Autor: Beta

Info
21.11.2019.
07:56
Austrijski pisac Peter Handke, kontroverzni dobitnik Nobelove nagrade za književnost za 2019. godinu, branio je svoje angažovanje u korist Srba u vreme rata u bivšoj Jugoslaviji i rekao da se nikad nije klanjao pred Slobodanom Miloševićem.
  • milicica

    21.11.2019 22:52
    zasto ga ne ostavite
    Na miru covek je dobio nagradu kao pisac i niko ga i ne moze osporiti a sta o kome misli i koga voli, ne voli ili podrzava nije niciji problem i ima pravo i kao javna licnost na svoj stav i svaka mu cast . Naklon gospodine i nasi nazovi politicari bi mogli mnogo od Vas nauciti o stavu,moralu i postenju a tek Zapad.
  • N.Sad

    21.11.2019 16:48
    Највећи његови противници су народи и државе које су за време II св. рата били на страни фашистичке Немачке и са њима се борили раме уз раме.
  • Anti Putin

    21.11.2019 16:40
    sta o svemu ovome misle rusofili ?
  • Долма

    21.11.2019 10:20
    Искрено
    Петер Хандке је добитник Нобелове награде, тј. није "контроверзни" добитни Нобелове награде, јер Нобелов комитет није имао дилему око тога, да ли он треба да је добије или не.
    То што неки оспоравају ово (глобалисти, фашисти, анти-Срби и исламофили) тотално је небитно.
    Награда не може да се повуче, а усталом, у јавности и за све друге добитнике постоје они који сматрају да им иста не припада.
  • Handke

    21.11.2019 09:40
    je pre svega levicar.
    Tokom 90tih masa zapadnih levicara je pruzila podrsku Slobodanu Milosevicu. Medju njima je bio Handke. Ostala 'zvucna' imena su npr. Comski (Chomsky) & Edvard S. Herman, i mnooogi drugi
    Slobodan Milosevic je bio otelotvorenje levicarskih ideala za njih tokom tih godina.
    Tek posle pada rezima i posle promene narativa o rezimu Slobodana Milosevica se promenila i mejnstrim 'pesma' levicara.
    Sada je pozeljno biti 'na rdugoj strani'...
    U pitanju je prosto taktika prezivljavanja pomodne (sampanj) zapadne levice.... nista drugo.

    PS ako je za utehu: Chomsky je 90tih negirao genocid Pol Pota u Kambodzi (koji se desio 70tih:https://chomsky.info/19770625/).... i dan-danas, taj covek ne moze da izusti tu rec kada se radi o pokolju u Kambodzi....
  • ex chapman

    21.11.2019 08:31
    Handke
    Handke samo nije primetio da antinacizam nije vise toliko popularan u Nemackoj kao sto je bio do 90ih. Nemacka je sada opet mocna i moze otvoreno da pokaze svoje parvo lice. trazili ste ujedinjenu Nemacku? e pa sad uzivajte i gledajte...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna