Autor: Politika

Info
14.05.2019.
16:05 > 19:49
Najokoreliji kriminalci, ubice i počinioci najtežih krivičnih dela ne plaše se zatvora jer je to ambijent koji im odgovara - tu imaju društvo, tri obroka dnevno, higijenu i sve što im je potrebno, rekli su krivičari na međunarodnoj naučnoj konferenciji koja se održava na Tari.
  • Lenka

    15.05.2019 10:17
    jadni oni
    "jedan osuđenik državu košta od 14 do 15 evra dnevno" svaki osuđenik može da radi u okviru zatvora i da sam sebe izdržava. Ranije su zatvori imali svoju obradivu zemlju na kojoj su zatvorenici radili i tako sami sebe izdržavali. Sećate se traktorskih prikolica koje su pravili zatvorenici. Sve može da se reši. Ne mora zatvorenik da košta državu ni dinar. Može još i da joj zaradi, ali kada nema države, nema ničega a mi smo taj slučaj
  • Strogo

    15.05.2019 08:39
    Samo napred
    Naravno da ne treba brinuti ni o kakvim pravima osoba koje nisu brinule o pravima žrtvi.
    Samo nas EU filozofija potpomognuta skandinavijom tera na to.
    U Kini, sa par milijardi ljudi, uopšte ne razmišljaju da li će neki od kriminalaca da izvrši samoubistvo.
    Zaključili su da nije neophodan društvu.
    I znate šta?
    Zaista nije, čak ni nama kojih ima možda pet miliona.
  • Dejan

    14.05.2019 22:41
    Cccc
    Bas bi me zanimao taj um koji bi pokusao ubistvo,kradju,silovanje a da ga posle ceka nenamascen glogov kolac ! Pa da vidim sta to u ljudskoj prirodi da pokusa a da zna sledovanje ! Frajeri se boje kazne a iza resetaka su, pa sto ste iza resetaka ? Onaj sto mota kablove,vozi nocnu smenu grackog do Fjutoga, taj i ne misli o kazni ! Jos cemo da brigamo o bagri i njihovim pravima. Sve bih ja to na koridore i kopajte kamenje pijucuma, imali bi duplu ustedu !
  • EU

    14.05.2019 22:24
    @Poaro
    "... ali zar Srbija stvarno trererba da se ugleda na zemlje koje ne ele ostro da kazne ozbiljne zlocine? ..."

    ne treba zato sto Srbija inace figurira mimo ostatka sveta , u bilo kom pogledu .
    Mi imamo sopstvene zakone : zakone mafije , kriminala , dilera , korupcije , huligana , navijaca , ....
  • Srđan

    14.05.2019 22:18
    @Poaro
    Problem je u tome što bi nas usvajanje ovakvog zakona ne samo udaljilo od EU (to je još i najmanji problem, da je samo to u pitanju), već bi moglo i da izbaci Srbiju iz Saveta Evrope (a to nije isto što i EU), a što bi za posledicu imalo da Evropski sud za ljudska prava u Strazburu više ne bude nadležan za Srbiju, čime bi milioni građana Srbije, o koje se domaće pravosuđe ogrešilo na ovaj ili onaj način, ostalo trajno lišeno pravde - a to i jeste cilj SnS mafije.
  • NStulip

    14.05.2019 21:17
    Kazna a ne rehabilitacija
    Svrha dozivotne robije je da osudjenik ima ostatak zivota da razmislja o tome kakvo je delo pocinio. Nije smisao da se "resocijalizuje", "rehbilituje" ili sta vec, vec da se kazni. Ne da razmislja o tome kada ce napolje, vec da razmislja i bude primer sta se desava kada se pocine monstruozna dela. Cini mi se da ovi advokati krivicari dele neki poseban odnos sa svojim klijentima, dok ih patnje i boli zrtve ne doticu toliko.
  • Poaro

    14.05.2019 20:17
    Vidi Herkula
    Dr Bataveljic je u pravu da nece biti u saglasnosti sa EU regulativom ali zar Srbija stvarno trererba da se ugleda na zemlje koje ne ele ostro da kazne ozbiljne zlocine?
    Ako se strategija Srbije svodi na puko prepisivanje zakona iz drugih zemalja, onda nema potrebe imati ni zemlju.
    Drugo, mi kao drustvo imamo pravo da iskljucujemo pojedince koji su se ogresili od clanove drustva i smrtnom kaznom, ako se slozimo oko toga. To sto druga drustva zele mediokritetom da pravdaju neka takozvana prava je njihova stvar koja ce pokazati vrednost.
    Koje pomilovanje zasluzuje papak koji je silova i ubio neduzno dete ili silovao zenu?! Jedino pomilovanje moze biti brza smrt, prava kazna je da do kraja svog zivota kopa uranijum rukama u vrednosti stete koje je nacinio.
  • Konstantin

    14.05.2019 20:06
    doživotna za život
    Gde je humanost prema žrtvi, prema njihovim najbližima koji će doživotno patiti ?!!
  • Bela Lagonda

    14.05.2019 20:04
    Ne može protiv EU standarda!
    Doživotna robija je u redu ukoliko nije u suprotnosti sa evropskim konvencijama, a ona bez predviđene mogućnosti uslovnog otpusta (ili predsednčkog pomilovanja) jeste. Bez obzira na težinu zločina, ta mogućnost MORA postojati, što opet nije nikakva garancija da će do toga i doći, jer koji bi normalan predsednik države pomilovao ubicu deteta?
  • niko

    14.05.2019 19:49
    Uradićete kako odgovara ubicama,silovateljima,pedofilima???
    A,sto se tiče nas koji smo meta tih istih baš vas briga!!! I koliko košta jedan ljudski život u Srbiji?
    Brinete se šta će reći EU? Nece oni nas sankcionisati zbog ovog zakona,nego zbog drugih zakona koji se ne primenjuju i ne sprovode.
    Lazete nas da brinete zbog EU i sve se radi da se udje u istu? Lazete !!!
  • StAV

    14.05.2019 19:22
    Nekoga plasi kastracija, a nekoga lustracija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna