Autor: Beta

Info
26.03.2019.
13:00
Korisnicima kredita u švajcarskim francima nije potrebna pomoć već poštovanje zakona i njihova brza i efikasna primena, ista ona koja se primenjuje u Zakonu o izvršenju, kada je građanin dužnik prema banci, ukazalo je danas Udruženje bankarskih klijenata Efektiva.
  • ns ja

    29.03.2019 13:07
    za Zlonamernici
    Izvinite, ali ako niste u stanju racionalno da se ponašate, i čitate šta vam piše u ugovoru koji ste potpisali svojom voljom i pri zdravoj pameti, onda mislim da vama treba tutor/staratelj, a ne pomoć države (doduše i to je vid pomoći države).

    Dinar je jedina zvanična valuta u Srbiji i svaki korisnik (stambenog!) kredita indeksiran po valutnoj klauzuli, potpisivanjem ugovora svesno i dobrovoljno trpi posledice te indeksacije i te valutne klauzule!

    Privredni sistem Srbije jeste vezan za evro ali ga ne prati, i to ste dobro znali svi vi koji ste hteli kredite sa kamatnom stopom od 3% a ne od 5,5% pa i većom za evre (hteli da se napravite pametni pa da uzmete veći kredit i kupite ono što realno ne možete - nema opravdanja, nikakvog opravdanja)!

    Što znači kako je dole navedeno, ili pravda za sve ili svako svoje posledice neka snosi! Nemojte mi molim vas te komentare francuske sobarice, tipa"..ja nisam znala, ja sam mislila.." Kako da ne!!! Hteli ste džabe, a doživeli ono što vam je rečeno da je opasno i da veoma izvesno može da se desi (jer se uvek i dešavalo sa CHF u odnosu na DEM)!

    Vidim, CHF dužnici bi ČAK i sada - kao i tada, da budu pametniji, odnosno oni bi pre da crknu i ostanu bez ičega, nego da i EUR dužnici budu obuhvaćeni ovim protestima i vapajima!! Jer božemoj ovi glupanderi indeksirani u EUR, ko im je kriv što su svesno izabrali skuplju i stabilniju opciju!?!? Nadrealan bezobrazluk i pohlepa!!

    Sad biste da vam mi plaćamo ono na šta ste preko hleba zinuli!?
  • Zlonamernici

    28.03.2019 13:52
    CHF i EUR nisu isto
    Nije isto evro ili svajcarac jer se mnoge stvari i usluge racunaju ovde po dinarskoj vrednosti evra.
    Da je svajcarac isto kao evro tvrdili su bankari koji su prodavali kredite i tvrde kao razlog da se ne trazi fer resenje.
  • eskim

    28.03.2019 11:46
    Istu nepravdu trpe i oni zaduženi u eur, ne vidim smisao, zašto se i nama ne primene identično iste odredbe "zakona"!? Mi budale, plaćali kamatu duplo veću, kako nam se ne bi ovakve stvari dogodile, a plus rata u dinarima nam je 2x veća od one koju smo plaćali na početku!? (Jelašić je upozoravao da se ne srlja u CHF kredite, a npr. Parivodić ubeđivao građane da se slobodno zadužuju u CHF jer je povoljnije!!!)
    Takođe sam već otplatio celu sumu za stan, a još nisam ni na pola kredita!!! Pa kako su to CHF dužnici povlašćeni u odnosu na nas ostale!? Jer svaki stambeni kredit indeksiran bilokako osim u rsd je "pljačkaški" na isti način!
    Dakle, ili pravda za sve ili svako odredbe iz svog ugovora, koji je svesno i pri čistoj pameti potpisao, neka ispunjava do kraja!!!
    JBM ti državu kad štiti samo debilne i halave, a ne sve građane!!!
  • Zivan

    28.03.2019 09:30
    Rešenje bi se moglo naći na ovaj načn, s tim da se korisnicima kredita rata uveća 15 odsto, kao kazna za lakomost prilikom podizanja pozajmice.
  • daca

    26.03.2019 14:25
    kad "suveren" namigne
    Dok "suveren" ne namigne od rešenja NEMA NIŠTA. Napomena za zlurade, pomoć zaduženim u CHF ne podrazumeva nikakve pare iz budžeta, ne lažite javnost, podrazumeva samo primenu zakona. Međutim, ukoliko dužnici ne mogu plaćate rate, a takvih je sve više, onda to ne pada na teret krvopija (banka) već na teret budžeta preko Nacionalne korporacije za osiguranje kredita. Dakle svima je u interesu pravedno rešenje, izuzev banaka, koje takođe neće biti oštećene, samo neće imati ekstra profit. Kome nije jasno neka se suzdrži od komentara. Hvala!
  • konj

    26.03.2019 13:31
    pišanje po narodu
    Bravo za Efektivu i demonstrante, dole vlada!!!
  • Miroslav

    26.03.2019 13:20
    Eeeee,
    Da hoće, rešili bi ovo za tri dana, ovako, možda za jednu-najviše dve godine...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna