Autor: RTS

Info
16.03.2019.
16:53
U poslednje dve godine otvoreno je 900 apoteka, tako da ih u Srbiji sada ima 3.900.
  • Keva

    17.03.2019 10:51
    @budalastina
    Keva nema apoteku i ni za milion života je neće imati. Mnogo toga ne razumete, ali ga zakon i oni koji ga sprovode radi posao, svima bi bilo lepše. Sreća još nisu lekovi poskupeli kao u Bosni ili da se izdaju isključivo na osnovu naloga kao u Hr. Onda ćete trčati kod lekara i za običan grip ili neke male promene na koži.
  • Kaya

    17.03.2019 10:36
    Sta ste rekli?
    Kakve veze ima broj apoteka sa kvalitetom usluge. Zasto bi smanjivali broj ako sve rade dobro po propisima. Ovde se malo brkaju loncici.Zatvori apoteku ako nemalicenciranog farmaceuta a ne zato stoima vec jedna blizu. Konkurencija je dobra za potrosace. Takmicite se vi kvalitetom usluge i proizvoda i cenama, a ne kukanje da vam neko obezbedi monopol.
  • budalastina

    17.03.2019 10:33
    Sta se koga tice koliko je apoteka, ako neko ima poslovnu racunicu da otvori, sta to koga tice. Sta, neko ko se prvi zapljunuo u ulici ima vece pravo da se bavi privatnim biznisom od nekog ko bi za sebe isti taj privatni biznis da otvori? A sto se tice nekvalifikovanih radnika u apotekama, to je posao inspekcije, a ne naklapanja, nek rade svoj posao i kaznjavaju apoteke koje nemaju farmaceuta unutra kako zakon nalaze, a ne da izmisljaju zaobilazne nacine da kaznjavaju krsenje zakona od strane pojedinacnih vlasnika.
    @Determinanta - Keva prva otvorila apoteku u kraju, svi morali kod nje, pa se sad ljuti sto ima i drugih okolo. Monopolski lebac je sladak...
  • Keva

    16.03.2019 20:49
    @Determinanta
    Treba da se uvede jedinstvena cena leka i suplementa koliko je izvodljivo ( na dodatke ishrane mislim, aparata, flastera, nege). Ovako je velikim domacim lancima sasvim uredu da na nekim lekovima ne zarađjuju nista, na nekim drugim vas docekaju a da i ne znate. Traze se saveti tamo gde nema guzve, dobijete sve informacije i onda odete tamo gde je jeftinije bez detaljnog uputstva kako se lek koristi. Jer ste to sasvim besplatno dobili u nekoj manjoj apoteci. Treba da se zaustavi ovo nicanje apoteka kao pečurke, a verujem da će sve manje kadra da radi pa će i zatvarati lokale.
  • Determinanta

    16.03.2019 19:44
    @Keva
    Nije u potpunosti jasno šta želite? Da se cene lekova i pomoćnih sredstava povećaju?
  • EU

    16.03.2019 17:53
    Svaka susa otvara apoteku ..ima ih vise nego pekara ..treba napuniti nezajazljive dzepove .
  • Keva

    16.03.2019 17:31
    O sprovođenju zakona o kom pišete očigledno nema ništa. Kako su ga najavili tako su masovno počeli da otvaraju apoteke. Sramota je u šta su se pretvorile apoteke i kako je raditi kao licencirani farmaceut. Apsolutno nema potrebe za ovolikim brojem apoteka, istog asortimana a o obaranju cene leka i pomoćnih sredstava da ne pričam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna