Autor: Danas

Info
05.03.2019.
09:39
Privredni rast naglo je usporio u četvrtom tromesečju prošle godine, pa je sa više od četiri odsto pao na 3,5 odsto, rekao je predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović.
  • Orwell Vegan

    05.03.2019 18:50
    Istina
    Ulagati u vojsku i policiju u situaciji kada vam ne preti niko sluzi samo da se privole naoruzani delovi drustva, nista vise. Ulaganja u metak umesto u hleb nikome nisu donela ekonomski boljitak posebno ovako malim siromasnim zemljama. Ovi su vec propustili osnovnu stvar a to je da ulazu u privatni sektor, preduzetnike, jer to je najbolje sto imamo, sve ostalo su price. Dakle, privatni sektor je unisten, to ce tek imati strasne posledice.
  • Bačvan

    05.03.2019 11:50
    Da, da
    Nema ni jedne jake ekonomije bez jakih oružanih snaga.
    Uslov za napredak države u bilo kom pogledu je veliko ulaganje u vojsku i policiju, kao i državnu bezbednost (civilne i vojne obaveštajne službe).
    Sve drugo je demagogija.

    Ne postoji zemlja koja je krenula putem razvoja a da nije ovo radila.
    Ulaganje u borbu protiv korupcije, bez prethodnog velikog ulaganja u ministarstva sile, je bacanje novca u vetar.
    Svet (čitaj: Zapad) one koji imaju slabu vojsku ucenjuje, podsenjuje i ne poštuje.
    Vojne sile, čak i kada su male, imaju slobudu izbora i slobodu razvoja, bez ucena Amerike, EU, Svetske banke i MMF-a.
  • @

    05.03.2019 11:07
    Elektroprivreda je nekada bila temelj, osnovna pretpostavka ili zamajac privrede zemlje.
    Iz tog razloga, profitabilnost elektroprivrede je bila od sekundarnog značaja u odnosu na zadovoljavanje opšteg, javnog interesa - obezbeđivanje dovoljne količine el. energije za potrebe privrede i stanovništva.

    Žalosno je to što se danas elektroprivreda spominje kao dominantna privredna grana ove zemlje.
    Žalosno je što profitabilnost elektroprivrede ima tako značajno učešće u "privrednom" rastu zemlje. To mnogo govori o našoj "privredi".
    U periodu u kojem se navodi da je proizvodnja energije "podbacila", privreda zemlje je normalno funkcionisala - svi privredni subjekti su imali potrebne količine energije tj. potrebne preduslove za neograničen doprinos privrednom rastu.

    Epsocentričnost koja krasi analize gospodina Petrovića onemogućava ga da izvede kvalitativne zaključke i predloge rešenja po identifikovanom problemu - posledici (nedovoljan privredni rast).

    Veća profitabilnost EPS neće uticati na veću vladavinu prava čiji nedostatak, bez ikakve sumnje, jeste primarni uzrok loše ekonomske slike i ne samo ekonomske.
  • Mišo

    05.03.2019 09:57
    To je tako i Milošević radio,jer oni kad su na poziciji onda ulažu u miliciju,jer ih ona direktno čuva,postavlja svoje zavisnike u sve institucije i onda rade šta im se hoće i to još sa svom logističkom pomoći zapada,kojem je u interesu da nas uništi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna