Autor: Politika

Info
24.11.2019.
14:55 > 15:21
Profesori istorije na času čuju da je "Jusein želeo da obnovi Rimsko carstvo", da je "Leonardo di Kaprio naslikao Monalizu", a revolucionar "Lav Troicki se borio protiv Staljina", jer mnogi mladi zbog oskudnog znanja brkaju istorijske i poznate ličnosti.
  • @Dragan

    24.11.2019 19:43
    HIstory
    Čoveče, ako imaš taj kanal uopšte pogledaj šta emituju. Program nema veze sa istorijom.
  • Nikola

    24.11.2019 18:23
    Nije problem u obimnom gradivu i nacinu na koji se ono izlaze deci. Ucila se istorija i pre. Nego su danasnja deca-debili. Moze to da se vezba i uci i kuci. Ali verovatno i kuci roditelji kazu da je 'Jusein hteo da obnovi Rimsko carstvo...' E to je strasno. Sta ima veze ko je bio otac Stefanu Prvovencanom, daj mu dve hiljade da ima za grad...
  • Nana

    24.11.2019 18:19
    @Djak
    A da se đaci i roditelji zapitaju zašto je to tako?!
    Ja sam kao dete samoinicijativno prepodne gledala Opstanak, oni danas bleje na društvenim mrežama. Mogu i tamo da nađu pametnih stvari, ali oni biraju površne i loše.
    Imaju mogućnosti da nauče sa svih strana, biraju da ne znaju. Mislim da je u pitanju svetski trend, namerno zaglupljivanje budućih naraštaja.
    Rasli smo bez interneta, ako si nesto hteo da saznaš morao si da čitaš, zamisli čuda! Danas im se sve prikazuje animirano i na sve moguće načine i opet su nezainteresovani.

  • dragan perković

    24.11.2019 16:54
    Ah
    Sa lutkicama ih uči istoriju.Alo profesorebtako se učila istorija u srednjem veku.Preporučujem deci kanale Nacionalna geogragija i dva kanala Histori gde je sve fokumentovano o objašnjemo.Kakve bre lutkice.
  • White Power

    24.11.2019 15:19
    Zemlja kretena
    Program preobiman, gomila neporebnih detalja, a skole i fakulteti i pored svog tog "obaveznog znanja" tavore na dnu svetske rang lestvice.
    Besomucno biflanje kojekakvih budalastina napamet-zaostavstina jos od brozovske obrazovne "revolucije".
  • Djak

    24.11.2019 15:18
    Zapitajte se profesori zasto je to tako.
  • Дејан

    24.11.2019 15:13
    Деца би много више пажње посветила историји када би знали зашто им је корисна. Ја јесам патриота и сматрам да историју треба познавати, што националну, што светску. Али да градиво треба редуковати - треба. Одлично знање историје скоро никоме од те деце неће донети посао на којем ће добро зарађивати. Ситуација је таква да овде добро живе програмери, а најбоље живе ријалити звезде. Са осталим занимањима се добро живи у Немачкој, а за то им историја није потребна.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna