Info
16.12.2019.
09:21 > 09:49
Verovatno je većina građana razočarana relativno brzim okončanjem štrajka poštarskih radnika, već posle prve ozbiljnije ponude poslodavca - države.
  • dragan

    11.06.2020 23:32
    strucan kadar uposti
    sada smo dobili da delimo glasacke listice u posti,radna subota,posao mora biti zavrsen u ponedeljak.a neki strucnjak odstampa listice po azbucnom redu umesto po reonima.da ne objasnjavam mnogo,pet puta vise posla oko listica nego po starom sistemu.jos rok tri dana.mislim da cemo ih deliti i na dan glasanja ako stignemo.toliko o strucnom kadru.
  • Luk

    17.12.2019 01:26
    Iako ne koristim poštanske usluge često, najčešće koristim PTT. Takođe, veoma cenim i imam simpatije prema jednom "svom" poštaru, dok je drugi na drugoj adresi diskutabilan. Postoje i oni padobranci koji donose pakete u popodnevnim časovima. Sa jednim sam imao baš loše iskustvo, kada me je bukvalno pokrao. Krenulo je od toga da sam se žalio na carinu, ali onda se ispostavilo da mi je lik naplatio više nego što je trebalo. On rekao kintu, ja dao, reko' da potpišem, kaže on ne treba ja ću... Došlo je do unutrašnje kontrole i kao moja reč protiv njegove, a on naravno ne priznaje. Ja sam im rekao, baš me briga za 200-300din, ali vi imate zaposlenog koji krade vaše klijente i sigurno nisam jedini. Nisu me posle toga kontaktirali i ne znam šta se desilo, ali njihov stav je bio veoma problematičan. U mom koordinatnom sistemu, takva firma bi propala.
  • @Dejan

    16.12.2019 19:56
    Posao
    Sto se mene tice, ako radnik zna svoj posao i isti obavlja kako treba, moze da prica i svahili. Zasto bi mi to smetalo?
    Problem je kada ti stranka dovede "radnika" koji je nepismen, a budzet ga isplacuje. Zbog produktivnosti takvih radnika (a nije ih mali broj) minimalac je toliki koliki je.

  • Zombi 666

    16.12.2019 18:48
    Rasulo
    OVO NAMERNO RADI DRŽAVA SMISLENO PRAVI HAOS U POŠTI DA BI JE POSLE UREMILA NEKOM BAJI .TO MI LICI NA SADAŠNJU VLAST
  • Karuzo

    16.12.2019 18:43
    Da se vlasi ne dosete
    Nije u pitanju nesposobno rukovodstvo nego sistematsko urušavanje društvenog dobra od strane osnivača, tj. države, a sve u cilju prelivanja dobiti iz ruku države, to jest, svih nas u ruke pojedinaca.
    Kada je krenula usluga brze pošte (Post ekspres), pod parolom ukidanja monopola, dozvoli se distribucija pošiljaka preko 200 grama težine izvan sistema Pošte, uvede se tržišna utakmica.
    A onda, zamrznu se plate u javnom sektoru i zabrani se zapošljavanje u istom.
    Na koji način pošta da vodi tržišnu utakmicu kada ne može da poveća plate radnicima, niti da širi mrežu jer ne može da zaposli nove radnike.
    Samo zbog toga dolazi do pada prometa pošte , a rasta prometa samostalnih operatera.
    Uz to limitiranom zaradom i ne mogućnošću zapošljavanja, država dopušta operaterima da svoje radnike potplate, a višak prihoda strpaju u džep pojedinca, svesno se odričući sopstvene zarade.
    Dakle država a ne rukovodstvo svesno urušava sopstveni sistem kako bi opšte dobro bilo privatizovano.
  • Naopako

    16.12.2019 17:16
    Bilo
    Kada nepismeni upravljaju onda to izgleda tako
  • teror u

    16.12.2019 15:50
    smrdistanu
    "Posta Srbije - ogoljen primer razaranja javnog dobra"

    Drzava Srbija - ogoljen primer razaranja normalnog zivota
  • @Potomak

    16.12.2019 15:09
    Uvek ima rešenja.
    Neka im u novoj firmi prošire krug delovanja da se iskoriste sva ta znanja.
    Neka naprave kulturne centre za penzionere i neka zabavljaju one zaboravljene ljude po starackim domovima i bolnicama. A penzionere koji tesko hodaju neka vode u pozorište.
    Neka nabavljaju i raznose hranu, ta usluga je preskupa i prespora. Neka idu okolo i kontrolišu higijenu i standarde u pripremi hrane i rade nabavke za pripreme hrane s obzirom da imamo u prodaji samo peciva, roštilje i pice.
  • Anonimus

    16.12.2019 14:57
    Dobar osvrt na aktuelnu temu. U nas stranke upravljaju javnim preduzećima i to je ishodište problema.
  • @dejan

    16.12.2019 14:36
    Zadaci za javna preduzeća
    Ima više primarnih zadataka.
    Šta, se postiže podizanjem plate i svih cena istovremeno?
    Krše ustavna prava građana a ne mogu da stimulišu prodaju domaćih proizvoda?
    Neka smanje poreze za plate ispod potrošačke korpe tako da ona bude novi minimum i neka nađu načina da uslove ovo kupovinom domaćih proizvoda.
    Neka smanje nepotrebne troškove pošte, da ne nose nepotrebnu poštu već da se ljudi odjave od prijema računa, i daju poštarima bicikle zbog teških torbi.
    Neka se reformišu malo i otvore dodatnu firmu za višak zapislenih da se angažuju na rešavanje drugih problema u zajednici, kao što su beskućnici jer socijalno očigledno ne može da se brine o njima.
  • Ns

    16.12.2019 14:31
    Drzavni paraziti izgubili monopol na trzistu i odmah pukli pa vi ste otkrili Ameriku!
  • Limun

    16.12.2019 14:25
    genijalno
    Samo malicioznim i bezosećajnim ljudima može biti drago što je nečiji štrajk i muka brzo završeno. Ko normalan može da uživa u tuđoj nesreći???
  • Pozicina i opozicija

    16.12.2019 14:04
    Izbirljivost preterana
    Svaka opozicija mora da pokaže da je sposobna da sasluša, čuje, i odgovori na argumente i nastavi dijalog u cilju nalaženja rešenja.

    Svaka vladajuća stranka mora da pokaže da je sposobna da sasluša, čuje, i odgovori na argumente i nastavi dijalog u cilju nalaženja rešenja.

    Ako druga strana minira to pravilo onda prvo treba svim snagama rešavati taj problem.

    A svojim ponašanjem dati primer.

    Demokratske stranke poverenje mogu pivratiti dokazivanjem raspoloženja za dijalog.

    Najjači argument SNS je da opozicija nema vrline za koje optužuje SNS da ih ne poseduje.

    Pa nek onda dokaže prvo narodu da SNS nije upravu.

    Linije dijaloga se moraju isteratiti do kraja a konflikti rešavati.

    Neka angažuju medijaciju ali dijalog moraju voditi ako misle sutra da budu pozicija koja će opet morati da zbog naroda razgovara sa nekom opozicijom, sviđala joj se ona ili ne.
  • Dejan

    16.12.2019 14:02
    Posao
    Udjes u NS u neku od poslovnica mts ili pošće,mozes cuti ijekavicu ili neki crnijegorski naglásàk dok boranija raznosi pisma i telegrame ! Zgadili su mi se kompketno,od usluge do ponasanja zaposlenih...
  • Trt

    16.12.2019 13:55
    @@Zlopile

    "Zlopile" prducka iz svog izgnanstva iz belog Zagreba na Klisu, malo šalta nadimke da razbije monotoniju.
  • Potomak

    16.12.2019 13:23
    Nema spasa.
    U Pošti je 30% administracija. Ima je čak i u tehnologiji. Mnogobrojni kontrolori i viši kontrolori. Razni instruktori kao da je u pitanju auto škola. Kvalitet izvršilaca je katastrofalan. Konobari, kuvari i šnajderke su većina zaposlenih. Nepotizam do pucanja. Čitave uže i šire porodice. Još par godina o kraj.
  • dragan perković

    16.12.2019 13:21
    Ah
    Ja već 6 meseci ne plaćam račune preko vas nego preko menjačnice-em manja provizija,em blizu,nema čekanja,i odma prebacuju novac.Vi ste lepo rekli da su vas prevarili da nisu ispunili obećanje.I kao ovce ste naseli na to i opet prihvatili obećanje.I nas u državnoj železnici su prevarili prošle godine i sad smo tehnološki višak na birou.Vođe sindikata su bili podmićeni sa 20% pod stavkom "stimulacije".Jedan od vođa ne zvanično nam rekao " prodati smo".
  • dejan

    16.12.2019 13:18
    Da bi se pisao tekst o nekom problemu potrebno je baratati činjenicama.
    Dekretom SK Srbije, odnosno SPS koji je uzurpirao monopolsko pravo jedne stranke, veliki sistemi te devedesete prevedeni su u JP. Ni u jednoj bivšoj republici SFRJ, a i većini drugih socijalističkih država ovaj metod nisu primenili. Formirani su, po ugledu na zapadne ekonomije, AD sa većinskim kapitalom države. Pričati o objektima Pošte kao nekom javnom dobru koji su se tako sami od sebe napravili i koji su vlasništvo "svih nas" i dovodi do ovakvih situacija gde je vlasništvo imaginacija kojom upravljaju politički kadrovi. Interes svake iole pristojne države u Evropi u potpunoj je koorelaciji sa interesom građana kao pojedinca i iz toga crpe svoju ekonomsku moć. Zato je primaran zadatak podići nivo osnovne zarade i na taj način učiniti što veći broj građana platežno sposobnih za kupovinu i proizvodnju materijalnih dobara. Iz većih zarada proizilaze i veći porezi i doprinosi za samu državu. Sve je već toliko puta isprobano i potvrđeno u praksi da nema potrebe za preteranim elaboracijama da li onda i škole, bolnice ili pošte moraju biti profitne organizacije već u normalnom dugoročnom razvoju postaju satavni deo razvijenog društva.
    U vreme ekspanzije e-trgovine, recimo, država Nemačka preko Pošte kupuje DHL znajući da će se svaki uloženi evro vratiti bilo na direktan, bilo na posredan način kroz uređeno i još veće tržište...
  • Poruka opoziciji

    16.12.2019 13:13
    Pistoji neprepoznavanje da u narodu vlada šizofrenični poremećaj, s obzirom da sve odlike ukazuju da vlada opasan narcisoidni poremećaj jer upravo on eliminiše i huška na neistomišljenike i objektivnost i od toga pravi žrtve.
    Konsultujte stručnjake šta je šta prvo.
  • Optužujete opoziciju

    16.12.2019 13:05
    I ne kapirate
    Vi ne razumete da se ovde vodi bitka nad ligikom glasača na koju cenzura i širenjei neistina imaju presudan uticaj.
    Možete imati 4 miliona protestanata i onda da neko kaže da oni protestuju što je mesec žut.
    Protiv verbalne manipulacije može se boriti verbalnim odgovorima.

    Zato jeste potrebno da opozicija koristi kulturan i razumljiv jezik i strpljenje u svojim izjavama i saopptenjima da bi neupućen narod mogao da isprati šta govore jer im se servira nešto suprotno.
  • Jad i beda

    16.12.2019 13:03
    Vojvodine
    Izgleda kao izresetana, tako sve izgleda u ovom provizorijumu pod opankom.
  • @Barka

    16.12.2019 12:42
    Saopštenja i tužbe su rešenje
    Niste primetili botovska pisanja kroz koja je pozicija bila izuzetno agresivna i ucenila poštare da će vlada da preuzme problem samo ako ograde od opozicije a narod huškala da veruje da opozicija zloupotrebljava poštarsku neseću za partijske interese?
    Ono što opozicija treba da uradi je da presavije tabak i da tuži za manipulacije i neiatine i da šalje brojna javna saopštenja botovima, poziciji, vladi, pojedinim institucijama, izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, koja će pročitati na RTS-u.
  • Čerčil

    16.12.2019 12:38
    Sunovrat Pošte počeo je sa mandatom i direktorovanjem Gorana Ćirića. Do njegovog mandata menadžent je uvek po pravilu bio gotovo stranački, medjutim on je krenuo u svom mandatu da " u proizvodnju" zapošljava stranačke ljude, koje Bog otac nije mogao i ne može naterati da rade, da budu produktivniji. A onda ih je Krkobabić, kako bi ih pridobio i "kupio" zaštitio posebnim kolektivnim ugovorom. I zato su tu danas, gde jesu. Nerad, javašluk, loša produktivnost, pad prihoda, loši medljuljudski odnosi....bez gvozdene metle tu nema rešenja. Ili privatizacija. Lično sam pobornik ove druge opcije.
  • Puk. Ratko Puškaš

    16.12.2019 12:37
    ...
    Ja ne znam jednu osobu koja je radila u pošti a da tamo nije zaposlila svoju decu. Narod hoće rodovsko preduzeće koje odvaljuje u tržišnoj kompeticiji. Narod u poslednje vreme puno gleda Ćirilicu i pije.
  • Podbarac

    16.12.2019 12:27
    A šta se očekivalo?
    Poštari su 'teli više novaca i to su i dobili - više se nije moglo, znaju oni dobro koliko se ima.

    E sad što su se neki ponadali da će da ruše državu, jer od drugih protesta nema vajde, to je njina stvar. Lično mogu da se kladim da većina poštara baš i glasa za AV.

    Predstavnici poštara su praktično prestali da štrajkuju kada je došao "šef kabineta AV" da se dogovara i kada je obećao da će i AV da bude odsad "u toku"...

    Ima angedoata za Staljina - narod se buni na javašlik, na ove i ovo, i ono, a na kraju "Da zna Staljin šta rade, sve bi bilo drugačije!" Tako se govorilo i za Tita, a sad i za AV - on siroma, ne može da stigne sve da rešava... Alo! I oni će kao da ruše AV?

    Jedina šansa jesu izbori, ali pre toga i reforma opozicije - a opozicija opet ima svoje "nedodirljive", tako da ništa od toga. A bez to ga nemaju šanse na izborima. Zato i bojkot. Jer šta im vredi i reforma i pobeda na izborima, kad ne bi ti koje treba skloniti bili u vlasti?

    Na kraju biće ko u Ukrajini - prvi van politike koji se bude kandidovao, mož biti i da pobedi - bar ću ja prvi da glasam za nekog poštenog i pravog glumca ili pevača ili "belog", za bilo koga sem ovih nazovi opozicionara. Tolko.
  • @Zlopile

    16.12.2019 12:19
    Bitno da je Zlompiletu dobro. Da možda i ono ne radi u Pošti?
  • Nesa

    16.12.2019 12:18
    Ah
    @nebesky

    "Riknuces" ti. Od "inteligencije". Tvoje, vestacke.
  • Maja

    16.12.2019 11:59
    Tuga
    Jako mi je žao što je štrajk završen. Nadala sam se da će radnici pošta uspeti da se izbori sa svim ucenama i preprekama, ali svesna sam da su teška vremena. Njihova pobeda bila bi i jedna naša pobeda protiv ove iskorumpirane države koja je na većinu upravljačkih finckija postavila svoje ljude koji su pri tom nesposobni i primitivni. Ipak, svaka vam čast na ujedinjavaju i upornosti, sigurna sam da vam nije bilo lako.
  • Barka

    16.12.2019 11:51
    Alo
    Nisu krivi postari kriva je opozicija koja se nije priduzila štrajku postara nego kao idu ispred zgrade rts...Svaki strajk mora da podrzi opozicija a ne samo kad njima odgovara tad se skuplja i traze da se ljudi pridruze ...
  • nebesky

    16.12.2019 11:24
    CAR GO
    Ušle nove tehnoligoje - Viber, Whatsapp, razni mesindžeri, e-mail, elektronska plaćanja i plaćanja po kioscima na svakom ćošku, Express isporuke etc... Kada su taksisti štrajkovali protiv CAR GO stručnjaci su pitali - hoće li poštari štrajkovati protiv Vibera i ostalih tehnoloških inovacija...
    Evo, nažalost - stiglo ih.
    Tako će i banke riknuti od Bitkoina, Etherneuma...
    Tako ćemo svi riknuti od AI (veštačke inteligencije)...
  • Zlopile

    16.12.2019 11:20
    Ju,ju,ju koliko vam je krivo..drago mi je što su se dogovorili..ako je njima dobro i meni je još više..neko non stop želi haos, ali da ga drugi napravi, a on da se pojavi na kraju i pokupi kajmak..bre,petkom nema vas ni 20
  • Luka

    16.12.2019 11:15
    Šta je novo u Srbiji? Ništa. Na kraju će neko da kupi poštu i sve ovo će se zaboraviti.
  • Nesa

    16.12.2019 11:03
    Ah
    "Gradjani" su razocarani neuspehom nedovoljno brzog pada Poste u njihove ruke.
  • Ako im dozvolimo

    16.12.2019 10:36
    Banda hoće objekte, vozila i međunarodnu transportnu licencu od Post Expressa.
    Ljude će većinom otpustiti a javno dobro prisvojiti u okviru "prodaje investitoru".
    A pre toga, kao što vidite, žele da sistem Po[te dovedu do rasula.... kako bi ga privatizovali.
    Banda.
    Ako im dozvolimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna