Autor: Beta

Info
30.09.2019.
07:50 > 08:42
Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je, komentarišući ocenu predsednice Vlade Ane Brnabić da ne bi trebalo da doktorat ministra finansija Siniše Malog bude analiziran retroaktivno, da plagijati ne mogu da zastare, te da nije reč o retroaktivnom procesu utvrđivanja autentičnosti te doktorske teze.
  • Kole

    30.09.2019 16:59
    Svaki drugi bezvredan
    U ovij poplavi doktora gotovo svaki drugi je bezvredan, a ne retko mnogi tzv. Dr ni slovo u njima nisu napisali...A koliko je bezskorisnih toliko je I plagijata..neki su bili veštiji a neki drugi nisu u fokusu javnost, ovaj je trn u oku tzv. Opoziciji, zato manite se ćorava pisla a autonomni univerzitet nek se pokrije ušuma I zaštiti prave vrednosti a mi to imamo..
  • eks

    30.09.2019 15:44
    mržnja
    Mrzitelji vučića su zaslepljeni mržnjom i ostrašćeni do te mere, da je svaki normalan razgovor sa njima nemoguć. Ako neko kaže bilo šta , a da nije onako kako oni žele, počinju napadi, vredjanja i ludilo do bola.
  • dosadnik

    30.09.2019 13:12
    dosadna nacija
    @Mare

    Prvo pravopis pa onda ostalo, a glasati svakako više nikad, glasaju ovce naivne koje misle da će išta promeniti tim činom, veoma naivno i infantilno, sam se brineš za svoj život i egzistenciju, izbori su farsa!
    I ne vidim zašto bih kukao za išta, kukate vi koji očekujete od mafijaške države da vam pomogne zato što ste glasali, smešni ste svi....Samo izuzetno naivne osobe misle da će izborima išta promeniti, uzgred.
  • Bole

    30.09.2019 13:05
    Re: DragChe
    Doktorat Malog još uvek nije priznat, tako da tu ništa nije retroaktivno, ovo nije poništenje, već nepriznavanje gomile tuđih materijala sakupljenih u nešto što bi trebalo da bude doktorat. A nije, to je dokazani plagijat. Još samo da smognu snage da to i kažu.
  • dosadnik

    30.09.2019 12:46
    dosadna nacija
    @Mare

    Prvo pravopis pa onda ostalo, a glasati svakako više nikad, glasaju ovce naivne koje misle da će išta promeniti tim činom, veoma naivno i infantilno, sam se brineš za svoj život i egzistenciju, izbori su farsa!
    I ne vidim zašto bih kukao za išta, kukate vi koji očekujete od mafijaške države da vam pomogne zato što ste glasali, smešni ste svi....
  • /

    30.09.2019 12:23
    /
    nemoj samo da Dodik bude u komisiji
  • Marko

    30.09.2019 11:59
    Igrao sam keca na Jucentus
    Koga je briga...prolazi vam zivot u ispravljanju krivih drina,drzava je dovoljno jadna i bez Sinise Malog,zivimo zivotom nedostojnog ljudskog bica! Sve su nam uzeli osim tog vremena do smrti koje sami sebi oduzimate baveci se Sinisom Malim i ostalima! Iskulirajte i gledajte da iskoristite sto kvalitetnije ovaj zivot,sto nije lako u ovoj banana drzavi!
  • Denis

    30.09.2019 11:54
    Rektorka je rekla i..
    Da bi sve bilo reseno u institucijama BU, ali se ,,slucaj,, izneo u javnost iz politickih razloga, postao stvar kojim se svi bave, svi medijii, cela ,,carsija,,..Nara no, da u takvim uslovima nije niko hteo da posao zavrsi. A onda je grupa opozicionih studenata na kraju dovela sve do apsurda: BU, doveli smo vas dovde, a sad da resite ,,slucaj,, onako kako mi zelimo i da se potpisete !
  • David

    30.09.2019 11:39
    Carsija resava slucaj
    Rektorka je iznela sta se desavalo sa ,,slucajem,, zadnjih 5 godina. Dakle jasno je da je BU poceo da ga resava ,ali su ga opozicione novine plasirale u javnost kao jedan od nacina politicke borbe za vlast I, naravno da je to obesmislilo dalnji institucionalni rad. Niko od strucnjaka do danas nije hteo da se prihvati posla oko predmeta ove velike afere. Sad je sve dovedeno do apsurda i zavladala je carsija i ultimatumi opoziciomne grupe studenata : lil ce B U da resi slucaj po nasem ili...!!! Znaci oni su ga unapred resili, a BU ce da over!! U ovakvom ambijentu, usijanoj atmosferi nista nece biti objektivno
  • Mare

    30.09.2019 11:33
    @dosadnik
    Dosadni ste svi više, da li jeste ili nije, boli me kurac.........a i glasati neću više u životu.....

    E pa zbog takvih kao sto si ti nam je ovako! Samo vi ne mojte izlaziti na izbore! Posle kukate!
  • eks

    30.09.2019 11:16
    ravnopravnost
    Ako se već kreće u preispitivanje doktorata, zašto se to ne uradi sa svim doktoratima u zadnjih 30 godina ? Zašto se izdvaja samo Siniša Mali ? Jasno je da je cela ova farsa naduvana politički i da iza toga stoji opozicija i antivučićevske snage , koje, u nemoći, napadaju sve i svakoga, da bi stvorili stanje opšteg haosa i nesigurnosti. Hajde da vidimo sve doktorate u zadnjih 30 godina .
  • Kaja

    30.09.2019 11:07
    @Inspektor Višekruna
    Neće stradati lektorka ako budemo svi uz nju. Imaćemo priliku da na proleće pustimo snsovce da glasaju sami za sebe, pa da konačno saznamo koliko ih ima.
  • Ucim nemacki

    30.09.2019 10:58
    Sve sto vredi je otislo odavde
    Sve zastareva u Srbiji osim plagijata.
  • dosadnik

    30.09.2019 09:48
    dosadna nacija
    Dosadni ste svi više, da li jeste ili nije, boli me kurac.........a i glasati neću više u životu.....
  • Inspektor Višekruna

    30.09.2019 09:43
    Nažalost
    Pre će stradati rektorka nego vučićev mali!
  • ex chapman

    30.09.2019 09:01
    pobeda :)
    dobro reče jedan moj prijatelj - to sa plagijatom je čisto zamajavanje. ima Mali mnogo teže grehove na duši nego što je lažni doktorat.
  • Nesha

    30.09.2019 08:51
    Zamena teze
    A to da li je bivsi Guverner NBS Soskic imao firmu koja je prodavala softver bankama i da li je Sinisa Mali odbio da kupi isti ja jeste odbio e nebitno. I bas tada se pokrece afera. I to da li je Soskic zloupotrebio polozaj i ko zna koliko je narodnih para isisao iz banaka je isto nebitno. Pa bitno je jer i privredni kriminal i zloupotreba sluzbenog polozaja ne zastarevaju takodje.
  • pera

    30.09.2019 08:43
    tako se razgovara sa nepismenjacima. bravo za rektorku bu
  • DragChe

    30.09.2019 08:22
    Ma nemoj,
    a donosenje zakona, sa retroaktivnim dejstvom, sto je protivustavno, moze, kao npr. zakon o umanjemju penzija. Niste doneli zakon koji je vazio od tog momenta, za novododeljene penzije, vec zakon koji je imao retroaktivno dejstvo, na penzije koje su obracunate i doneta resenja po tada vazecim propisima. Kakva je cvecka ova nasa premijerka, cista naprednjacka pamet.
  • Vladimir

    30.09.2019 08:08
    Nevidim problem
    Dokle polemike o doktoratu? Ajde Mali priznaj plagijat,završimo više sa time.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna