Autor: Beta

Info
23.07.2019.
06:27 > 06:31
Ministar za rad Zoran Đorđević rekao je za RTS povodom slučaja medicinske sestre Đ.A. koja je zlostavljala dete u u Centru za zaštitu dece u Zvečanskoj ulici, da je Komisija odlučila da joj se da otkaz.
  • Mama

    23.07.2019 20:27
    Treba da se snima
    Trebalo bi da svi prostori u kojima se vrši nega nad bespomoćnima budu stalno pod kamerama. I tu mislim na jaslice, obdaništa, staračke domove pa i medicinske ustanove, pa i učionice. Kako to može kamera u ulazu u moju zgradu, a ne može u zvečanskoj?

    I da oni koji rade u njima znaju da su stalno pod kamerama, i da će biti otkriveni ako imaju loše namere. A da specijalna inspekcija povremeno random pregleda snimke, ko što porezna ili sanitarna povremeno bane, i da se snimci daju na uvid sudijama ukoliko dođe do neke situacije koja treba da se razjasni.
    Ja sam radila sa malom decom i više bih volela da je bilo kamera, pošto sam povremeno imala kolege da te bog sačuva, ne bih im u ruke dala sliku od deteta.

    Jer, ništa nije bolje ni u razvijenom svetu, svaki dan primeri mučenja, iživljavanja, nebrige, maltretiranja, seksualnog napastvovanja, i u najrazvijenijim zemljama. To je zato što nemoćni privlače i saosećajne ljude, i psihopate, pa koji ti se zalomi.
    A ova koza na snimku nije ni da ređa konzerve u aldiju a ne da se bavi decom. Ogavno. I taj koji je zaposlio bi po meni leteo zajedno sa njom.
    Čuj, ne sme da se snima. Treba da se snima.
  • Adv

    23.07.2019 15:01
    Izvinjavajuca okolnost za snimanje je cinjenica da je zatekla izvrsioca u vrsenju krivicnog dela. I tacka.
  • Andrej

    23.07.2019 14:28
    Samo me interesuje, koji su načini ukazivanja na takve i slične 'propuste' zakonom dozvoljeni?
    A da ishod ne bude - 'pojeo vuk magarca'. Evo, prosvetlite nas!
    Jer, takvih kao što je ova sestra ima previše...
  • Persa

    23.07.2019 12:32
    Ma idi bre
    Da kaznjavate zločine i krivična dela onda uopšte nebi bila potreba da se neko snima slika i itd. Ovako oni znaju da im sve dozvoljeno i teraju do beskonačnosti... Sto takvih nema po drugim zemljama vec ih ima u malim procentima. Dal je ukrao bombonu ili zvaku njih boli uvo dobije kaznu i Cao... Jel maltretira nekog zatvor bato... A ne ovde u zemlji ludila ona se izivljava neko snimi da pokaze sta radi a ti i jednog i drugog... Lopov mogu da kradu do 15000 i niko im ništa ne moze... Tako da podrska osobi koja je snimila i treba 5-cilja da se napise da oslobodite zenu bilo kakve odgovornosti. Ovo je sramota
  • Ana

    23.07.2019 11:29
    Sramota
    Kaznjavanjem osobe koja je ovo snimila,salje se pogresna poruka.
    Ko ce ubuduce ukazivati na nepravilnosti ako se ljudi budu kaznjavali?
    Sramota
  • Milena

    23.07.2019 10:34
    Kaznjen i onaj ko je snimao
    Da se slucajno ne bi osilili pa svi počeli da snimamo one koje se ovako ponašaju.
    Apsolutno je jasno zašto će , van svake pameti, biti kažnjen onaj ko je ukazao na problem.
  • ime nije bitno

    23.07.2019 10:00
    "Đorđević je za RTS kazao da je Đ.A. mlada osoba koja nije bila svesna šta je činila. "
    Cuj, nije bila svesna sta je cinila!!!
    Zna da radi "one" stvari a ne zna da se ovako ne ophodi prema detetu!!!
    Kakav je ovo izgovor?!
  • Majka

    23.07.2019 09:36
    zlocin i kazna
    Potpuno ste prolupali,OTKAZ -DA,
    Da ne moze da se bavi nikada vise tim poslom-DA
    ali zatvor mora da oseti
    i da se uvede u listu ZLOSTAVLJACA!
    To da GOSPODJICA NIJE BILA SVESNA sta radi to pricajte nekom ko ima IQ 56.
    A osoba koja je snimala je pomogla da na videlo izadje sta NESVESNA GOSPODJICA RADI,TREBA DA BUDE POHVALJENA,ona je samo snimila osobu koja NE ZNA STA RADI!
    SRAMOTA ZA OVAJ NAROD sta mu se sve servira i radi kao da smo ovce.
  • RVosha

    23.07.2019 09:17
    Smrdija
    A kada ce otkaze dobiti lekari koji nece da te pogledaju bez koverte ?
  • ideolog

    23.07.2019 08:56
    Komentar
    Protiv sam toga da svako svakog može da snima i da se taj snimak objavljuje, često izvučen iz konteksta, ali u ovakvim slučajevima je to jedini način da se neke stvari promene. Da dotična nije snimljena, nikada ne bi usledila ovakva reakcija države. Ko zna koliko je drugih, još težih slučajeva, koji nikad nisu snimljeni.Kad institucije ne funkcionišu, onda građani moraju da uzmu stvari u svoje ruke.
  • CK

    23.07.2019 08:37
    Orden
    Ja bih osobi koja je snimila dala orden, jer da nije, zlostavljanje bi se nastavilo i niko ne bi imao dokaze o tome. A 'mladioj' gospodjici i svima onima koji se izivljavaju nad nemocnim osobama (deca, stari, invalidi,..) bih propisala jos strozije kazne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna