Autor: Dragana Prica Kovačević - dragana@021.rs

Info
06.12.2019.
15:06 > 18:29
Prilikom revizije pravilnosti poslovanja Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti "Dr Slavoljub Bakalović" u Vršcu u 2018. godini Državna revizorska institucija (DRI) je pronašla nepravilnosti u angažovanju radnika, nabavci namirnica i obračunu naknada za upravni i nadzorni odbor.
  • Natalija

    16.03.2020 15:22
    Forest therapy
    Lečila sam se 3 godine u toj bolnici i iako slovi za najbolju u zemlji nikako ne mogu da se složim da je ta bolnica dobra za lečenje. Imam oči da vidim i shvatim da ima puno nezainteresovanih lekara i da je to sramota da gore nema. To što se meni dešavalo je bahaćenje, a ja psihički bolesnik i nisam došla da se iživljavaju na meni. Moja priča je užasna i nije mesto da ovde pišem. Sada se lečim kod privatnih. Nadam da će svako odgovarati za svoja dela i da ima pravde.
  • Branko

    19.12.2019 11:38
    Dri
    Naravno da ce raditi prekovremeno, a ne smenski, jer se smenski rad ne placa, a prekovremenog mogu da nakarikaju koliko hoce, a spavaju na radnom mestu.
  • Petar

    07.12.2019 19:44
    DRI nelogičnosti
    Osnovni problem DRI je što uopšte u obzir ne uzimaju stanje na terenu odnosno broj lekara i medicinskih sestara. Da li oni znaju koliko bi trebalo da bude lekara i sestara da bi se ukinula dežurstva i uveo smenski rad? Pa skoro 2x više. Njihovi izveštaji i zapažanja su u pojedinim slučajevima veoma glupi i nelogični. Pa dežurstvo kao oblik prekovremenog rada se primenjuje u SVIM BOLNICAMA U SRBIJI! Ako to nije po zakonu, onda lepo zabranite, nek se bune sindikati pa da vidimo kako će bolnice funkcionisati.
  • Milo

    07.12.2019 12:18
    Dri
    Ako je DRI nešto i našao, znači da rade svoj posao. Sa druge strane, na kraju teksta piše da su odgovorna lica ustanove postupila po datim preporukama, što je za svaku pohvalu u moru javnih ustanova.
    Sa pet na sedam i po hiljada dinara povećali, možeš misliti.
  • Marko

    07.12.2019 11:55
    Bio sam tamo više puta, sređenije bolnice od te nema u Srbiji. Lekari profesionalni, daju sve od sebe u teškim uslovima. Što država ne zaposli više ljudi, nego se 1 lekar i 2 sestre brinu za 40 pacijenata? Daju sve od sebe pa mora i da se radi i da se plati. Na sva zvona se priča da nam ne odu lekari i sestre, a niko neće da ih plati. Revizija i ovako služi da ukaže na propuste pa da se oni poprave. Zdravstvo mora da radi 365 dana 24 sata u godini, pa ko će to da pokrije ako nema ljudi? Lako je kritikovati...
  • Pavle

    06.12.2019 22:13
    izvestaj
    Sta bi sa kontrolom i izvestajem DRI za Sajkasku kada su utvrdili gomilu nepravilnosti i nezakonitih radnji u ovoj drzavnoj firmi, zar u ovoj drzavi politika moze sve da zaustavi pa i to da niko ne odgovara za nezakonito i nesavesno poslovanje, morao je da odgovara direktor firme vec na daleko cuven Slobodan Milic Bocara, ovo je pravi primer da neko moze da radi sta god hoce i da krsi zakon koliko hoce ako ima politicku zaledjinu nece mu faliti dlaka sa glave
  • horor Sprdija

    06.12.2019 21:40
    Puno je nepravilnosti u celoj "drzavi" a ne samo u bolnici .
  • Zoka

    06.12.2019 20:38
    Banat
    Cuvena sns nacelnica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna