Autor: Novosti

Info
30.06.2019.
07:35 > 08:02
Vlasnici ugostiteljskih objekata, hotela i turističkih agencija uskoro će moći da se dogovore oko manje kazne sa inspekcijom i sudijom za prekšaje, pišu "Novosti".
  • Siva zona

    30.06.2019 19:05
    rad na crno
    "To će važiti recimo za one koji nemaju dobru dokumentaciju, nisu nekoga prijavili," kaže Seničić
    A što bi nekoga(tj radnika) prijavio, kad je jeftinije da plati kaznu ( ako ga uhvate) nego da uplaćuje poreze i doprinose svakog meseca za prijavljenog radnika?
    Logično bi bilo da pored kazne ima plus obavezu i da uplati poreze i doprinose za najmanje jednu godinu unazad za zatečenog radnika,a ne da se pravimimo ludi da neprijavljeni radnik radi od juče, a gazda eto nije stigao da prijavi.....
  • Мунгос

    30.06.2019 12:37
    @ /,
    Колега, спусти лопту на земљу.
    Лакше ћеш да схватиш своју индоктринацију ако детаљније посматраш миљеницу ЕУ. Мислио сам да је немогуће да неко неће да примети да Србија одбацује своје правне тековине, а прима Европске, и милом и силом.
    Ниједан закон у Србији донет после 2.000. године није донет самосталном иницијативом. Где су ти очи па не примећујеш систем доношења закона у Србији?
    Ти би сада за оно лоше што си приметио у закону, амнестирао ЕУ, а све натоварио на оперативце – Српску владу и Српску скупштину. Ти оперативци само спроводе налоге НАЛЕД-а, и Европских комитета. Хипотетички, њихова је кривица мања него оног главног узрочника ЕУ. Зато што, да није ЕУ, ови јадници би се трудили да сами смисле нешто добро и праведно.
    Није уопште проблем направити добар закон, само се мора поштено радити на њему, и поштујући правила струке. Али на жалост, многи данас за доброг правника сматрају само неког ко уме неприметно да створи услове за превару и рупе у закону само њима знане и корисне за правне махинације. Доноси се закон за који и обична симулација претходно показује да ће тај закон да представља велико оптерећење за грађане, а трагови показују у име чије је то користи смишљено. У сваком случају су ти закони смишљени да би се грађани што више финансијски исцрпели. Рецимо, правило да се технички преглед возила мора вршити најмање у трајању пола сата није измислила нека будала, то је измислио неки покварењак или покварењачица.
  • Kaćanka

    30.06.2019 11:58
    A i koji ce nam K europska unija, ili koji cemo mi Eu....sve sto je nase valjalo to smo unistili i uzimamo sve sto njihovo ne valja....ako se uskoro ne dozovemo pameti spasa nam nema!!
  • /

    30.06.2019 09:39
    /
    Мунгос
    da li si toliko lud da ne vidis da se srbija udaljava od eu a bas ovakvim pravnim tekovinama
  • Мунгос

    30.06.2019 08:39
    НОВИ ЗАКОН.
    Нови закон, нови закон, нови закон……….
    Corruptissima res publica plurimae leges – Најпокваренија држава има највише закона. Тацит.
    Изгледа да је Тацит предвидео постојање држава као што су Србија или Европска Унија.
    Овај штос са казнама корумпиране инспекције није лош, али је непревазиђен генијални изум правних тековина Европске Уније „сведок сарадник“.
    Шта каже инспектор у свом записнику: „Јесте казна, али не мора тако да бидне“. „Какво печење, Такво решење“.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna