Autor: Tanjug, Blic

Info
06.03.2019.
07:43
Međunarodna firma za istraživanja i analizu podataka "Jugov" (YouGov) objavila je izveštaj prema kojem određenu naklonost prema ulasku Srbije u Evropsku uniju imaju samo dve zemlje od sedam u kojima su anketirani građani - Švedskoj i Norveškoj, s tim da ova druga zemlja i nije članica EU.
  • EvoOvako

    06.03.2019 11:04
    Srpski
    portali nisu baš preneli ovu vest verodotojno.Elem, Norveškai Norvežani sene pitaju mnogo o ulaku u EU, jer Norge nije u EU. Uostalom nije teško yougov.co.uk i videti, ali OK.
    Norveška je generalno dobro uređena država, ali ne žele u EU. I Norvežanima i Švedima i Dancima, kao i Islanđanima je mnogo više stalo do njihovih međusbnih povezanosti, nego li do povezanosti sa EU. To je njihova pripadnost. Njihov svet.
    Vratimo se nama - većina Srba ne želi da Srbija u EU. Jedino što Srbi žele jeste da odu raditi "preko".Dakle, ukoliko građani EU, ne žele Srbiju u EU i ukoliko građani Srbije ne žele Srbiju u Eu - čemu tu? Čemu siljenje?
    Hrvatskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Poljskoj, Britaniji, Mađarskoj nije mesto u EU.
    Hrvatska kroz svoju istoriju je pokazala da jedva čeka da se udruži sa nekim, pa da radi protiv istih.
    Rumunija i Bugarska su dno dna. Bugari su mi se zaklinjali da su im plate toliko male, da su manje nego li u SRB. Isto je i u Rumuniji.
    Poljska i Mađarska - države koje su profašističke. Tu nema zbora.
    Britanija želi da izađe iz EU.
    Postoje još neke države - Holandija, recimo, koja će se pzbiljno dvoumi.
    Dalje, postavlja se pitanje kako je Slovenija mogla ući u EU, bez ikakve osude zločinaca? Pa snimci zločina sa Holmeca im se nalaze na youtube.
    EU ima mnoge sličnosti sa SFRJ i neće moći dugo da opstane. Da se nisu širili i da nisu vasnici kapitala bili alavi - mislim da bi bilo bolje, ali ovako. Ovo je osuđeno na propast, a Bregzit to potvrđuje.
  • Utopija

    06.03.2019 10:44
    Nisam preveliki fan EU ali ne znam kako cemo urediti sistem ako nas neko ne uzme pod svoje.. Nase politicke elite vide Srbiju kao feudalno drustvo..
  • @Mile

    06.03.2019 10:18
    Zalosno je i to sto ti imas racunar u kuci.
  • Ponekad

    06.03.2019 08:57
    Wir schaffen das :D baš...
    Svedjani nisu normalni sta su uradili od svoje zemlje, hodati Stokholmom imas osecaj kao da si u Marakeshu.
    Nedavno su objavili dokumentarac koji govori o tome da su prvi Svedjani bili crnci sa plavim ocima, skidaju svoje zastave po drzavnim institucijama zato sto je krst uvredljiv za muslimane. Politicke partije po gradu kace bilborde na arapskom, ima delova grada gde izadjes iz prevoza i ako si bele puti prva osoba koja te vidi pita te : Sta ces ti ovde ? Kod koga ides ?!
    O broju slucajeva sliovanja gde su akteri imigranti bolje i da ne govorim...to vise nije ni vest, to je standard.
    Ekstremni egatelirizam je na snazi vec 20 godina i bukvalno su primer propalog eksperimenta koji svakim danom pokazuje da gde se propoveda 'ravnopravnost' umesto postovanja razlicitosti, razlike medju polovima postaju sve vece.
    Homoseksalni brakovi, usvajanje dece od istih, maticne celije za istoplone brakove, promene polova i lagana inkluzija pedoseksualaca u margine tolerancije.
    Pitanje je cemu se oni uopste protive, sem sebi i svojoj egzistenciji.
    Sto se tice Norvezana, to mi je kao Mekalister, on nas vidi u eu, a svoju Britaniju ne vidi. Pricati o tome, a izasao si iz unije ili nikada nisi hteo biti clan iste je u najmanju ruku licimerje.
    Evropska unija je aparat koji se sam urusava, sretan sam sto je nasa 'prijateljica' iz francuske rekla malo istine, mda iskreno, videlo se to od davno.
    2000. su pricali 2019, pa kako se blizilo 2021, pa 2025. i sad hladan tus.
    Nema mesta. Vazi. Jos bolje
  • dijasporac

    06.03.2019 08:31
    Dobar stos, Norvezani koji nisu deo EU su kao merodavni da daju misljenje o tome ko je dobrodosao u EU, koja glupost.
  • Hm

    06.03.2019 08:11
    Rezultati ne predstavljaju razliku mišljenja o proširenju EU generalno i primanja Srbije u zajednicu. Sami sebe najbolje vidimo - a vidimo da nam nije mesto u EU dok ne pospremimo u kod kuće. Nikom ne trebamo sa ovolikom korupcijom: “uradi mi ovo i ja ću uraditi ono za tabe”. Veze su korupcija!
  • Mile

    06.03.2019 08:00
    Žalosno da odlučuju oni koji su poubijali milione nevinih, a i naši saveznici su jadni..
  • Iva

    06.03.2019 07:57
    Raspala rupetina od drzave
    U prevodu da uvedemo Norvesku ili Svedsku krunu kao sredstvo placanja i da nas Bog vidi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna