Autor: 021.rs

Info
12.12.2019.
12:32 > 12:56
Ukupno 20 izbegličkih porodica u Vojvodini dobilo je ugovore za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.
  • Maja

    17.12.2019 13:31
    Izbeglicama treba pomoci. Naravno trebalo bi doneti i niz strogih pravila npr. ne mozes primati socijalu a da ne radis, kao ni deciji dodatak ,besplatne udzbenike itd. Sve izbeglice se moraju ravnoprano tretirati mislim na one kojima je potrebna pomoc meni nije bitno da li je neko izbegao iz Sirije , BiH svi su oni pobegli od rata od nekud. E sad naravno kao sto su vec neki spomenuli status izbeglice niko ne moze imati dozivotno to su prosto gluposti. Izbegli '90 su dosada primali silne pomoci sto je sasvim ok ali je red da se ta pomoc preusmeri tamo gde je potrebnija a time mislim na one koji su "sveze"izbegli.
  • S

    17.12.2019 12:04
    @Nadrealno U pravu ste, stalno zaboravljam da je već odavno dokazano da su se tokom ratnog perioda devedesetih, bosanski državljani srpske nacionalnosti masovno samoubijali i samozakopavali u masovnim grobnicama širom Bosne i Hercegovine. Zato su i prirodno oni optuženi za nepostojeće zločine nad njima pušteni na slobodu. Istina, ne znam gde ste sada pronašli i ćirilicu obzirom da to još niko nije pomenuo na ovoj temi, ali verujem da je to deo vaše nepresušne mržnje koje imate i za izvoz. Evropa jedva čeka da im se pridružite, kažu fale im takvi ljudi.
    @@S Nažalost, za vas nema mesta među pristojnim ljudskim bićima.
    @Trt Tako je, to jeste urnebesno osim što ovde to niko nije napisao osim vas pa je pitanje ko to radi ako naravno niste izmislili, a isto je urnebesno i kad "likovi" koji tvrde da je 20 godina sasvim dovoljno da steknete sve što vam je oteto i spaljeno te stoga ne možete biti ugroženi komentarišu kako su tzv. "starosedeoci" ugroženi iako su ovde i duže od tih 20 godina. Još da neko istraži taj paradoks gde tzv. "starosedeocima" nisu bili dovoljni ni vekovi naspram izbeglica kojima je za isti posao dovoljno dve decenije. Nije valjda da su tzv. "starosedeoci" toliko glupi i nesposobni u odnosu na ove druge?
  • Trt

    16.12.2019 09:36
    Meni je svaki put urnebesno kad likovi koji komentarišu kako sirijske izbeglice 'nisu više izbeglice jer su već otišli iz ratnog područja' brane likove koji se šlepaju na taj status 30 godina posle prestanka sukoba.
  • Nadrealno

    15.12.2019 12:23
    Kada Bosanaci govore o progonima, spaljenim kucama, svemu izgubljenom, pobijenima,..., o nepomaganju, mrznji,..., cirilici,..., bratoljublju. Vrh. S izdominirao.
  • @S

    15.12.2019 11:37
    Ima mesta u Vrscu za tebe, ja proverio.
  • dragan perković

    15.12.2019 07:51
    Ah
    Zanimljivo da ovi komentatori koferaši vole da svakog nazivaju fašistom.Vi niste niti ćete biti Vojvođani.Kad tad ćete morati u mesta odakle ste jer živite na mestu gde je neko živeo pre vas i proteran jer je Nemac, Hrvat, Mađar. Potsećamo po popisu iz Kraljevine Jugoslavije na teritoriji današnje Vojvodine je živelo 31% Nemaca,30 % Mađara.Njihovi potomci čuvaju dokumente o proterivanju 45 kao i dokumente o vlasništvu.Zanimljivo da su izbeglice iz BiH,Hrvatske pobegle u gradove ne na njivu i kako su velika većina postali biznismeni.Isto tako mrze migrante druge rase, vere, nacije. Izbeglice treba brisati kao izbeglice jer oni to nisu pošto žive ovde 30 g.Srbija ima na milione izbeglica u EU,SAD.
  • S

    14.12.2019 23:48
    @@V Čestitam, postigli ste jedan uistinu novi nivo licemerja kada istovremeno, u istom tekstu, podržavate lice koje je umelo pretiti kako će jednog dana kad otmu vlast proterivati građane Vojvodine bilo jer nisu u njoj rođeni bilo jer imaju drugačije mišljenje od njegovog, dok smatrate negativnom represiju u kojoj neko ne sme da govori ono što misli, pa čak ni kada povampireni fašisti uzimaju sebi pravo da nekome negiraju status izbeglice i to nasuprot mišljenju UNHCR-a. Moje mišljenje je tako "trolovanje" da bi "ljudima ogadilo pomisao na komentarisanje", a njegovo (a i naravno vaše, taman posla da vas izostavimo) je zato proevropsko, prodemokratsko, protolerantno a nikako "trolovanje" i da ljudima ogadi život kad vide sa kakvim fašistima dele vazduh.
    Itekako imate pravo da govorite šta mislite, samo volite da to pravo koje upotrebljavate potom negirate drugima i nazivate ih raznim pežorativnim frazama što je jedna veoma tipična karakteristika svim vojvođijanskim neofašistima - veoma ste skloni izmišljanju pravila i zakona koji važe samo onda kada to vama tako odgovara. Nikako ne uspevate da se otrgnete iz te propale fašističke ideologije i u glupe glave vam ne ulazi da zakoni i pravila, jednom doneseni, važe za sve podjednako, bez obzira gde su rođeni, koje su nacionalnosti, rase ili kakvo imaju mišljenje. Možda je taj totalitarizam u vašim glupim glavama uzrok što ste umislili da ste veći stručnjaci od UNHCR i time pozvani da određujete ko je izbeglica a ko nije.
  • S

    14.12.2019 23:35
    @Lemi U pravu ste i potpuno se slažem sa vama, izbeglice, zeme i razne zemare nikako da se nauče da je Vojvodina tradicionalno fašističko društvo u kojem je ponašanje poput stavljanja građana u stereotipe poželjno, i koje proteruje i baca pod led one koji ne misle isto. Zato se ipak nemojte ljutiti ako dotični koje ste ovde nabrojali ne budu podnosili tzv. "starosedeoce" zbog širenja fašizma, mržnje i netrpeljivosti. Ipak znamo da su svi tzv. "dođoši" i tzv. "starosedeoci" međusobno potpuno isti, tako da su svi tzv. "dođoši" primitivni i nekulturni a svi tzv. "starosedeoci" fašisti, te stoga za obe grupe mora važiti sve isto kao za pojedince među njima. Nećemo valjda zbog ovakvih gluposti prekinuti sa borbom za najksenofobniju i najšovinističkiju pokrajinu u Evropi što nam je do sada služilo za ponos i definitivno nas izdvajalo od svih?
  • @V

    14.12.2019 20:13
    Slazem se, ignorisanje je dobro i korisno, ali posao te osobe i jeste da troluje i da ljudima ogadi svaku pomisao na komentarisanje, tako da se sve svede na citanje vesti. Sudbina ovdasnjih ljudi je da ne smeju ni da govore i komentarisu sta misle, pa se u tome i ogleda stalna represija u ovom drustvu, gde jedan totalitarizam zamenjuje drugi.
  • S

    14.12.2019 19:55
    Dosta
    Dosta i vekovne zloupotrebe statusa starosedelaca i obaziranja na "komentatora" "V", poznatijeg kao "austrougarofilski neofašista" i ne samo tako.

    Apelujem na sve koji normalno misle da ne ulaze u rasprave sa njim, jer on upravo to ima u planu kako bi izvrtao i iritirao svojim nazadnim, profašističkim stavovima.

    Ignorisanje, kao i doza njihovog sopstvenog leka protiv njih samih je protivotrov za takve.
  • V

    14.12.2019 19:39
    Dosta
    dosta i decenijskog zloupotreba statusa izbeglica i obaziranja na "komentatora" "S", poznatijeg kao "G" i ne samo tako.

    Apelujem na sve koji normalno misle da ne ulaze u rasprave sa njim, jer on upravo to ima u planu kako bi izvrtao i iritirao nazadnim stavovima.

    Ignorisanje je protivotrov za takve.
  • S

    14.12.2019 16:33
    @@S Ah, nije trebalo puno da pokažete svoje pravo, neofašističko lice, nažalost istrajnost vam nije vrlina. Naravno nije važno što se taj tzv. "starosedelac", baš taj koji se "drznuo da ima svoje" i još više "drznuo da nasledi nešto" a što mu potom niko nije oteo, spalio, ubijao mu članove porodice i potom proterao, sada drznuo da traži još, i to ni više ni manje već ono što sleduje onima koji su kroz to prošli i usled toga postali izbeglice a sve traženjem izgovora kako bi im negirao status. Iako se slažem da je u vojvođijanskoj tradiciji otimati tuđe, izgleda ste previše zarobljeni u prošlosti pa niste primetili da toga više nema, te biste možda trebali poslušati sopstveni savet i za sebe potražiti tu "nekretninu" u Kovinu i Vršcu.
    Nikako ne razumem zašto ste upravo vi izvrnuli moj komentar, kad već kritikujete mene kako ja "izvrćem tuđe". Lepo sam predložio da se organizujemo da tzv. "starosedeocima" obezbedimo besplatan ručak koji ćemo oteti od ovih koji ga sada primaju jer oni imaju državljanstvo Srbije pa ne zaslužuju da dobijaju i besplatnu hranu. Naučili ste nas ovde da ne morate proći ratni vihor i ostati bez svega što ste se drznuli steći i naslediti da biste zahtevali da vam fondovi za izbeglice preusmere svoju pomoć jer ste vi tzv. "starosedelac", pa je valjda prirodno da ne trebate biti ni trudni a ni imati decu da biste od "nestarosedelaca" oteli naknadu za trudničko bolovanje ili dečji dodatak. Budite dosledni bar jednom u vašem bednom, ispraznom životu.
  • LOL

    14.12.2019 12:06
    za S
    Sto se mog licnog misljenja tice isto to mislim i za te koje naglaseno dekarisete kao "starosedeoce". Jesmo jad i beda od drzave ali uvek postoji nacin da neko svojim rado zaradi barem toliko da zadovolji potrebe hrane, racuna i krova nad glavom. U ostalim stvarima koje ste naveli ne vidim puno smisla. Biti starosedeoc znaci da ste rodjeni u nekom mestu u kom zivite a ne da ste se doselili, samo toliko, i to ne znaci nista posebno, barem ne nama koji smo ovde rodjeni .Problem postoji sa obe strane neki "starosedeoci" su ubedjeni da svi "dodjosi" nemaju ni manire niti saznanja o necemu sto se zove bonton, red ,kultura sto ja licno smatram da nije istina dok neki "dodzosi" smatraju da su svi "starosedeoci" lenji i zive na poklonjenoj imovini koja je od nekog oteta sto naravno opet nije istina. Trulih jabuka svuda ima nije bitno ko gde zivi i odakle je dosao vec da li je covek!
  • Lemi

    14.12.2019 11:14
    Odgovor
    Osnovni razlog što tzv. starosedeoci ne podnose tzv. dodjose je u sirenju primitivizma i nekulture od strane dodjoša. Dosao si ovde, izvoli, prilagodi se a ne da se ponasas kao da si u brdima iz kojih si dosao.
    Druga stvar: Izbeglice, zeme i razne zemare toliko vuku jedni druge da prosto nema vise mesta gotovo nigde za one koji kulturno cekaju u redu za bilo sta.
  • S

    14.12.2019 10:46
    @LOL Nalazim interesantnim vaša zapažanja. Ono što mene interesuje je koji je onda razlog bede tzv. "starosedelaca" usled čega trebaju imati prioritet u odnosu na ove druge? Da li je razlog zato što su tzv. "starosedeoci" ili su prosto lenji, neće da rade? Da li bi trebao postojati zakon/propis koji određuje koliko tzv. "starosedelački" status traje, i ako ne postoji da li bi trebalo da se definise jer to nikako ne može biti doživotni ili čak generacijski status? Razumem vas međutim da je 20 godina dovoljno da nadoknadite sve što su vam sticale prethodne generacije, da li imate predlog kako da vašu mudrost prenesemo i tzv. "starosedeocima" koji iz nekog razloga uz sve što su nasledili i što im je ostalo opet žive u bedi?
    Vidite pokušavam da razumem razlog zašto pojedinci smatraju da tzv. "starosedeoci" kojima niko nije uništio bilo nasleđeno bilo stečeno niti im pobio članove porodice i uskratio im njihova buduća primanja trebaju biti izjednačeni sa onima koji su kroz to prošli, a ostavljajući potpuno po strani njihove razloge zašto sebe smatraju većim stručnjacima za to ko je izbeglica a ko nije od jednog UNHCR-a, a čak se i ne osvrćem na to da ovakvu pomoć uopšte ne dobijaju svi koji su izbegli.
  • LOL

    14.12.2019 09:46
    Hmmm , teska tema. Slazem se da je diskutabilan status izbeglica posle toliko godina provedenih u zemlji cije su drzavljanstvo vec odavno dobili. Ne znam da li kod nas postoji zakon/propis koji odredjuje koliko taj status traje ako ne postoji trebalo bi da se definise jer to nikako ne moze biti dozivotni ili cak generacijski status. Ja iskreno receno u svom povecem drustvu poznanika i prijatelja imam dosta "izbegica", pod znacima navoda je zato sto se niko od njih ne deklarise vise tako. Svi su se snasli i stvorili odavno svoj dom ovde. Neki su se snasli bolje, neki losije ali niko od njih nije bez krova nad glavom . Kada sam pricao sa svojim dobrim prijateljem(izbeglicom) koji je godinama bio podstanar u prigradskom naselju sa porodicom( grad nisu mogli priustiti) koji je uspeo u periodu od preko deset godina da skupi par hiljada e+kredit veoma mukotrpnim radom i kupi staru kucu van grada da se skuci imao je verodostojnu konstataciju na temu da se nisu skucili samo oni koji nisu hteli da rade .Meni ta prica pije vodu, jer koliko god da je plata bedna uvek mozes raditi sa strane i malo po malo skupiti i kupiti seosku kucu koje su abnormalno jeftine i ako neko ne moze ni to onda je diskutabilno zasto zivi u bedi .Da li je razlog bede to sto je izbeglica ili je prosto lenj i ziveo bi isto i u svom rodnom mestu da nije bilo rata.
  • N.Sad

    14.12.2019 07:35
    Mile@ Znamo mi da bi ti više voleo da su se doselili Šiptari ali eto nemaš sreću. Verovatno nestalo para, sve potrošio iako si nekad za hektar dobijao 10.000 maraka a kad su došle izbeglice taj isti hektar si prodavao za 200.000 maraka. Verovatno ti sad žao jer misliš da bi od Šiptara dobio 300.000. Da nije bilo rata još bi hodao u blatnjavim i poderanim čizmama pa preko noći postao ,,gospodin" pa sad pljuješ po onima istina kojima si njivu prodavao kao placeve.
  • @S

    14.12.2019 02:44
    Replike su ti nekreativne baziraju se na izvrtanju tudjih komentara i ponavljanju svojih, budi malo kreativniji i organizuj neku akciju prikupljanja imovine od starosedelaca, kako bi otklonio tu istorijsku nepravdu, gde se neko drzne da ima svoje,pa se onda drzne jos vise da i nasledi nesto. Srecom ima u Kovinu i Vrscu preostalih nekretnina za tebe.
  • S

    13.12.2019 22:12
    botovi+profi starosedeoci
    Botovi su vrlo aktivni i to od jednog određenog momenta - vidi se po broju pluseva koje su nalupali odjednom, tj. reč je o 1 profašističkom botu koji koristi slobodu širenja mržnje i netrpeljivosti koju mu daje 021...
    "Komentar" "komentatora" "V", poznatijeg svima kao jedan od retkih austrougarofilskih neofašista u Vojvodini koji "ne čita u celosti" ali se osvrće na "nepročitano", odličan je primer toga. Retko postoji članak na ovu temu a da se ne javi upravo on kao samozvani "stručnjak" koji je samog sebe odredio kao sudiju ko je izbeglica a ko nije, gde je za to upućeniji od jednog glupog UNHCR-a. Možda je to poteklo iz sopstvenog mu uverenja da je on lično privatan vlasnik Vojvodine i stoga ima apsolutno pravo da odlučuje kako o njoj tako i o sudbinama i životima njenih stanovnika.
    Činjenice međutim stoje - status tzv. "starosedelaca" se debelo zloupotrebljava do mere da je biti tzv. "starosedelac" postalo unosna profesija. Sediš skrštenih ruku, krckaš nasleđenu imovinu i imaš pravo da tražiš još jer što bi radio nešto kad si ti tzv. "starosedelac", a status je definitivno nasledan, već imamo dinastije tzv. "starosedelaca" kojima je jedino dostignuće u životu to što su rođeni na teritoriji današnje Vojvodine.
    Kome nisu uništeni ili oteti nasleđena i stečena imovina, pobijeni članovi porodice niti proterani sa svog ognjišta, nisu nikakvi ugroženi tzv. "starosedeoci" niti iko ima pravo za takve da traži jednak tretman kao prema onima koji su kroz to prošli.
  • Jbt

    13.12.2019 19:30
    Vise
    Koje izbeglice i odakle vise posle bezmalo pola veka
  • S

    13.12.2019 19:03
    @@S
    Zašto je problem shvatiti? I koji smo to "mi" koji smo stradali? Nije samo da ovi koji se javljaju ovde ne žele da im pomognu, to je podrazumevano jer oni ne žele da pomognu nikome osim sebi što je u skladu sa tzv. "starosedelačkom" tradicijom, no ovde žele da odmognu, žele da spreče da im drugi pomognu pa čak su bile ideje i da ih proteraju iz "njihove" Vojvodine kako je često svojataju. To nije njihovo pravo, to je ugrožavanje sigurnosti građana i širenje mržnje i netrpeljivosti. Ovi ne prosipaju nikakvu "mržnju i bes", nikada i nigde nisam pročitao da žele da ikoga u Vojvodini spreče da nešto dobije od nekoga na osnovu svog statusa, to se samo čita od ovakvih tzv. "starosedelaca" koji žele za sebe da ugrabe sve a ne daju ništa, jer oni su ovde rođeni i to je sasvim dovoljno. Nisu samo oni ovde rođeni, mnogi su od nas rođeni ovde pa ni ja ni moji preci nikada nismo tražili milostinju a ponajmanje pokušavali da druge sprečimo da dobiju ono što im pripada. To je razlika između tzv. "starosedeoca" koji se samo deklarativno diči tolerancijom dok predstavlja suštu suprotnost, i starosedeoca koji ne smatra da je bolji od nekoga samo zato što je rođen na određenom mestu. A to "hvala" od njih niste čuli jer niste hteli da čujete, jer obitavate u očigledno pogrešnom društvu, zarobljenom u prošlosti i propaloj ideologiji a u kojem se može čuti samo mržnja.
  • @S

    13.12.2019 14:11
    Sarajte malo
    Zasto je problem shvatiti? Vi ste stradali, niko ne spori. Ovi drugi ne zele da vam pomognu (misle da su vam vec pomagali, misle da nemaju ni oni dovoljno, misle da ste se nezahvalni, bahati, sebicni, zli, ...). Njihovo pravo. Nista ne traze od vas. Nista vam ne duguju, a vi vas dug ne priznajete. Uzgred, kada ste vi nekome pomagali? Koliko je izbeglih, recimo sa Kosova, naslo spas i uslove koje sada trazite za sebe, u mestima gde ste ziveli pre progona? Ne pomazu vam ni Crnogorci, Makednci, Slovenci (takodje nekada izbeglice). Mrznju i bes prosipate po onima koji su vam pomagali i ranije i koji vam pomazu i sada. Jos nisam cuo ni jedno "hvala" sa vase strane. Samo kuknjava i kletve.
  • srbija

    13.12.2019 11:52
    se
    brani iz vojvodine
  • S

    13.12.2019 10:38
    @psihijatar
    Vi ste upravo ti sa "vlažnim snom" i namerom da izjednačite one koji su prošli ratne strahote sa tzv. "starosedeocima", a odavno je potpuno jasno šta biste radili kako sa njima tako i sa svima koji su se drznuli da u Vojvodini imaju svoje mišljenje koje je različito od vašeg.
    Možda ste ipak trebali naglasiti da želite uslovnu "jednakost", odnosno samo da dobijate ono što oni dobijaju iako na to nemate nikakvo pravo, bez prolaženja kroz isto kroz šta su oni prošli čime su i stekli takav status. Zato i predlažem da nam se pridružite danas ispred narodne kuhinje da rešimo konačnu tu nepravdu da tzv. "starosedeoci" plaćaju za svoj ručak a neki ga dobijaju besplatno iako imaju državljanstvo Srbije i pravo glasa. Moramo ići korak po korak, nakon što otmemo ručak iz ruku tih đubradi koji se hrane na naš račun možemo krenuti dalje u ispravljanje nepravdi. Svaki tzv. "starosedelac" treba imati pravo da mu se isplaćuje nadoknada za trudničko bolovanje iako nije trudan, zašto bi morao prolaziti kroz takvo stanje da bi ostvario pravo na nadoknadu? Van pameti je da takvu naknadu dobijaju samo građani koji čekaju prinovu, a vrhunac je bezobrazluka i što je tu na delu i polna diskriminacija pa tu naknadu dobijaju većinom žene.
    Moramo se izboriti za društvo u kojem svaki tzv. "starosedelac" dobija sve moguće privilegije bez obzira da li ih je stekao ili zaslužio.
  • Марина

    13.12.2019 10:24
    Bili Kid @ А ко су ти "vojvodjani"??? Овде живе већински Срби и неколико мањина, Мађари, Словаци, Румуни... Ако мислиш на оних 1,3% психића и психуља што су се регионално изјаснили, не знам како замишљаш да је у било ком смислу битно мишљење о било чему једне такве потпуно недефинисане, несигнификанктне и бизарне мањине?
  • psihijatar

    13.12.2019 00:38
    @S
    Pa siromasni i jesu starosedeoci, sta je tu nejasno i sporno, ne zivimo u Dubaiju, a lica koja su primila drzavljanstvo Srbije i pravo glasa, ne mogu biti ekspatriote i izbeglice....a sto se tice proterivanja, ubijanja, spaljivanja, pod 1. poceo si da se ponavljas, a pod 2. jasno je da time projektujes svoje vlazne snove sta bi radio sa nama, ali to nece da se desi, na tvoju zalost.
  • V

    12.12.2019 21:22
    botovi+profi izbeglice
    botovi su vrlo aktivni i to od jednog određenog momenta - vidi se po broju minusa koje su nalupali odjednom, tj. reč je o 1 režimskom botu koji narušava slobodu govora koju nam daje 021...

    "komentar" "komentatora" "S", poznatijeg svima kao "G", nit ću čitati u celosti, niti se obazirati na njega.

    Činjenice međutim stoje - status izbeglica se debelo zloupotrebljava i falsifikuje do mere da je biti izbeglica postalo unosna profesija, zato kod nas izbeglice nisu Sirijci, nego profesionalne izbeglice, a status je nasledan, imaćemo dinastije izbeglica.

    Ko se snašao, integrisao, zaposlio, rešio egzistenciju i ima državljanstvo Srbije nije izbeglica.
  • S

    12.12.2019 20:11
    Slažem se da tzv. "siromašni starosedeoci" kojih ima više od izbeglica prethodnih ratova trebaju biti izjednačeni sa njima, nadam se da će im pod hitno sva nasleđena i stečena imovina biti uništena i-ili oteta, članovi porodica pobijeni a preživeli oterani u privremene prihvatne smeštaje nakon čega može početi njihovo zbrinjavanje. Dajte da se konačno ovo uradi, pa ne može više ovako, bezobrazluk je da oni kojima niko ništa nije uništio niti im pobio članove porodice i uskratio im prihode od njihovog rada danas ne primaju pomoć koju su svojim "starosedelaštvom" i krckanjem nasleđene imovine zaslužili.
    A već sutra, ako neko želi da nam se pridruži, organizujemo se da idemo do narodne kuhinje da iz ruku naših državljana otmemo besplatan ručak koji tamo dobijaju, vrhunac je bezobrazluka i nepravde da skoro svi moramo da za svoj ručak platimo a da se drugi hrane na naš račun. Ili državljanstvo Srbije ili besplatan ručak.
  • Bili Kid

    12.12.2019 19:18
    Vojvodina vecita KRAVA MUZARA! Od komunista, preko Milosevica, preko Zutih lopova, do SNS-SRS mafijasa. Samo vi Vojvodjani cutite!
  • V

    12.12.2019 18:10
    izbeglice?
    pada u vodu i jedini kontraargument koji su imali oni koji podržavaju ovo, a što je jedna najobičnija zloupotreba statusa izbeglica i falsifikovanje.

    Do sada im je jedini kontraargument bilo to što su kuće i stanove po Vojvodini tzv. izbeglice dobijale zahvaljujući donacijama EU (koju inače većinski mrze), pa kao ne iz naših džepova.

    Evo sad npr. se milioni i milioni daju ne iz sredstava EU, nego iz sredstava naše opljačkane, osiromašene, zapuštene Vojvodine.

    Ne može se biti izbeglica skoro 30 godina ako se u međuvremenu dobilo državljanstvo Srbije i zaposlilo. Ove tzv. izbeglice su na sve moguće načine integrisane, snašli su se, deo su većinskog naroda.

    Ili državljanstvo Srbije ili status izbeglice.

    Vreme je da ova vlast barem jednako ovako počne brinuti o siromašnim starosedeocima, kojih ima više od tzv. izbeglica.

  • Komifo

    12.12.2019 16:40
    Lepo i te ljude iz Sirije da ugostimo, evo tu su već godinu ili dve i uskoro bi se i sami snašli, a onda sigurno ne bi bili toliko nepošteni da glume izbeglice i grebu se za smeštaj.
  • KR

    12.12.2019 15:50
    Koje izbeglice?
  • mile

    12.12.2019 14:02
    Zasto im ne date kuce po srbiji a ne u vojvodini zasto samo ovde, sarajte malo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna