima i prizvuk "srpsko" a u svakoj mogućoj i nemogućoj prilici, jer je širenje zla i mržnje jedino što ste naučili u svojim bednim, beskorisnim životima.
    Vi i dalje patite od deluzija da baš vaša grupica neofašista uživa podršku većine građana Vojvodine, iako na izborima vaša nazadna opcija koja želi uvesti modernu instituciju šikaniranja i proterivanja građana na osnovu nacionalnosti ili mesta rođenja osvaja broj glasova ispod statističke greške, na šetnjama u gradu od 350000 stanovnika sakupite jedva 100 pristalica a sakupljanje minimalnog broja potpisa za zahtev za održavanje referenduma čak i posle nekoliko godina pokušaja ostaje neuspeh. Kad posle takvih nedvosmislenih pokazatelja i dalje čvrsto verujete da baš vi uživate podršku većine građana, to je veoma jasan znak da ste psihički oboleli i da se morate lečiti.
  • V

    30.12.2018 09:04
    kategorički protiv
    otkud na 021 ovoliko pozitivnih komentara na ovu vest, tj. toliko pluseva na pozitivne a toliko minusa na negativne komentare o ovoj tužnoj vesti?
    Izgleda su partijski poslušnici dobili sendvič i naređenje da prave iluziju ogromne podrške ovoj propagandi na 021.
    Ovo nije mesto za vas, ovde je većina protiv takvog prekrajanja i izvrtanja istorije svakih 50 godina naglavačke.
  • ex Pezos

    30.12.2018 08:19
    DA ...
    ....se pripremi ZRENJANIN , za njim Mitrovica potom bi mogao Sombor , sledi Subotica ...itd.
    Kralj Pera osvaja Vojvodinu !
  • LALA

    30.12.2018 02:37
    samo u Smrdiji
    Tuzan spomenik .
  • ma to

    30.12.2018 00:31
    2 Mutimira
    propoveda kraljevinu
  • nepravda

    29.12.2018 21:34
    -
    Kako to da spomenik u Novom Sadu ima samo jednog konja, a ovaj u Palanci dva?
  • Logi

    29.12.2018 21:19
    ko bi rekao
    da smo republika
  • Vuk od hebina

    29.12.2018 17:40
    Kada im ponestane mesta onda ce da dizu spomenike Karadjordju na vrh spomenika Karadjordju.
  • Zoki021

    29.12.2018 14:59
    spomenik
    Ja li i taj okrenut ka zapadu tačnij Zagrebu radi dnevne politike ? U NS je konj okrenut ka zapadu ,a to je istorijski netačno jer je ipak školovan na tom "mrskom" zapadu kako to novoradikali kažu.
  • Alexa

    29.12.2018 14:52
    Krojači magle
    I tako počinje da se gradi kult kojim će polupismeni nepismenima prekrojiti istoriju za nas neme posmatrače naše realnosti
  • Lala

    29.12.2018 14:36
    Koji ce .....gradonacelnik tamo!!!
    Na kraju koji ce ..... i spomenik tamo!!??
    Svi se izgleda opet oparili na nasu sramotu fuj
  • Trorog

    29.12.2018 14:06
    Zapisavanje teritorije
    Spomenik kralju na trgu koji vam je napravio Tito.
    Budite posteni pa srusite tu zgradu i neka vam onda taj vas ondasnji kralj ili ovaj sadasnji sagrade lepsu i bolju.

  • Vazd

    29.12.2018 14:03
    Tibi
    Nepotrebna politizacija Kralja Petra I, ovako neupuceni mogu da povezu sns bagru sa Kraljem i dinastijom. Kad bi Kralj video ko mu dize spomenike po Vojvodini, sam bi ih poskidao.
  • Skupljac sekundarnih

    29.12.2018 14:00
    sirovina
    Lepa vest :)
  • Mile

    29.12.2018 14:00
    Očekujmo preimenovanje Bačke Palanke u Šumadijsku Palanku, mada bi joj više odgovaralo ime Bosanska Palanka.
  • Ono kad

    29.12.2018 13:40
    Ono, kad odrasli ljudi dobiju novac, da se igraju svojih igara...
  • Петровград

    29.12.2018 13:30
    За похвалу. Врховни командант Српске војске у балканским ратовима је дефинитивно личност која уједињује, невезано за идеологију.
    Иначе: 'присаједињење Војводине Србији' се никад није десило. Србији су се директно присајединили Срем, Банат, Бачка и Барања.

    Лепо сте то смислили, аутономија 19. века унутар АУ нипошто не може, а може и пожељна је аутономија унутар Србије. Прекините да манипулишете.
  • Brunova mama

    29.12.2018 13:19
    SERIOUSLY?!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna