Autor: Politika

Info
19.05.2019.
20:53 > 21:12
Iako je manje-više izvesno da struja u Srbiji u narednom periodu neće poskupeti, kako su pojedini mediji spekulisali uoči prošlonedeljnog dolaska misije Međunarodnog monetarnog fonda u Beograd, analiza Energetske zajednice pokazuje da bi realna, tržišna cena struje za domaćinstva u Srbiji trebalo da bude viša 49 odsto, bez različitih državnih subvencija.
  • Мунгос

    20.05.2019 21:07
    У сваком случају, ипак је велико коцкање покушај Европске Уније да затвори термоелектране на Балкану. У ствари, не на Балкану, то је да се Власи не сете. Када се каже Балкан, мисли се увек Србија. Па ко сем Срба живи на Балкану? По нека национална мањина, и то је све.
    Лакше јој је (ЕУ) било да 1999. године баци 2 – 3 бомбе на ТНТ или Костолац, па да оствари циљеве за које им оволико данас цури из носа. И уста.
    Зато што из поузданих извора сазнајемо да ће министар Антић да се супротстави ЕУ, упркос што га Она чак из свемира гађа леденицама, и то по сред шлема. Никада социјалисти нису били издајници, сем…..
  • Мунгос

    20.05.2019 18:36
    Evropska Energetska Zajednica се превише узда у плаћене министре, председнике влада и Плаћене новинаре.
    Није у питању да ли ће поскупети струја, проблем је како мулцима објаснити да произвођачи струје НИСУ њихови, односно да они нису власници.
    Па тек онда потезати ММФ, ЕЕЗ, МАТРА, КУКА, ПИЗДА, МАТЕ, ЕПС,……….
  • Smartass

    20.05.2019 09:04
    "Oni" kao oce 49% da nam podignu struju.
    "On" kao nas brani, kazhe - "Ne mozhe, mi volimo nashe gradjane, i pazimo na njih! Ne damo da ih pljachkate!"
    "Oni" kao kazhu mora tako inache nema nishta od nas.
    "On" kao kazhe - "Pa dobro, ali onda da bude 18%!"
    "Oni" kao kazhu - "Ok!"
    "On" objavi svima kako nas je herojski odbranio.
    Struja trebala da poskupi 1%
  • /

    20.05.2019 08:46
    /
    a energetska zajednica su srbi
  • SILA

    20.05.2019 01:32
    Sila sišla s neba

    Ne treb rat mogu da nas ekonomski i monetarano i preko visokih cena , raznih licenci registracija i propisa sve da nam ugase. Vec su silni besmisleni propisi za sve sem za onog koji dobija prihod od njih sve UGASILI: Srbija je MRTVO MORE.
    Ne razumem zasto su nasi kao slepci navijeni u postovanju medj odosa a oni jedan cefta drastican prekrsaj ne mogu da uklone i skacionisu MORE MARŠ.Pa jesu li oni amatersko drustvo ili ozbiljna organizacija ?
    Koji slepac jos ne vidi da nas zahebavajujer smo ekonomski zavisni kao q bez igde ikoga i doma svoga?
    Da ostavimo bar jedan deo neke privredne grane da ide vam tih propisa po onim uslovima koji odgovaraju nasoj sredini pa da vidimo da li ce da propadne ili procveta. Samo 1 granu.
  • cluffas

    19.05.2019 23:52
    Na Islandu je jeftinija struja a veca plata.
    Mislim da je tamo minimalna satnica oko 1700dinara/sat a kod nas je oko 160 dinara /sat.
  • Nebojša Berak

    19.05.2019 23:12
    Kriminalci i mafija
    Ocigledno je samo jedno i spreman sam na svaki javni duela sa ovim predstavnicima mafije i kriminala u energetskom sektoru koji traze da struja treba da bude skuplja 49%.
    Ocigledno je da doticna gospoda nemaju pojma o tarifnim sistemima da bi tvrdili kako je struja prejeftina u Srbiji.
    Ovo rade u interesu mafije i kriminalaca sa brlim okovratnicima koji se bave prodajom struje na veliko a poznato je kakvi sve poznati kriminalci i mafijasi i ljudi bez znanja i obrazovanja ali i porekla novca se danas u Srbiji bave prodajom struje. Providni ste bas kao i KPMG koji radi procenu EPS-a narucenu da je sa 15 do 16 naprave na 3 do 4 milijarde evra pa da se onda pojavi tzv strateski partner i za fiktivne dugove dodje u posed, da gradjani dobiju akcije i neki novac koji bi potom vratili kroz nekoliko novih znatno uvecanih racuna za struju. EPS da se vodi domacinski i da drzava to zeli radio bi sa 300 miliona evra profita godišnje. Ako i kada vlast odluci da to zeli to je prosto i potpuno realno. Samo onda vise ne bi mogli da rade neki sta danas i svih prethodnih godina rade a barem tanjih 20 godina.
    Prema tome sedite, 1. Kraj.
  • hm

    19.05.2019 22:14
    Bice poskupljenje.
  • djuro

    19.05.2019 21:45
    Iskustvo
    Ako smo nešto mogli do sada naučiti, onda je to da upravo ovakve vesti nagoveštavaju skoro poskupljenje struje. Borili su se kao lavovi ali, eto, nije moglo drugačije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna