Autor: Novi list

Info
14.04.2019.
07:47
I Srbija i Hrvatska i BiH su ispražnjene. U građevini se sve više poseže za Indijom, Pakistanom, a u turizmu u Hrvatskoj su na pomolu ugovori s Filipincima, kaže Davorko Vidović, savetnik u Hrvatskoj privrednoj komori.
  • Dejan

    14.04.2019 18:39
    Secam se jednog priloga sa RTVSlovenija, pitaju jednu migrantkinju u vozu, onako sa perona, ona iz vagona, sa hidzabom oko glave, da li zelite da ostanete u Sloveniji, ona odgovara, ne, ne, Slovenija je previse siromasna za mene. A mi ovde pisemo o Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
  • Pero

    14.04.2019 15:38
    Jedva čekam dan kada će se svi iz javnog sektora pojaviti na tržištu rada kod privatnika da vidim kako će im biti.
  • Cocco

    14.04.2019 12:06
    Ne bi bilo na odmet pročitati:
    http://hr.n1info.com/Kolumne/Boris-Dezulovic/a382035/Rasprodaja-na-trzistu-rada.html
  • RT

    14.04.2019 11:55
    Kod nas će biti problematičan komunalni sistem (JP i JKP). Na prvom mestu zbog preopterećenosti i neravnomernog odnosa proizvodnih i neproizvodnih radnika. Jednostavno, toliko se namložili neproizvodni (administrativni) radnici da je često premašen odnos 50:50%. Istovremeno, proizvodni sektor (radnici) su u masi imali preko 6x manje iznose pata! Radnici su životarili, a adminitracija se gojila.
    Sada, kada se pojavila mogućnost da i radnici nege zarade, a da ih niko ne ucernjuje, tlači i maltretira (ne mislite valjda da su oni iz grocke i Brusa usamljeni ezemplari?), eto muke! Odlaze majhstori scvih profila, odlaze vozači, uglavno oni, koji nose sitem.
    Njihovim odlaskom, u komunalnom sistemu ostaje samo kancelarijsko osoblje, koje, zahvaljujući i kupljenim diplomama i partijskom zapošljavanju (ne samo sada, i pre!), pojma nema ni sa kakvim poslom (samo ti i ostaju ovde, jer sunce tušeg rada neće ih grejat, ko đto greja sunce nerada ovde), tako da polako sve staje! I tek kada ovde dođe car do duvara, vlast će se trgnuti, no bojim se (ma ne bojim se!), biće im kasno!
  • Iva

    14.04.2019 10:23
    Raspale rupetine od drzave
    Da da radice Filipinac za 300 eura plate od jutra do mraka kako da ne.Ako je bio pametan da dodje iz Filipina i Indije do Evrope nece biti pametan da predje 200 ili 300 kilometra i da isti taj posao radi u Austriji ili Nemackoj za 1500 ili 2000 eura plate?

    Probudite se ljudi .,ovo je doba Interneta,pametnih telefona,svako ima Internet na telefonu i svako ima telefon sa internetom za 50-100 eura ukuca na svom maternjem jeziku"plate zidari HRvatska" ili "plate zidari Nemacka" i ima sta da vidi.

    I to ako radi radice par meseci i otici glavom bez obzira.Ako pretpostavljaju hrvatske poslodavci i Bosanci i Srpski poslodavci da su Azijati i Afrikanci glupi silno sa varate.

    Pre par godina kada je bio nalet imigranata kroz Srbiju,skoro par desetina hiljada imigranata je proslo i zadrzalo se u Beogradu kod glavne Zeleznicke stanice.Svi onako iznemogli,prljavi,gladni ali pitaju na engleskom"Kolika Vam je plata ovde Serbia???" ja kazem"PA pocetna tako 200-250 eura,malo bolja 300-350..".Oni onako bolesni sa cebadima na sebi kazu"PA te pare imamo i u Bangladesu...".

  • Orwell Vegan

    14.04.2019 09:48
    Istina
    Nije istina da nema radne snage, u ove tri drzavice je radna snaga ufoteljisana u preglomazni javni sektor koji ocekuje da im ostali gradjani i preduzetnici trpaju u grlo pare i njima i njihovoj deci. To je srz problema i namerno se skrece tema na odlazak radne snage zbog malih plata, a plate us male opet zbog prezaposljavanja javnog sektora i pljackanja naroda preko javnog sektora.
  • Pera

    14.04.2019 08:48
    Hteli ste
    Zavadjali ste nrod trovali ga svim i svacim bez razlike svi. E sad imate drzave ALI PRAZNE!!! i bice jos praznije za 10 g. Kad se uzimalo sa velike gomile ( dok je bilo naroda ) nije se primecivalo ali sad ,sad je sve vidljivije. Pare se cuvaju dok ih imas pa tako i narod. Dok ima naroda ima i drzve a kad nema naroda zna se .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna