Autor: Tanjug

Info
23.07.2019.
07:26
Reforma sistema plata predstavlja korak u pravom smeru ka racionalizaciji javnog sektora, izjavio je šef kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Sebastijan Sosa, dodajući da MMF pozdravlja povećanje plata u Srbiji od početka godine i u javnom i u privatnom sektoru.
  • Mira

    13.01.2020 13:14
    Plata
    U Srbiji radnici zive sve teze i teze.Sa radnickom platom pogotovo u privatnom sektoru ne moze da se zivi dostojno coveka.Privatnici se bogate,prosituju proizvodnju,provode se na svojim odmorima,a radnicima bacaju gole koske da glodu.Drzava od grbavih radnika i to malo crkavice otima.Radnik ne moze ni da se leci ni da jede a o odmoru ne teba ni pomisljatida negde ode.Sve poskupljuje hleb,grejanje,struja.....U zdravstvu se sve naplacuje,pregled,davanje inekcije,previjanje,svaki pregled na nekom aparatu,lekovi.....Plin poskupljuje,a naplacuju uvek vise ono sto niste potrosili.Tehnicki za auto podigli sa 1500 na 4800 din.Da ne nabrajam o porezima itd.itd.I jos mnogo toga.Prosek plate kazu u Srbiji 500€ pa evo sada su podigli nekima plate pa ce prosek mozda i da skoci opet malo,ali grbavi radnik je i dalje na minimalcu koji je minimum minimuma.Ispos svakog nivoa dostojanstva i savesti.Sramota nad sramotama.Minimalac bi trebalo da bude najmanje 500€ mada je ito ??? Ako je porodica veca.Kako da se stvara porodica i da se radaju deca.Zar treba jos gladnih usta u Srbiji.Sramota za Srbiju.Narod gladuje.Ko je rekao da se u Srbiji lepo zivi ????? Sram ga bilo od samoga sebe.
  • Dzo

    24.07.2019 12:18
    Xaxaxaxaxa... U zemlju gde robovlasnicki sistem je opste prihvacen, i gde poslodavac vozi dzipa od 100k eura a radnik jedva sklapa kraj sa krajem da nahrani porodicu. Ovaj sistem samo gura mlade napolje a onda vise nece imati ko da radi, docice bosanci privremeno dok nesmisle gde ce dalje, jedino neke africke i azijske narode, mada i oni bolje napreduju od nas.
  • Penzioner

    23.07.2019 10:30
    MRS
    Prvo nam vratite 10% od penzija i plata / 4 godine PLJACKE
    Pa ce mo da vidimo sta ostane delicemo.....
    Sram sve da vas bude
  • ha,ha,ha

    23.07.2019 10:13
    Ništa to u Srbiji neće biti, jer privatnik ti da onoliko koliko država naredi i onda pod pretnjom otkaza moraš da mu vraćaš u kešu onoliko, koliko je on zamislio. Zato uskoro i neće biti koga da zaposle da im radi u tom robovlasničkom sistemu, koji im se sviđa već 30 god. pa će i oni sami otići u inostranstvu da rade za male plate, pošto nisu hteli da adekvatno plate radnike. Jedva čekam taj dan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna