Autor: Tanjug

Info
18.10.2019.
18:57 > 22:22
Od početka godine zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja imala je 4.017 nadzora, a zbog nepoštovanja propisa 24 privatne zdravstvene ustanove, izrečena je zabrana rada, izjavio je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.
  • Boki

    07.01.2021 16:49
    Kako inspektori kontrolišu
    Kako neki inspektor kontroliše svog sina koji uzme Audi, registrovan na majčino ime, i njime divljajući po rodnom gradu ubije dvoje ljudi?
  • Ajkula

    22.12.2019 19:02
    Pastiri
    Mene zanima samo ko je ovog čobanina nepismenog i nadobudnog postavio da bude faktor u ministarstvu zdravlja...kakvo ministarstvo takvi i kadrovi...
  • Neko

    19.10.2019 16:33
    Inspekcija ne reaguje u velikm klinocko nplnickom centrima iz mnoho razloga. Inspektoru su najcesce dr medicine koji pojma nemaju o ginekologiji, neurohirurgiji, kardiologiji i ne znaju da pricenjuju rad visokokvalifikovanih strucnjaka i njihov rad. Mogu samo procedure, i to mozda. A kako da ih kaznajvanju kada umesto npr 3 hirurga dezura jedan ili ne radi CT. Potom cesto su inspektori pravnici koji tek nemaju pojma. Oni samo prikupe izjave, kopiraju dokumentaciju i posalju dalje...pa tek onda ministarstvo salje nadzornike, koji isto tako mogu samo da konstatuju da nema ljudi i nema opreme i da je nila komplikacija....
  • Kaćanka

    19.10.2019 14:34
    @malena
    Onda i.moj deda moze da bude anesteziolog....Cekicem!!
    Sve to po kratkom postupku u aps!!
  • smeh

    19.10.2019 11:47
    srbija i inspekcije - hahaha
  • @Fjodor

    19.10.2019 11:19
    Istina je da po pravilu kod privatnika dobijate adekvatno lecenje i vodite se u urednim protokolima, mislim da za to ne treba previse brinuti. Jedino za sta su vecinski krivi je neprijavljivanje za porez, jer drugacije ne bi mogli preziveti. To je jasno krivicno delo, a svako odlucuje da li je to moralni prekrsaj u skladu sa svojim stavovima. Moj licni stav je da bi bio ozbiljni prekrsaj da zivimo u normalnoj drzavi koja nam obezbedjuje da sve funkcionise bas iz tih poreza. S obzirom da ne zivimo u takvoj drzavi, nego u mafijaskoj, gde se sve regularno uplaceno bukvalno cerupa i trpa u dzepove mafijaskih vlastodrzaca, ja odbijam da uzmem racun - od privatnika lekara, pekara, piljara, bilo kojeg privatnika. Nek ostane njemu, ipak je on nesto za to i radio, umesto da se uclanio u stranku i prosto - oteo.
  • High ISO

    19.10.2019 11:14
    Sva zla su pocela sa privatnim ordinacijama. Tupavi medicinari, vase kolege vam odvlace musterije i zato su vam male plate. Ili jos bolje, u privatne ordinacije sa zdravstvenom knjizocom pa neka prepodobni doktor vija Fond. Ali, doktor da ceka pare?!
  • malena

    19.10.2019 10:57
    A koliko se nije probudilo iz anestezije u državnim ustanovama ? Svaka anestezija nosi rizik ,to bi svi trebali znati i konačno nijo nikoga ne tera da ide u iste.
  • Milan

    19.10.2019 10:28
    @Lena Pa to je kao da se postavi pitanje svi se zale da nema para, a odakle toliko bijesnih kola u drzavi. 5 % lekara zaradjuje puno para ostali su bednici. I to je to. Kao i sve u drzavi.
  • Lena

    19.10.2019 09:05
    Lekari se žale na mala primanja. To je OK.
    Odakle onda sredstva za sve više privatnih glamuroznih ordinacija i poliklinika?!
    CT se kupuje kao da je pekarski mikser. Ili lakše.
  • Pacijent

    19.10.2019 07:31
    Sta sa ostalima?
    Pitanje je zasto inspekcija ne reaguje kada naprave kobnu gresku u drzavnim zdravstvenim institucijama?
  • ozlojedjen

    19.10.2019 01:15
    "Poslednja zabrana rada izrečena je juče ordinaciji opšte medicine u Ulici Vojvode Vlahovića u Beogradu u kojoj je preminula 72-godišnja pacijentkinja koja se nije probudila iz opšte anestezije."

    Zabrana rada ???
    Al ste se pretrgli sa kaznom .
    U normalnim drzavama za ovo zlodelo se odlazi na tesku robiju .
  • Fjodor

    18.10.2019 22:57
    Sarena laza
    Da li je prekrsaj da mi daju injekciju,naplate a ne daju racun? To znaci da me nema u protokolu,tj da lek nisam ni primio. I sta ako mi pozli od leka, kako da dokazem? Inspekcija zmuri na privatne klinike, da li zbog mita ili politickih ili poslovnih veza ne zna se. Druga stvar da zaposleni u privatnim klinikama dobijaju veci deo plate u kesu bez poreza i prijave. Sto je prekrsaj za zatvaranje,ali nema ni prijave
  • Podrška inspekcijama

    18.10.2019 22:44
    Siguran sam da je opravdano.
    Ne izdaju nikave račune, sve sakrivaju od poreske.
    Divljaju sa cenama nad pacijentima, rade bez propisanih normativa i opreme.
    Ne smem ni da napišem šta pojedini zubari, a ne dentisti, koriste kao sredstva za plombe.
    A šta za dezinfekciju, odmah bi ih uhapsili. Samo da jeftinije prođu, a cene nabili.
    Ko je čuo da se kućnom varikinom radi dezinfekcija, a za plombe koriste super lepak, da bi duže stajale?
    Kada možete tako da kažnjavate pekare koji nisu donatori partije (300.000-700.000), možete i medicinare.
    Kao da imamo posla sa vračarama i hajkom na njih. Malo se razlikuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna