Autor: N1

Info
07.07.2019.
23:35 > 11:45
Dva meseca od najave beogradskih čelnika da će se sa izgradnjom gondole na Beogradskoj tvrđavi početi, sve i dalje stoji u mestu.
  • Ленка

    08.07.2019 08:48
    Јојјј
    Заиста ми је мука од ових што се оглашавају на одређене теме, а појма немају о истим.

    Тендер се расписује и тек по истеку рока за желбе, тј. тек тада фирма (ЈКП или ЈП), односно нека јавна установа, општина или град, може да се потпише уговор са изабраним извођачем радова.
    Увек се ДОЗВОЛЕ за предвиђене радове тек онда траже, јер у њима стоје рокови (од када до када се изводе радови).
    Деценијама уназад су и у Новом Саду потпуно исте процедуре када су у питању на пример овдашња јавна комунална предузећа.
    Тако ЈКП „Водовод и канализација“, ЈКП „Пут“ или ЈКП „Новосадска топлана“ морају да траже дозволе тек по потписивању уговора са изабраним понуђачем.

    Исто је у целом свету, а ова пракса са авансом је такође преузета из света.
    Иначе, наш Закон о јавним радовима је само преузет (преписан) словеначки закон.

    У републичким, градским и општинским одобрењима за извођење радова стоје УВЕК и рокови за завршетак истих, тако да њих НЕ СМЕТЕ ДА ТРАЖИТЕ пре избора понуђача за извођење предвиђених радова.
    Јасно је да се то ради ТЕК ПО ПОТПИСИВАЊУ УГОВОРА, јер тај извођач мора да стартује са радовима чим стигну тражене дозволе.

    Дакле, овде није ништа урађено супротно Закону о јавним набавкама од стране Града Београда, а претпостављам да ће све потребне дозволе бити и обезбеђење наредних дана.
    Остало је јефтино политиканство незрелих људи.
  • Nebojša

    07.07.2019 14:29
    Svoji svojima
    Kako je moguce da se uplati avans za radove a da ne postoji gradjevinska dozvola?
    To je u startu teško krivično delo. Ali posto su svoji dali svojima onda izgleda ipak nije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna