Autor: Tanjug

Info
06.11.2019.
08:18
Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je da se Vikipedija u Rusiji zameni novom Velikom ruskom enciklopedijom u elektronskom obliku, javlja Sputnjik.
  • Predlog

    06.11.2019 16:02
    Ma uzmeš Copy, onda Paste Wikipediu, pa posle translituješ u ćirilicu.
    I gotov posao.
  • /

    06.11.2019 15:41
    /
    pa zar wiki ne moze svako uredjivati?

    to se vidi najvise po ovdasnjim pojmovima
  • qwuz

    06.11.2019 14:35
    @Marko
    Oni koje zanima nauka znaju engleski i tamo čitaju. Srpsko-hrvatsko-bosanska vikipedija služi onima koji "slabo divane ingliški", a na nivou je vikipedija lokalnih evropskih dijalekata (limburški, ligurijski, korzikanski). Meni jedino služi da vidim kako se nešto zove na srpskom, a i to bih realno trebao da batalim, jer ne bi trebalo da me zanima.
  • @...

    06.11.2019 13:51
    Nije reč o tome da će neko zameniti Wikipediju, već je reč o tome da li će država ulagati u Vikipediju na Ruskom (što nije ruska Vikipedija), što je lepo, ali nema vlasništvo nad uloženim, ili će uložiti u zaseban projekat. Dakle, nedoumica je da li da Rusija uloži u komunističku Vikipediju, ili da kreira komercijalni, kapitalistički projekat Nove velike enciklopedije.
  • Marko

    06.11.2019 10:39
    Kada će ljudi shvatiti da u nauka, kultura, umetnost i mreža znanja nisu nacionalne kategorije? Pogledajte Wiki članke na jezicima sa prostora bivše SFRJ: O svakoj iole ozbiljnoj naučnoj temi samo par pasusa po svakoj strani (sr, hr, bih...) umesto da bude jedan članak kome će autori sa svih prostora doprineti da bude što je moguće potpuniji, informativniji i kvalitetniji.
    Naravno, područje Rusije je ogromno ali opet, po meni nema smisla praviti nacionalni internet odnosno nacionalnu mrežu znanja - ideje koje nam se povremeno serviraju a možda i realizuju.
  • ...

    06.11.2019 08:25
    Nemoj zameniti, prosto napravi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna