Autor: 021.rs

Info
23.02.2019.
19:03 > 19:25
Narodni poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine predali su u skupštinsku proceduru Predlog rezolucije Narodne skupštine Republike Srbije o Vojvodini i Predlog zakona o finansiranju AP Vojvodine u kojima se, između ostalog, zahteva promena Ustava.
  • Gary

    26.02.2019 12:12
    He, he, he, ...
    Vid'la žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu!
  • Srdja

    24.02.2019 19:10
    Bravo
    Bravo! Ko god se za ovo izbori.... Respect!
  • frustronaut

    24.02.2019 18:57
    @Vojvodjanin
    Jeste, baš mi treba čanak da me podseca na moje srednjeevropske korene. Briga me da li u Vojvodini važe zakoni Srbije, Jugoslavije ili Austro-ugarske, važno je da važe i to je suština protesta. čanak i njegov partner vučic, pre toga tadic sistematski rade na obesmišljavanju pravnog poretka i zakona, neki manje neki više. Zato svi treba da nestanu sa političke scene. Lustracija treba da se odnosi i na čanka, koji je deo diktatorskog režima. Ende.
  • Lule

    24.02.2019 17:23
    Ljigasi
    LSV da prestane da glumi opoziciju.
  • ns

    24.02.2019 17:19
    sram vas bilo, čitam danima i nedeljama kako pljujete po svojim komšijama, prijateljima, kolegama koji JESU LSV a ne jedan ili dva čoveka, gade mi se ovi kvazi vojvođani, sledeće je da ćete glasati za boška obradovića ili vučića samo ne za komšiju svoga
  • Student

    24.02.2019 14:47
    Gosn. Canak, ti si u politici preko 20 godina kao i ostala kompanija a nosta niso uradio. Tvojih 5 minita je odavno proslo, slanjaj nam se s ociju.
  • Nemam više ime

    24.02.2019 10:06
    @Stanko
    E dobro je da ste me prosvetlili da mi Vojvođani samo i isljučivo treba da se bavimo poljoprivredom.Vi ste vaša sela i gradove u Srbiji napustili.Izgleda da ste mnigo bolje živeli od nas Vojvođana, sve ste stanove u Novom Sadu pokupovali.Još nas i vređate da smo lenji.
  • M

    24.02.2019 09:18
    Idu izbori, vreme je za brojna obecanja, bajke i ostalo... Ne nasedajte ni na cija obecanja, samo se setite sta su radili u proslosti (mislim na sve stranke, ne samo ljigase).
  • canak

    24.02.2019 09:05
    ljubav do zadnjeg dinara
    Srbijo Vojvodino i srbski narode
    Čankova ljubav prema Srbiji a naročito prema Vojvodini traje do zadnjeg dinara u njegov čep svakog dana, svake sedmice, svakog meseca svake godine evo Vać 20 godina, a po njemu šta ćeš kad narod (čitaj vlast) voli da daje.
    Treba ga poslati u istoriju pa nek gricka ono što je oteo od naroda
  • Ex chapman

    24.02.2019 07:44
    Chanak
    Smatra da Vučić treba više da plati pa će onda Vojvodina opet da se negde zaturi. Čuvajte se profesionalnih Vojvođana više nego profesionalnih Srba... sve su to isti pratiti koji zloupotrebljavaju najplemenitija osećanja građana i pretvaraju ih u nešto ružno - ljubav prema svom narodu pretvaraju u nacionalizam. A jedini cilj im je da napune svoje džepove
  • Станко

    24.02.2019 07:24
    Е ј........
    У Србији нема послала ми није јасно где то млади из Војводине беже. Сви сељаци школовали децу да буду доктори, правници, економисти..... Да нико не ради земљу. А Војводина живи од земље. Само на северу радиле су 4 шећеране, а сада нема репе ни за једну. Младима је тешко радити земљу. Ко се ту определио, тај има. Други, више од половине, нису потребни Војводини. Нема у Војводини брзих пара, само у лоповлука. Зато одлазе. Незадовољни са мало по мало. А и нерадници постали.
  • V

    24.02.2019 07:16
    kratko pamćenje
    ima puno istine u tome da od kako se LSV "bori" za autonomiju, nje je sve manje.
    Politika je prljava, sastoji se od dilova, odvija se po scenarijima. Zato i neke neprirodne, nepopularne, neoprostive koalicije. (ali istrpimo to još da bi ova vlast rešila Kosovo, što joj je posao).

    Ono što LSV odlično ipak radi je podsećanje na obespravljen položaj Vojvodine i njeno ogromno siromašenje usled oduzimanja autonomije, a tu je i mirotvorno delovanje, mirenje sa drugima i antiratne aktivnosti u doba prisilnih mobilizacija (to su mnogi zaboravili a najvažnije je).

    Dakle, konkretni rezultati zanemarljivi, ali rad na podizanju svesti i podsećanje su velik doprinos jer ko drugi uopšte i pomene Vojvodinu?
    Niko!
  • B

    24.02.2019 06:16
    Ocekivano
    Ovo je smisljeni udar da bi se smanjio broj onih koji protestuju. Prvo Vojvodinu treba ustrojiti na principima pravde, malog, strucnog i postovanog cinovnickog aparata, ravnopravnosti, trzisne privrede, preduzetnistva i neposredne vlasti gradjana, a ne partija, da nabrojim samo neke. Takva Vojvodina treba da pregovara o svom polozaju u Srbiji.
    Vojvodina kao "mala Srbija" sa NS kao "malim BG" ne treba nikom osim Canku i njemu slicnima da se igraju Velikog Vodje. On i Pajtic su promenili izborni sistem iz vecinsko-proporcionalnog u cist proporcionalni. To nisu uradili ni radikali, ni socijalisti 90-tih. Da se zna.
    Pitalica: da li su Canak i LjSV vlast ili opozicija.
    Odgovor: pitajte Sluzbu, oni to znaju.
  • Radojica

    24.02.2019 05:40
    dobro je...
    da su sve ovo predložili nakon što su odavno ušli u vlast sa devojvodinizatorima, te nakon što su ukinuli npr. Elektrovojvodinu u saradnji sa progresivnima.
  • Nesa

    24.02.2019 02:09
    Ah
    Gde su razlike, podele, svadje, sukobi i verbalni i fizicki ratovi nema napretka. I takvo stanje traje cetiri decenije.
  • Korčagin

    24.02.2019 01:02
    Izlišno je trošiti se, ali ajde...
    Providan pokušaj. Lige tj. njihovog predsednika da amortizuje uticaj protesta na stranku, budući da mnogi od njih učestvuju u šetnji.
    U stvari, ispod svega se krije ono-promena Ustava.
    Dakle, promenimo Ustav gde će Vojvodina kao dobiti ono što je već morala imati, a Kosovo...
    Znači, promenu Ustava zahteva. "opoziciona" stranka. Ha, ha, ha...
  • Badza

    23.02.2019 23:53
    Nešo nemoj samo pricati, uradi nesto dobro za Vojvodinu i vojvodjane
  • Petar

    23.02.2019 23:32
    Suze

    Nenade, skoro trideset godina svojim političkim egzibicionizmom ugrožavaš dostojanstvo razložnih građana u Vojvodini, nudeći im stalno neki početak za ostvarivanje autonomije Vojvodine. I to sa novoradikalima , sa kojima si u sramnoj koaliciji i koji sve ove godine negiraju suštinu i biće autonomije Vojvodine , nazivajući je Severna Pokrajina. Jasno je što to radiš u ovom trenutku . Neka te vetar u kojem hodaš , odnese izvan gravitacione sile , a nas ostavi da PLAČEMO OD SREĆE.
  • Terazijski Crnogorac

    23.02.2019 23:19
    Zemlja gruva.
    Ovo je licemerje. Zasto ne izadju iz koalicije sa SNS-om. I bas sada pokrecu ovu temu, Vucic naredio a Canak slusa. Ne znam zbog cega sada ova tema. Ovo sto plasira LSV ili onaj Crnogorac Odzic jednostavno nema uporiste u Vojvodini kod gradjanstva. Ne mislim da niko nije za to ali ta opcija ne moze sa prodje. Pa svi to znamo pa kome se svidja a kome ne.
  • Nikola

    23.02.2019 22:34
    Jedino se liga i vp bore na nas građane koji zivimo i volimo tu gde jesmo.A nikad mi nece biti jasno ostalih koji eto nisu za to (neznam gde su),a pružili smo im ruke,posle oba rata
  • paraziti

    23.02.2019 22:17
    Ta grupa parazitira na pitanju autonomije već 30 godina.
  • scenario i režija

    23.02.2019 20:40
    Od kada se LSV "bori"za autonomiju Vojvodine nje ima sve manje i manje. LSV ima ulogu da autonomaše pravi budalama isto kao i SRS u slučaju nacionalista.
  • Smetalo

    23.02.2019 20:13
    Cvrc!
    Ajd' u dva'es marki da od ovog ništa biti neće, nego će se zamlaćivati opet i zamazivati oči narodu.
    Rekao BiH: providan pokušaj pranja Čanka i ligaša od prodaje obraza zbog koalicije sa SNS.
    Čanak predlaže, a Maja Vojvodjana će da stavi to na dnevni red? Hehehehe
    Samo kad predvidjaju još jednu Poresku upravu, pa dokle više? Gradska, pokrajinska, republička inspekcija na terenu, pa kad se počnu sudarati...
  • Cockney Call

    23.02.2019 19:53
    LSV rezolucija
    Gospodar Vučić, večeras neće oka sklopiti zbog Čankove rezolucije, a ujutro će sazvati hitnu sednicu vlade Srbije, zbog ove dramatične situacije....
  • ratnici sa telepa

    23.02.2019 19:33
    sjajno ali baš sjajno
    još jedan zanimljiv pokušaj da se vojvodina pomeri za koji milimetar, ali poznavajući beograDžane sve su to pusti snovi. da podele kasu i daju vojvodini ono što joj pripada može samo (nažalost) u snovima. naviklo se to na leba bez motike.
  • Vojvođanin

    23.02.2019 19:25
    Bravo za LSV
    Da nema LSV-a, niko se ne bi setio Vojvođana i Vojvođanki. Beograđani gledaju kao da nismo deo Srbije, sve su nam uzeli a ništa nam ne daju. Pod HITNO DECENTRALIZACIJA!!!! Samo napred. Puna podrška.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna