Autor: 021.rs

Info
17.05.2019.
08:48 > 08:52
Udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" i Združena akcija "Krov nad glavom" smatraju da izmene Zakona o izvršenju i obezbeđenju neće doneti konkretan boljitak građanima i da su podložne zloupotrebi.
  • izvršitelji

    18.05.2019 04:30
    doing business
    sale ns je u pravu, pišu ih interesne skupine okupljene oko vodećeg poslovnog hub-a, a sve se odvija pod plaštom projekta za bolje uslove poslovanja i reforme čiji cilj su opskurne evro-atlantske integracije i za koje se ne zna tačno koliko je država uzela novca kroz razne programe pomoći za uspostavljanje vladavine prava, reformu javne uprave, za životnu sredinu ili poljoprivredu iz evropskih ili američkih fondova. Teška bruka i sramota.
  • Sofronije

    17.05.2019 20:09
    Silom na nemocne
    I opet kadija sudi, kadija tuzi!!!Ali,doci ce i tome kraj,jer znam ljude koji su spremni da izvrse masakr nad izvrsiteljem i njegovom porodicom! I sta moze tu policija,kada ga je ovaj pronasao i pre izvrsenja! Izvrsitelji moraju da se urazume i da shvate da je oteto- prokleto!
  • sale ns

    17.05.2019 13:27
    samo budali nije jasno da je ovo smrdija od drzave,gde politicka partije,banke i tajkuni odredjuju zakone a pisu ih naj veci lopovi medju njima-advokati !
  • /

    17.05.2019 13:21
    /
    bre, kako je sve spinovano i povezano
    a pre neki dan je bila vest o 5.000e i izvrsiocima

    manipulacije kao sa tijaninim zakonom

    i vi ste zbog ovih sr. ubili premijera

    rumunski scenario i cesko davanje otkaza zaposlenima u bia su jedino resenje
    pa neka narusavam drzavni sistem ovim izjavama
  • neko_iz_mase

    17.05.2019 12:53
    pametnica
    @Neko iz mase
    nije lepo koristiti tuđe ime na komentarima. Pronađi sebi jedinstveno...

    Na čega smo spali da sudski izvršitelji naređuju policiji... HOROR!!!
  • nemam

    17.05.2019 12:48
    skandal
    nisam investitor, ni investicioni fond nemam osnovan, ne ulažem ni u hartije od vrednosti pa nemam ništa osim onog u glavi pa mi jasno bude da mu ovako mora biti kad lopine pišu zakone za proširen krug svojih prijatelja od banaka do investitora. Tako ti je to, onima kojima se samo cifre i kvadrati vrzmaju po glavi, imaju čime i policiju da huškaju na narod, ali neće moći ove noći. Kakve ste sve ekonomske politike i "vlasničke" transformacije sprovodili od Mirka Marjanovića do danas plaćaćete i svojom imovinom zarađenom na grbavljenju naroda.
  • Kole

    17.05.2019 12:43
    Da
    Jedva cekam da mi odobre papire i Aufiderzen Srbija Gutn Tag majn liebe Deutchland!
  • dule

    17.05.2019 12:39
    Neko iz mase 17.05.2019 • 11:09
    Uredjen sistem
    Ko plaća svoje obaveze na vreme, ne pokušava da se pravi pametan i ne izbegava dostavu, nema probleme sa izvršiteljima. Vi ostali glasno kevćete jer znate da ćete morati da platite to što dugujete.




    1) Na žalost, ovo što vi tvrdite jednostavno ne odgovara činjenicama
    2) Kad se i utvrdi da je izvršitelj učinio grešku, to nikad ne ide po njegovom džepu nego po džepu ili dužnika ili poverioca
  • preduzetništvo

    17.05.2019 12:14
    Šta ćemo sa uglednim privrednicima koji duguju milionske iznose za struju, gas, poreze, plate zaposlenima.... Hoće li i njima neko da pošalje izvršitelje pošto nisam čuo da se to nekada desilo. Kako to da izvršitelji nisu ušli u FK Crvena Zvezda kada je imao dug od više desetina miliona evra i u ostale prezadužene sportske klubove koji nekontrolisano rasipaju budžetski novac dok se porodice i bolesni starci izbacuju na ulici zbog dugova od par hiljada evra. U ovom mometu većina stanovnika gradova u Srbiji je obavezno da plaća preskupo grejanje kojeg nema. Ko ne bude hteo ili mogao da plati uslugu koje nema će dobiti izvršitelje na vrata. Sutra će skupština možda izglasati da se RTS harač podigne na 5000 dinara mesečno i ko to ne bude mogao da plati biće predmet izvršenja. Kakva je to država?
  • Komsija

    17.05.2019 11:56
    @Neko iz mase 17.05.2019 • 11:09
    Uredjen sistem
    ...Vi ostali glasno kevćete jer znate da ćete morati da platite to što dugujete."

    Na stranu vase nekulturne reci... ovde se ne radi o tome da li ce duznik platiti ili nece vec o tome kako izvrsitelj moze da naredjuje policajcima ???
    Sto se tice uredjenog sistema na koji se tako zdusno pozivate u drzavama EU duznici imaju rok od 7-12 meseci za izmirenje duga bio to porez , stanarina ili nesto trece . Eno vam Google pa proverite .
  • @Neko iz mase

    17.05.2019 11:49
    Lako je biti naivan
    Jedva čekamo da vam stigne rešenje za izvršenje jer vas je neki advokat proglasio dužnikom u toj i toj sumi.
    Lako je biti naivan.
  • @Neko iz mase

    17.05.2019 11:46
    Na osnovu čega ste došli do takvog zaključka? Na bazi poznavanja svih relevantnih činjenica i kritičkog razmišljanja ili se ukazalo tako na vašoj kristalnoj kugli ?
  • Kako se pravi sistem

    17.05.2019 11:42
    Sistem se po pravilu postavlja tako da kod njega ne mogu da se provuku greške. To se radi analizom mogućih propusta. A izvšna komora traži da joj se prvo dokaže da je njen naivno postavljen sistem baziran na prepostavkama poštenja svih osim "dužnika", ikada napravila grešku.
    Tako kako misli predsednica komore, se ne pravi ni jedan sistem, pa ni pravni.
    Predsednica izvršne komore i ostali nadležni, bi trebalo sa više interesovanja da sagledaju propuste procedure i sistema, a ne da traže dokaze grešaka i onda analiziraju pravdu na pojedinačnim slučajevima. Lako je misliti da si pošten ako misliš da kažnjavaš stranu koja je nepoštena. A oni imaju takva predubeđenja.
  • Mile

    17.05.2019 11:30
    SUD je problem br,1
    Sudovi ne proveravaju tuzbene zahteve,cak ih ni ne citaju sudije vec tamo neki saradnici koji posao otaljavaju. Kad izvrsitelj dobije predmet stvar je gotova. Velik problem je urucenje poziva od strane suda koji nije uredan i cesto nije zakonit. Navodno ne nalaze duznika pozivari a kad treba da se pleni eto odmah nadju duznika i imovinu. Mnogo je providno ovo namestanje otimanja imovine. Vraticemo mi nasu imovinu kad tad i to sa kamatom, sad kukamo mi posle ce te kukati vi.
  • Sva pravna lica da

    17.05.2019 11:29
    da oglase svoj stav
    Pre izvršenja trebalo bi da postoji potpuna sigurnost u tačnost podataka o dugovanju. Trenutno se izvršenje radi na bazi tvrdnji tamo nekog advokata koji je podneo zahtev, dakle na bazi uverenja da su advokati potpuno savesni i pošteni kao i njihovi klijenti koji nešto potražuju.
    Trenutno , kako tvrdi većina advokata, su stvari postavjene tako da čak i ako se izvršni slučaj usmeri na parnicu za koju je sud, da je išta proveravao, trebao da zahteva prethodno, to donosi samo drastično veće troškove i te parnice se ne vode kako treba.
    Ti dodatni troškovi se prave namerno kako bi se potraživanja što više naduvala, i svi to znaju.
    Problem je u tome što postoji jako puno rupa u zakonu koje se svesno zloupotrebljavaju od strane pravnih lica. Ili se samo prave grbavi, jer ih niko ne bita za moral. Ili se plaše da kažu.
    Mnoga pravna lica, npr banke, advokati, prave namerne previde na nečiju štetu, jer tvrde da se stavke zakona koje to zabranjuju na sudu ne uzimaju u obzir, već samo stavke zakona koje dovode do finansijske štete.
    Nejsno je zašto sada sudije, veštaci, advokati, ne kažu javno šta misle.
  • Kole

    17.05.2019 11:23
    sema opet radi
    Znaci nista nismo postigli izmenom, jer su izvrsitelju data veca ovlastenja. Sta je uradjeno da se naplata duga izvrsi pre izvrsenja ili da se na neki period zaustavi kako bi se ukazalo na proceduralne greske i protivzakonitost postupka? Najveci problem je sto se duznik dovede pred svrsen cin kako bi mu imovina bila oteta.
  • Aca Norge

    17.05.2019 11:15
    Pozdrav iz Norveske
    I to sve nakon pocetka gradnje beneficiranih stanova za policiju i vojsku.Ako ne zalim Vas ni 1%.

    Samo cutite trpite pijte zagadjenu vodu punu otrova cekajte svojih 150 eura penzije I setajte kerove u parku da Vam bude lakse.

    U Tirani juce u Albaniji gledam na vestima koja je dva puta manja od Srbije pale Skupstinu I bacaju molotovljeve koktele zbog neizdrljive korupcije,privrednog I politickog kriminala,policija ne sme rec da im kaze niti da ih tuce jer je to masa na ulicama samo nemo gleda sta masa od izgladnela naroda radi Vi u Srbiji I dalje u nekom multi matriksu.Ko nije za sebe nije ni za drugoga.

    Mladjima toplo najtoplije preporucujem da uce strane jezike I da beze iz tog matriksa od drzave a penzosima da I dalje setaju kerove I cekaju vesti nakon setnje na nacionalnoj televiziji o uvecanju penzija za 1 euro sledeceg meseca.

  • Neko iz mase

    17.05.2019 11:09
    Uredjen sistem
    Ko plaća svoje obaveze na vreme, ne pokušava da se pravi pametan i ne izbegava dostavu, nema probleme sa izvršiteljima. Vi ostali glasno kevćete jer znate da ćete morati da platite to što dugujete.
  • /

    17.05.2019 11:02
    /
    "A što ne stavite 35-50% od vrednosti nekretnine. A šta ako je nekretnina vredna 1 milion evra."
    Kako sto? Jel znate vi koliko je procentni racun komplikovan? Ne moze sa sa toliko mozga i biti izvrsitelj i racunati u procentima. Da ne pricam o ovima sto donose zakon. Sta oni znaju o procentima.
  • Advokati udruženja

    17.05.2019 10:56
    Stručno obraćanje
    Građani moraju da se udruže i nađu advokate i sudije koje će im dati stručnu pomoć u ukazivanju vlasti koji su problemi sa tim zakonom. Ne vredi pokazivati detinjasti otpor. Ispravljanje grešaka sa tim zakonom mora da bude pravno stručno a ne na bazi nedefinisanih pretnji. Zli pobeđuju jer pošteni ljudi ne pokazuju stručnost a stručni koji su pošteni nisu povezani sa podrškom građana, nisu pozvani da ih predvode. I onda pobeđuju nepošteni polustručni koji ne mogu čak ni da vide u čemu je proble jer ih se ne tiče previše i jer im niko na njega nije ukazao.
    Građani moraju uz pomoć stručnih lica pravne probleme da razrade stručno i pisanim putem da se obrate zakonodavcima sa vrlo jasnim zahtevima. A to nisu još do sada uradili.
  • Miško čitač

    17.05.2019 10:55
    Ima to i drugu stranu
    Ako se donese odluka da se hapse oni koji se protive "akcijama" izvršitelja-to ima i drugu stranu. Neka me uhapse jer drugačije mislim, neka uhapse iz istog razloga Miku, Peru, Lazu, Nebojšu, Nikolu, Marka, Zoltana, Slobodana, Jana, Vladu, Miroslava, Jelenu, Zorku, Vesnu, Silviju, Nadeždu, Ljubicu, Violetu, Simku...... Pa to će se na kraju pretvoriti u svoju suprotnost. Kad ih nahapse-šta će sa njima?
  • Problem sa zakonom

    17.05.2019 10:42
    neverovatno
    Problem je što sud uopšte ne proverava zazhteve za izvršenje, pre odobravanja, a izvršitelji smatraju da se sud to sve proverio i d aje zahtev dovoljno korektan. Neverovatno je da taj problem nisu rešavali a svi izvršitelji i sudije su ga svesni. Čudno.
  • Kosmar

    17.05.2019 10:39
    Srbija - drzava izvrsitelja
  • Јадранка

    17.05.2019 10:34
    Ово се зове диктатура,ја могу да радим шта хоћу јер се зовем држава,а ти си дежурни дужник и окривљени.
    Кад се народ удружи биће весело...
  • teror u

    17.05.2019 10:29
    smrdistanu
    Izvrsitelj je pravosudni organ ???
  • AleksandarVojvođanin

    17.05.2019 10:16
    Omrazeni!
    Mislim da ne postoji omrazenija kasta, pored politicara, od izvrsitelja. Dok neko ne izgubi glavu, ovi sto donose zakone ce i dalje gradjane ove zemlje sukobljavati i praviti nepremostiv razdor, a sve u cilju da vecno vladaju!
  • Paja

    17.05.2019 10:14
    Biti Izvrsitelj,gluposcu i imbecilnoscu politicara,biti ce izuzetno rizicno zanimanje u bliskoj buducnosti. Slutim.
  • StAV

    17.05.2019 09:57
    Hahahhaaa
    Neka dodju
  • -

    17.05.2019 09:53
    Prekipelo
    Neverovatno je koliko se ova vlast izveštila u zakonskom zlostavljanju i materijalnom kažnjavanju gradjana. Kaznene odredbe zakona koje donose sve su zlobnije i materijalno skuplje po gradjane. Razmislite samo o komunalnoj policiji, izvršiteljima, upravnicima zgrada , saobražajnim kaznama , registracijama , katastru, notarima . Nastavite niz.
  • Niko odgovoran

    17.05.2019 09:51
    I dalje nedokazanost duga
    Nejasno je zašto se strana kojoj se otima naziva "dužnik" s obzirom da to često nije utvrđeno na sudu, a da sud smatra da izvršitelj odlučuje postoji li sumnja da postoji dug u tom iznosu, dok sud smatra da o takvoj sumnji odlučuje izvršitelj , te na kraju niko nije odgovoran da odlučuje o tome, te je to stvar dobre volje, koja često ne postoji.
    S obzirom da advokati koji traže izvršenje neće biti kažnjeni ni od advokatske komore za svoje greške i previde, šteta koja se nanosi nije samo nesrazmerna finansijska šteta. Takva postupanja ne bi smela biti zakonita, pa još da građani ne smeju ni da se brane. Naravno da će svako protivrečenje koje će pokušati dokazati neispravnost biti kažnjeno hapšenjem i dodatnim lažnim optužbama.
    Naša prava lica koriste zakone za svoju korist, i ne uče o etičkom kodeksu, istinitosti i objektivnosti, nigde.
  • LALA

    17.05.2019 09:43
    samo u smrdiji
    Da li se ovo odnositi i na clanove vladajuce stranke ?
  • zoro

    17.05.2019 09:42
    Mislio sam da je drzava...
    ... zajednica ljudi. Da drzava sluzi da olaksa zivot svojim gradjanima. Da kroz organe drzave, gradjani mogu da poboljsavaju svoj zivot. Nazalost drzava je postala smodovoljna sebi, i politicarima koji je vode. Politicari "plivaju" u izobilju. Sami sebi odredjuju plate, koje ni malo ne oslikavaju njihove "uspehe" i realnost u kojoj zive. Iako zive u istoj toj drzavi kao i gradjani koji od svog rada placaju iste te politicare, a koji treba da rade za sveopstu korist, a ne samo svoju. Zato i ne mogu da se poistovete sa problemima koji u drzavi postoje. Donose apsurdne odluke. Prestali su da zastupaju javni interes. Umesto da kaznjavaju banke koje rade sa najvecim kamatama u Evropi, da kaznjavaju velike prodajne lance koji rade sa najvecim marzama na svetu, da kaznjavaju poslodavce koji ne placaju ili bedno placaju svoje radnike, da smanjuju poreze, akcize i druge namete. Oni rade suprotno.
    To je posledica NJIHOVOG TOTALNOG NEZNANJA. I budala moze pokriti gubitak povecanjem poreza i nameta, ali samo strucnjak moze sustinski promeniti sistem da on i uz manje namete efikasno funkcionise. Ne kazem da su oni kojima se oduzima imovina 100% svi u pravu, ali drzava mora biti malo humanija u pristupu. Zabraniti izvrsiteljima i njihovim rodjacima da otkupljuju oduzetu imovinu, jer ovako se stice utisak da se na ovom zakonu insistira samo radi bogacenja izvrsitelja. Jedva cekam da promenimo vlast keramicara, rostiljdzija, nepismenih, psihopata i pesnika, vec da nas vode strucnjaci.
  • deda

    17.05.2019 09:21
    cuj da narede policiji, pa ovo je cisto ludilo, nece ovo na dobro izaci
  • -J-

    17.05.2019 09:20
    Neko drugi je kriv, ne ja.
    Sedi narode kod kuće i namoj da se buniš. Nema veze, biće i gore.
    Ili je logika: ne dešava se meni, baš me briga.
    Ali desiće vam se pre ili kasnije nešto slično, a ond će biti kasno.
  • RVosha

    17.05.2019 09:18
    Smrdija
    Ima li kraja gadostima u ovoj divljini ?
  • Резерва

    17.05.2019 09:14
    A što ne stavite 35-50% od vrednosti nekretnine. A šta ako je nekretnina vredna 1 milion evra.
  • Bezanje iz smrdije

    17.05.2019 09:02
    Jos jedan razlog vise za skorasnje bekstvo iz ove dzungle .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna