Autor: Beta

Info
04.02.2019.
13:08 > 13:09
Društvo sudija Srbije saopštilo je danas da ocenjivanje rada sudija i tužilaca nije posao ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i da predstavlja protivustavni pritisak na pravosudne organe.
  • milicica

    04.02.2019 21:09
    bogami je u pravu
    Niko vama izgleda sem vas samih nije u pravu a sve je pritisak ,svaka rec koju neko kaze a istina je da ste korumpirani ,da olako pustate kriminalce na slobodu dok vas jednog dana kad ih osudite ne upucaju i ovo su cinjenice i nema drugih primisli ,poziva na nesto i konotacija. Trgnite se i radite svoj posao posteno i po slovu zakona i niko vas nece prozivati. Prozivali su se i uvek ce samo neradnici i kriminalci.
  • Bageri

    04.02.2019 19:01
    Policija
    Kada će tužilaštvo i policija pronaći 6 ukradenih građevinskih bagera vrednosti 500 hilj evra, u N. Sadu???!!! Prijave postoje, traga nema. Ko stoji iza ove pljačke???
  • Армаггедон

    04.02.2019 18:49
    Шта би са Космајцем?
  • Logi

    04.02.2019 18:33
    preventiva
    "pritvor nije kazna, da se ne može odrediti trajno niti iz preventivnih razloga, jer je to jedna od mera, i to najstroža i izuzetna, kojom se obezbeđuje prisustvo okrivljenog"

    Primera radi, jedna od odredaba člana 211. ZKP kaže da se pritvor može odrediti ako
    "osobite okolnosti ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano krivično delo ili učiniti krivično delo kojim preti."

    Da ne navodim ostale odredbe toga člana koje ukazuju da pritvor nije samo mera obezbeđenja prisustva, već i mera kojom se vrši prevencija izvršenja krivičnog dela, uništenja dokaza, uticanja na svedoke... Nadam se da je ovakav tekst samo izvučen iz konteksta i da Društvo sudija zna šta je pritvor zaista.
  • G

    04.02.2019 17:25
    Policija nešto prečesto hapsi lica "od ranije poznata policiji" - nisu ona poznata policiji iz viđenja na ulici već iz prethodnih hapšenja, a neće biti da ih policija ponovo pušta na ulicu, ta odluka je na tužilaštvu i sudu. Pravosuđe u Srbiji je rak rana ovog društva.
  • izzy

    04.02.2019 17:03
    U istu tikvu ....
    Zmija rekla žabi da ima kraste....
  • Nale

    04.02.2019 16:06
    Društvo sudija: Posao Nebojše
    Sudije i tuzioci rade jedan od najsavesnijih poslova i posao mora da obavljaju krajnje profesionalno.
  • Novosadski disident

    04.02.2019 14:56
    dr.Nebojša
    Botovi i ostali koji mislite da sudovi ne valjaju, ajde da vidimo zbog cega su odbacene prijave. Svako ko je pisao prijavu u policiji a ona odbacena da dobije otkaz zbog laznog prijavljivanja i preventivnog hapšenja kako dr.Nebojša kaze.
  • Novosađanka

    04.02.2019 14:35
    Pff
    Pa što sedite i dalje u tim foteljama ako ste nezadovoljni puštanjem kriminalaca na slobodu, moliću lepo? Ko ih to tačno pušta, ja? Ako je to zbog rupa u zakonu, zašto to ćutke tolerišete i ostajete deo mašinerije koja žvaće sve pred sobom? I ćutanje je stav. A i novci u džepu ne škode.
  • O

    04.02.2019 14:28
    O nezavisnom sudstvu
    Da li sudije sude po zakonu, ili po nekakvom slobodnom uverenju? Ako sude po zakonu, da li bi to mogao da radi svaki gradjanin koji razume zakone?
    Ako sude po zakonu, da li nekom odgovaraju i kakvu kaznu taj neko moze da im izrekne? Ko je taj ko utvrdjuje da li je sudija korumpiran, zastrasen ili na neki drugi nacin nateran da sudi mimo zakona?
    Nezavisni sudija je kao Jeti: prica se da postoji, ali nema pouzdanih dokaza...
  • Kecoje

    04.02.2019 14:12
    Upravu su da nije. Ali mora postojati neko kome to jeste posao. Jer to jeste posao za puno radno vreme. Ocenjivati koliko su sudije i tužioci neobrazovani, neažurni i korumpirani zahteva bar 6 meseci da se samo pobroje sve njihove svinjarije i stave na papir. A papira bi trebalo tone.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna