Info
18.09.2019.
09:52 > 15:55
Prodajom 41,72 vlasništva Komercijalne banke koja, mereno aktivom, ima 11 odsto bankarskog tržišta Srbije i oko 2,2 milijarde evra štednje, država Srbija će u najboljem slučaju zaraditi tek 70-tak miliona evra, a može se desiti i da bude u minusu.
  • Dipl oec

    18.09.2019 21:50
    Odakle vam informacije
    Ja ne znam odakle vama informacije da ova banka ima 2.000 poslovnica?!?!
    Pa u zvanicnim revizorskim napomenama pise da imaju 201 filijalu (na kraju 2018godine) a zajedno sa centralom i ostalim centrima ima 213 poslovnica... Prethodne godine 3 vise.

    Problem Komercijalne banke je burazersko poslovanje kao i kod ostalih drzavnih banaka koje su otisle pod led (Agrobanka, RBV, Univerzal)... Sreca u nesreci je ta sto je u vreme krize Komercijalna dokapitalolizovana parama EBRD-a, IFCa i EIBa a ko je imao priliki da.radi sa njima zna koliko su zahtevni i da imaju stalni uvid u poslovanje banke. Oni su povukli rucnu i doveli tu banku koliko toliko u red.
  • Anonimus

    18.09.2019 18:35
    Dijasporac
    Autor je sasvim dobro opisao kakve su banke u državnom vlasništvu, ne može se steći utisak da se zalaže da država ostane auvlasnik. Naprotiv, ističe da se znatna imovina i ogromna štednja prodaju za siću upravo zbog lošeg upravljanja, a razlog je državna svojina. Inače, privatizaciju je trebalo obaviti ne pre tri, četiri sezone kako navodiš, već mnogo ranije.
  • dijasporac

    18.09.2019 17:14
    Komercijalna banka nema preko dve hiljade poslovnica, u Srbiji sve banke zajedno nemaju toliko poslovnica. Broj zaposlenih nije prevelik, na 252 poslovnice u Komercijalnoj radi nesto ispod 2800 zaposlenih a u Inteza Srbija na 208 poslovnica 3052 zaposlena.

    Dakle, problemi su u drugim sferama, neefikasnosti, lose plasiranim kreditima- Komercijalna je po udelu na trzistu danas treca (iza Inteze i Unicredit), cetvrta po dobiti a po broju lose plasiranih kredita je gora od vodecih banaka. Komercijalna banka iz godine u godinu pada u svim pozotivnim parametrima tako da je lose rukovodjenje tom bankom ocito i njen pad u nekoj blizoj buducnosti je lako predvidljiv.

    Stoga drzava uopste ne gresi sto je prodaje, mislim i da su u kasnjenju 3-4 godine sa prodajom, tad su mogli dobiti znatno povoljniju cenu za nju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna