Autor: N1

Info
12.07.2019.
19:05
Profesorka na Elektrotehničkom fakultetu Irini Reljin izjavila je da 5G mreža pruža neslućene mogućnosti, i da se radiofrekvencijski opseg koji ona koristi već godinama upotrebljava za druge službe, te da se radi o nejonizirajućem zračenju koje nije štetno po zdravlje ljudi.
  • Deks

    13.07.2019 00:14
    Zaista prilična nekompetentnost ove “naučnice”. Zamislite ona se raduje “magacinima bez osoblja i autonomnim vozilima”?! Kakav karakter treba da budeš pa da se raduješ ukidanju radnih mesta? Da i ne govorimo o uvođenju tehnologije autonomnih vozila jer nema tog algoritma koji može predvideti sve uslove na putevima samim tim ta tehnologija je izuzetno opasna a i besmislena - zašto bi uopšte ljudi prestali da voze i da to prepuste kompjuterima?Srbija toliko zaostaje industrijski za svetom, ne ume da proizvede ni čačkalice, a trči da uvede 5G tehnologiju koju nemaju ni najrazvijenije zemlje.
  • Јое

    12.07.2019 23:32
    Вајни стручњаци
    Престао сам да читам код дела када "велики" стручњак тврди да нејонизујуће зрачење није штетно за здравље. Нејонизујуће зрачење је изузетно штетно за здравље и постоје многа истраживања која то потврђују. Најквалитетније је оно спроведено у неколико држава ЕУ током неколико година. Назив је "Рефлекс".
  • Zapad Petrović

    12.07.2019 21:53
    "Poenta da se ne veruje slepo ničemu"

    Ni "naučniku", koji može npr. dobiti "ponudu koja se ne odbija", pa da sačini naučni rad o neštetnosti zračenja.

    Na primer ...
  • Predostrožan

    12.07.2019 21:43
    Obarivost nije na odmet
    Brisel obustvio instaliranje 5G. Kao i AustralijI. I Ženeva razmišlja o embargu na 5G.
    Pročitajte citat: “I cannot welcome such technology if the radiation standards, which must protect the citizen, are not respected, 5G or not,” Environment minister Céline Fremault (CDH) told Bruzz. “The people of Brussels are not guinea pigs whose health I can sell at a profit. We cannot leave anything to doubt,” she added. https://www.brusselstimes.com/brussels/55052/radiation-concerns-halt-brussels-5g-for-now/. Internet vrvi o tome, ukucjte samo: Brussels 5g ban
  • Laloš

    12.07.2019 20:46
    Eto mene živog i zdravog posle korištenja 5G sedam dana u Holandiji. I nisam nešto primetio mrtve ptice u stvari ima ih mnogo više nego kod nas...... oni ne koriste zabranjene pesticide.

  • B

    12.07.2019 20:42
    Ero, kadija i Huawei
    Ne mozemo mi glupi i zaostali Balkanci da shvatimo lepotu i dobrotu demokratije. Ako zraci ruska ili kineska oprema, npr. Huawei, to je zlo i otrovno zracenje neslobode i autoritarnosti. Ptice, pcele, konji, magarad, sve ce bre da polipsava, cak i sirote male bebe koale, smrk, smrk, buaaaa!! (kakve veze ima sto one zive u Australiji, a ne u Srbiji?).
    Ako kupimo demokratsku i slobodnu opremu od Amerikanaca ili njihovih slu.., pardon partnera, to je demokratsko zracenje slobode koje ce nas sve preporoditi, bicemo srecni, slobodni (da crknemo od gladi, ali sloboda je sloboda), pevacemo americku himnu i Odu radosti veselo cvrkucuci i uzivajuci u neslucenim dometima slobode.
    Eto, nadam se da sam malo razjasnio ovaj slozeni tehnicki problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna