Autor: Tanjug

Info
03.04.2019.
07:17
Strogi islamski zakoni, koji predviđaju i kaznu kamenovanjem homoseksualaca oba pola do smrti ako budu uhvaćeni tokom ljubavnog čina, u Brunejima zvanično stupaju na snagu danas.
  • Korto

    03.04.2019 18:17
    Još jedan vid rekreacije za široke narodne mase, kad nema para neka bude zabave. Nego, jesu li Bruneji priznali Kosovo?
  • trt

    03.04.2019 15:28
    @Posmatrač
    Tačno, u pravu ste, ima više ostalih slučajeva nasilja. A da to nije možda zato što se ti ostali slučajevi nasilja odnose na 100% populacije, a ne samo na 10% populacije koja je eventualno na neki način povezana sa ovim?
    Šta ste hteli reći? Da to što nečega ima više znači da treba da zanemarimo ono čega ima manje?
    Recite jasno i glasno da ste za zakone ultraislamskog zadrtog Bruneja koji kamenuje do smrti homoseksualce umesto što uvijate i maskirate svoje stavove...
  • Posmatrač

    03.04.2019 13:56
    Ima mnogo više slučajeva vršnjačkog nasilja, nasilja u porodici ili u političkom životu, nego napada na LGBT osobe i slučajeva uzurpacije njihovih prava.
  • sultan od swinga

    03.04.2019 13:27

    Jedan je Brunej, braćo.
  • Nemanja

    03.04.2019 12:48
    @KockaLeda

    Da nisi debil, ne bi to pitao. Homoseksualnost nije nikakva pretnja normalnom društvu. Glupost i zatucanost jeste, i biće nam bolje tek kada bude ozbiljno sankcionisana i izolovana iz normalnih tokova.
  • KockaLeda

    03.04.2019 11:27
    @Nemanja
    Pa po cemu si ti onda drugaciji od homofoba ?
  • trt

    03.04.2019 09:25
    @Marko,Dragan
    1. nauka i medicina homoseksualnost ne tretiraju kao bolest i poremećaj i izopačenost i nešto što se može/treba/sme lečiti. Tu "pomoći" nema, ljudi se takvi rode, to nije izbor, to je kakvi su oni i to nije protiv zakona, a vi niste veći stručnjaci od stručnjaka.
    2. vaše izjednačavanje ove 2 stvari - najokrutnije ubistvo i život u skladu sa onim kako se čovek rodio, govori o vama. Vama je mesto u Bruneju/Afganistanu/Iranu.
    3. nema tu nikakvog licemerja Zapada. Jedno je ultramuslimanska, nedemokratska država na drugom kraju sveta, a drugo je evropska zemlja koja je svojevoljno odlučila da se priključi EU. Ko svojom voljom hoće u EU, mora poštovati i ljudska prava.
    4. šetanje, tj. parada nije propagiranje, nego ukazivanje na probleme. Ako je propagiranje, da li zaista mislite da će neki heteroseksualac biti toliko očaran paradom da će promeniti orijentaciju? Možda vi ste toliko labilni da ćete postati homoseksualac, pa se plašite?
    Od parade se ne postaje homoseksualac. Ili se tako rodite ili ne, bez brige.
  • Nemanja

    03.04.2019 09:24
    @Marko, Dragan

    'Nametanje normi' i 'propagiranje seksualnosti' nije ekstremizam, to je najblaži i najsuptilniji način da se dovedete u red - nešto kao kad govedo teraš u plug prutićem. Ekstremizam bi bio da sve vas homofobe pozatvarmo u kaveze i vikendom vas pokazujemo deci i gađamo bananama. Jeste i to po meni preporučljivo, ali razumeo bi da onda skičite o ekstremizmu.
  • Marko

    03.04.2019 08:40
    Dvostruki aršini
    Kako to da se tamo toleriše kršenje ljudskih prava, a Srbiji Zapad nameće silom da homoseksualci moraju da šetaju, slobodno lobiraju namećući nam svoju normu kao jedino prihvatljivu i da vode antiporodičnu i antitradicionalnu politiku kroz institucije sistema? Licemerje Zapada.
  • Dragan

    03.04.2019 07:36
    ekstremizam
    Ekstremizam na obe strane.Fizički nasrtaji na homoseksualce su ekstremizam a i paradiranje i propagiranje homoseksualnosti kao tobož normalne seksualnost a zapravo seksualne izopačenosti je takođe ekstremizam. Jadan rađa i podstiče onaj drugi. I jedni i drugi su ekstremisti. I zapad koji veličaseksualnu izopačenost i pojedine države koje ubijaju i vrše nasilje nad ljudima koji imaju problem i potrebna im je pomoć.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna