Autor: Blic

Info
17.11.2019.
14:32
List nepokretnosti koji je neophodan dokument pri kupovini ili prodaji stana, a koji je moguće dobiti elektronski i besplatno, postao je očigledno unosan biznis.
  • Prica

    17.11.2019 18:01
    Brukaju drzavu Srbiju
    Predstavnik drzave ako radi nepravilno mora izgubiti licencu za rad. Ima puno postenih koji cekaju priliku. Tako i sa agencijama postupiti. Dosta vise tih disciplinskih tela koja su politicki namestena. ili radis po propisu ili ne radis. Ako ja moram da imam na svom teretnom vozilu istaknuto obavestenje da je za sopstvene potrebe, zasto notar nema istaknuto sta je potrebno od dokumenata za kupoprodajni ugovor. Ako trazi van toga on je u problemu.
  • Novosadjanin

    17.11.2019 17:35
    provereno
    Ako odete ujutru u Katastar nenajavljeni, UZMETE BROJ, tog istog dana se dobije i list nepokretnosti. Jedino je problem sto morate da sacekate da prodju oni zakazani. Za oko sat do dva cekanja i uz taksu od 1.250,00 din. se dobija LIST NEPOKRETNOSTI.
  • LoL

    17.11.2019 17:23
    O tome koliko je katastar azuran mogao bih da pisem do sutra. Usao sam u papiroloski cist stan. Nakon tri godine u istom pojavilo se opterecenje. Ono sto sam dobio kao odgovor na pitanje kako i sta se desilo dobio sam odgovor da je dignuta hipoteka na stan sa strane investitora isti dan kada je bila u obradi i moja dokumentacija o kupovini i upisa vlasnistva i da oni nisu zakonski obavezani da u nekom datom roku obrade opterecenja i upisu ih u vlasnicki list nego se to radi u zavisnosti od obima posla i kad stigne na red. Isti problem je imao i jedan stariji gospodin kome su upisli opterecenje tek nakon sest godina od kupovine prividn cistog stana. Tako da sa listom nepokretnosti odnosno sa uvidom u katastar mozete obrisati d..e jer za drugo nije.
  • Zikina sarenica

    17.11.2019 17:05
    oduvek sam se pitao kako ostatak sveta funkcionise bez srpske dovitljivosti i snalazenja
  • Гордана

    17.11.2019 16:48
    Па
    Све агенције користе необавештеност народа, да видите само шта раде ове везане за предузетнике.Све им то држава дозвољава.
  • Jovan

    17.11.2019 16:02
    Notari insistiraju da im se dostavi prepis lista nepokretnosti u pisanom obliku. Ni jedan ne želi da ga pribavi elektronski. Kažu da navodno Katastar nije ažuran po tom pitanju i da im ne dostavlja podatke blagovremeno. Muke naše sa Katastrom i Beležnicima, a kao sada je sve lakše.
  • Brend

    17.11.2019 15:59
    Kada se nema za život
    Da se ne lažemo ljudi.
    Bilo vam je čudno kada su banke naplaćivale obradu kredita.
    Naravno, nisu vam poznati troškovi firmi, da izuzmemo banke jer ih mrzite po default-u.
    Pa vam nije ni jasno zbog čega se sve naplaćuje.

    Ali, kada nema od čega da se živi - onda se naplaćuje sve.
    Pa nije ni čudo kad jedna Samsungov punjač za mobilni koji košta 3,7 dolara naplaćuju 2400-3600 dinara po radnjama.

    Uskoro će se neko setiti da naplaćuje prolaz preko pešačkog prelaza.
    Davaće vam garanciju i osiguranje uz to.
    I biće vlasnik pešačkog prelaza.
    Daće mu gradske vlasti i licencu za to.
  • novosađanka

    17.11.2019 15:03
    Na delu je opšta prevara i krađa . Retki su koji ne iskoriste tu priliku. Zato je obavezna konsultacija uvek kad se kreće u neki posao pa i u kupoprodaju nekretnina.
  • Jaa

    17.11.2019 14:50
    Da li
    Zasto ja koji sam kupio nijvu ne migo da dobijem vlasnicki list kada sam sve sto su trazili platio, kad odem vide da je sve izmireno kazu u redu uradicemo i tako vec 18 meseci da bi sad rekli kad bude uradjeno uradicemo a jos se azurira na 3 dana a posle ce da bude nisi platio odvodnjavanje pa kamata a meni nista nestize jer jos nisu uveli u moje ime posed a posle ce sa predjasnjim datumom da potrazuju, jos gore nista nemozes da privredjujes i ulazes jer na papiru nije tvoje a novce si dao, ta mante me demagogije, ni na papiru kod nas nije idealno, pozzz

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna