Autor: Tanjug

Info
30.05.2019.
20:39
U sektoru privatnog obezbeđenja u Srbiji radi oko 42.000 građana koji su često angažovani kako od strane privatnih kompanija, tako i od državnih institucija na različitim manifestacijama i događajima, rečeno je danas na regionalnoj konferenciji "Javno-privatno partnerstvo u sektoru privatne bezbednosti - primeri i primena u praksi".
  • BB

    31.05.2019 22:05
    @DjakoN
    Prijatelju Djakone,

    Slazem se da su plate male I da je jako tesko. Ali, verovao mi ti ili ne, to nije razlog za ne raditi svoj posao cestito. Posao si dobio da ga radis kako treba za pare I uslove koje ste se dogovorili pre nego sto si oceo da radis. Dok radis, ako nisi zadovoljan, mozes da se zalis sefu, a ako te ne cuje, onda trazis drugi posao, drugu firmu. Ili se doskolujes, pa trazis drugi posao.

    Pisem ti ovo sa dobrom namerom. Setio sam se da sam I ja nekad imao tvoju logiku, ali me je srecom jedan dobronameran stranac uputio na ovakvo razmisljanje.
    Lep pozdrav iz bela sveta.
  • Eh

    31.05.2019 10:01
    A posle kažu da na Kosovu vlasti nisu angažovali privatnu agenciju da odglumi Rosu...

    Da se dogodilo ubistvo ili kakav ozbiljniji incident, da vidiš kako bi se ustanovilo da zvanični organi nisu imali veze sa time, i prosto ne znaju kako su ovi plaćenici došli do uniformi...

    Još od Blekvotera se to radi, svuda...
  • DjakoN

    31.05.2019 06:18
    tuga....
    A plata radnika obezbedjenja je minimalac i radi 12h dnevno,nema praznika za ove radnike... Sta vi ocekujete da bude obezbedjeno za platu od 235e mesecno? Stara dobra srpska "kolko para toliko muzike". Dok gazde agencija za obezbedjenje voze dzipove,porsee itd... Iskreno svako ko radi danas za platu od 26000 treba da radi svoj posao onako kako je i placen.
  • nije ni cudo sto ih

    31.05.2019 02:02
    ima toliko
    Prva kategorija-panduri
    Druga kategorija-dzudisti i rvaci
    Treca kategorija-prirodno krupni i mlohavi i suvise lenji da bi bilo sta u zivotu radili pa ih drugari iz prethodne dve kategorije angazuju za festivale ne bi li zaradili koju crkavicu.
  • Obezbedjenje

    31.05.2019 00:45
    Sve sam hoštapleraj. Državne ustanove, javna preduzeća su u dilu sa firmama koje se bave obezbedjenjem. Jedan primer, radnik na obezbedjenju u Informatici kod riblje pijace pre nekoliko godina imao je 20 hiljada platu ,dok je Inforrmatika za njega "gazdi" placala 59 hiljada,i još nije uplaćivao doprinose,niti zdravstveno. Zaradjivali su dva puta vise od radnika koji je radio po 12 sati,a po nekad i 24sata. Istina, moj sin je tamo radio i doživeo dosta neprijatnih situacija.
  • Jovan2

    30.05.2019 23:11
    Imas u sistematizaciji cistacicu i obezbedjenje sa minimalcem, otpustis ih, primis pi ar i human ar sa duplo visom platom, broj u sistematizaciji ostaje isti i onda angazujes privatno cistacicu i obezbedjenje + 10-20% profit vlasnika (koji ih ne prijavi na penziono) + 20% pdv na uslugu.
  • dragan perković

    30.05.2019 22:23
    Dada
    Železnički depo u Novom Sadu obezbeđuje privatno obezbeđenje a ustvari niko ne čuva. Lova curi a niko nema m..... da proveri dal su na radnom mestu. Dešavaju se velike krađe a niko od njih nije suspendovan. Vikendom ih uopšte nema.
  • Petar

    30.05.2019 21:58
    Keš.
    Jedino se plata neće poboljšati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna