Autor: Snežana Miletić

Info
15.11.2019.
13:13 > 14:58
Ovaj film potresno je svedočanstvo o tome koliko čovek može da bude nečovek i koliko je, ukoliko imaš mozga i duše, moguće biti čovek.
  • NS

    18.11.2019 18:57
    Y
    Izvinjenje .
    Greškom upisan znak -
  • Y

    15.11.2019 15:28
    Manja,
    mislim da nikog ne interesuje posebno da li priznajete tekst koji je poziv da se pogleda film o jednoj izuzetnoj osobi i prilika da se podsetimo, a neki možda i da tek sada saznaju za strahote koje su se desile.Smatram da je tekst autorke dobar, prenela nam je svoje utiske i hvala joj što nam je ukazala da sad imamo priliku da ovaj film pogledamo u bioskopu.Ja svakako neću propustiti ovu mogućnost.Nisam sigurna da li je ovaj film pogodan i za decu školskog uzrasta, ali se sećam da sam kao učenica možda 5. razreda krajem šezdesetih išla sa školom da gledam film "Hladni dani". Taj film je ostavio dubok utisak na mene , tada sam saznala šta su neki moji sunarodnici uradili građanima Novog Sada 1942. godine i stidim se zbog toga.Stid me je i izuzetno mi je žao. Želim da se tako nešto više nikad ne desi.Za mene genocid predstavlja i ubistvo jednog čoveka druge nacije, ako je to učinjeno zbog nacionalne netrpeljivosti. Zato pogledajmo ovaj film, napišimo svoje utiske i tražimo načine kako da nam na ovim prostorima bude bolje svima nama. Inače, ipak mislim da zločinci nemaju nacionalnu pripadnost, jer predstavljaju posebnu sortu.
  • Milo

    15.11.2019 14:13
    Da
    Nigde u filmu ne spominje da su u pitanju Srpska deca,i to nisu Nacisticki vec Ustaski Hrvatski rezim!!!!
  • Pamtiću sve

    15.11.2019 13:57
    Odajem svaku vrstu priznanja autorki i kreatorima filma.
    Ali, mislim da ne bih imao snage da gledam i da se podsećam na sve činjenice koje znam o odnosu Hrvata prema deci i Jasenovcu.
    Nema opravdanja za ubijanje dece drvenim maljem pored ivice jame, iskopane dimenzijama predviđenim za stotine dece.
    I takva zemlja je danas deo EU, kojoj mi treba da se pridružimo.
  • Manja

    15.11.2019 13:43
    Genocid
    Sve je to u redu ali nigde u tekstu nije napisano da su ustaše izvršile genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima u logorima širom Nezavisne Države Hrvatske i to ubijajući ne samo odrasle ljude, starce, žene nego i decu i to i malu decu. I to ubijajući ih najčešće bradijalnom surovom manualnom tehnikom. Ne priznajem nijedno pominjanje Jasenovca i NDH bez reči genocid.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna