Autor: Politika

Info
19.09.2019.
09:28 > 11:03
Prosečan iznos mita koji su građani Srbije davali tokom prošle godine iznosio je 74 evra, a građani Srbije, kao profesionalno najpodložnije koruptivnim radnjama vide lekare i policajce.
  • CAMEO

    23.09.2019 16:26
    Corruption
    U vezi ove teme - moj slučaj je star 30 godina, i sada je na ECHR Sudu u Strasburu, zahvaljujući, imam za to sa dokazima osnovanu sumnju : više korumpiranih sudija, koje su predmete rešavale zloupotreblavajući svoj položaj, da su štimovale dokaze, da su direktno kršile Krivični zakon Republike Srbije čl. 360, (Kršenje Zakona od strane sudije), čl. 359. (Zlupotreba položaja), Ustav Srbije čl. 32, Evropsku Konvenciju čl. 6., Zakon o sudijama čl. 90 (stav 1, - Povreda Načela nepristrasnosti i stav 18, - Kršenje odredaba Etičkog Kodeksa u većoj meri), a sa namerom da se preko suda i lažiranih Presuda pribavi nezakonita korist stranci u postupku Predrag (Branislav) Todorović, koga ovde zastupa Vojin Ž. Popović, advokat iz Beograda, - čak sam se sa Prijavama direktno obraćao više puta svim nadležnim Pravosudnim Institucijama Srbije ali bez konkretnog postupanja. Molim stranke koje imaju sumnje u zakonitost postupanja sudija koje su im presudjivale u zadnjih nekoliko godina za sudije : Ljiljana Vučinić, Vesna Obradović, Vesna Popović, Ljubica Nenadić i Sabahudin Tahirović, - da mi se obrate na email adresu bgdsudovi@gmail.com
  • Pero Ložač

    19.09.2019 18:29
    To je stil života
    Vlast je sama naj korumpiranija i naj podmitljivija. Ona čak od toga živi Čak je donela neke zakone koji joj omogućuju da se bavi tim zlom tako što je ozakonila mito samo pod drugim nazivom ( recimo subvencijom).
    Sve se slama preko leđa onih koji se ne uključe u to kolo gde ruka ruku mije.
    Recimo ako ti daš poslodavcu 100 evra da te primi na posao to je mito.
    A kad država daje debele pare stranom poslodavcu ako i kad ovaj zaposli kod sebe ljude sa zavoda za zapišljavanje to onda nije mito. Onda se vlast još hvali zaposlili smo toliko i toliko radnika.
    Zato strani poslodavac za par meseci otpusti te ljude za koje je dobio pare kad ih je zaposlio jer kao nisu zadovoljili na probnom radu , a plaćao ih minimalno kao probni rad. Onda sa zavoda uzme druge ljude, za njih od države dobije opet pare pa sve opet ispočetka.
    Naravno i vlast u toj igri bere deo kajmaka a obična raja... trpi i ćuti.
  • Pero Ložač

    19.09.2019 18:14
    To je stil života
    Vlast je sama naj korumpiranija i naj podmitljivija. Čak je donela neke zakone koji joj omogućuju da se bavi tim zlom.
    Sve se slama preko leđa onih koji se ne uključe u to kolo gde ruka ruku mije.
  • Podmićivač

    19.09.2019 12:48
    A ja budala, plaćam 100 evra... Odoh da tražim kusur!
  • da

    19.09.2019 11:47
    Čak i kad bi svi nosili kamere koje snimaju 24/7, opet ne bi bilo ništa. Možda je stvarno vreme za sveobuhvatne sankcije čitavih sektora koje bi malo pomerili pojam odgovornosti sa sve novim zakonima koji će da omoguće istraživanje svakog dinara i sav posed koji neko poseduje kad je osumnjičen za korupciju ili propada gore pomenutoj struci / lekari i policija. Eto, stvaramo nova radna mesta. Vrlo je teško zaobići pojam policijske države kad su svi malo po malo lopovi.
  • Jaja

    19.09.2019 11:27
    Ja nekoliko puta prijavljivao korupciju i uvek mi se to obilo o glavu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna