Autor: 021

Info
11.12.2019.
10:30
U Srbiji se godišnje u ribnjake, jezera i reke ispuca oko 5,5 tona olovne sačme, pokazalo je istraživanje Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.
  • Limanac

    14.12.2019 07:47
    @Stevan
    Ako si pecaroš, šta ono koristiš da bi udica sa mamcima završila ispod plovka ili na dnu reke? Da li je to slučajno olovo?
    Da li ti se nekad desilo da se udica sa olovom zakači za dno i iskida se najlon? Koliko hiljada kilograma olova tako plasiranog se nalazi na dnu naših reka i jezera?
  • Lovac

    12.12.2019 19:27
    Olovni vojnici
    Drugovi zaštitari 50 godina smo pili vodu iz gradskog vodovoda koja je prolazila kroz olovne vodovodne veci!
  • Jovanka

    12.12.2019 12:40
    samo polako
    Ulazak olova u coveciji organizam, na ovaj nacin zamislja mali Djokica. Da bi se olovo iz sacme razbilo u mikro cestice i tako dospelo u nas organizam je izuzetno upitan i dug proces. Drugo mnoge sacme su plastificirane ili na drugi nacin zasticene. Imamo mi mnogo vise olova u vodotokovima, unetog od strane ribolovaca pa nije doslo do prenosa olova preko ribe u coveka.
    Manite se te price koja ne pije vode a plasirana je bas kad je objavljen namet za zagadjenje u enormnim ciframa. Nasi zagadjivaci su poznati ali vlast tvrdi pazar sa njima dok gradjane zeli da optereti finansijski. Sve to kako bi namakli novca za placanje reciklerima kojima inace duguje ogroman novac. Ovih dana je volsebno prebacen novac reciklerima,namenjen za druge svrhe.
  • NS

    12.12.2019 12:31
    Ovo je takav pucanj u prazno da je zastrašujuće, pogotovo što odmah kreću komentari ovog tipa. Mislite da neko stvarno zna koliko je olova u našim ribnjacima? 20 mil sačmi je ispucano, od toga ? u vojvodini, a od toga? toliko u vodotokove, a od toga? toliko u ribnjake. Da li je pisac ovog teksta konsultovao ihtiologe sa PMF Novi Sad (kad već spominje vojvođanske ribnjake) pa da čuje koliki je nivo olova u ribama?
    Ova vest je tu samo da se ne bi bavili pravim stvarima.
  • Stevan

    11.12.2019 21:16
    Olovo
    Kako je moguće da bilo koja inspekcija dozvoli da se olovo svesno ubacuje u vode?Ko pusti takvu ribu na tržište? Državo, javi se ako te ima. Ljud, reke smo zagadili, bare uništili, kanali puni otrova. Gde da se ode na pecanje? Šta mi jedemo? Nema nam spasa.
  • Koga briga

    11.12.2019 20:34
    Pitanje: Šta mi građani, koji ovo čitamo, možemo uraditi sa ovim saznanjem. Kako da utičemo na to i sprečimo pojavu, da bismo imali zdravu hranu, kada oni koji imaju obavezu i načine da to urade - ne preduzimaju ništa povodom toga.
    Nama jedino preostaje da ne kupujemo i ne jedemo ribu.
    Kome će je onda uzgajati u ribnjacima?
    Zašto ribarska gazdinstva ne preduzmu nešto?
    Koliko godina je potrebno da se već postojeće količine olova isčiste iz staništa?
    Pitanja je mnogo, a odgovora niotkud.
    Bitna je samo zarada, jer riba nimalo nije jeftina namirnica.
    Idu praznici, trljaju se ruke, biće zarade na olovu.
    Koga briga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna