Autor: Nova ekonomija

Info
20.12.2019.
08:10
Vlada Srbije napraviće interno tržište rada odnosno elektronsku bazu podataka o slobodnim radnim mestima i kadrovskim potrebama državnih organa, kao i o neraspoređenim državnim službenicima i državnim službenicima koji žele premeštaj na drugo radno mesto.
  • @Dr

    23.12.2019 17:17
    Šta nije jasno???
    Pa lekari se najviše plaše tužbi, trebaju im pravnici da ih poduče kako da zakinu pomoć a ne prekrše zakon..!!
  • Dr

    21.12.2019 00:34
    kako objasniti
    Postoji zabrana zapošljavanja u Državnim ustanovama ajde da mi neko objasni kako Hitna pomoć sada ima 3 PRAVNIKA a oni još pripadaju ne medicinskom osoblju i administraciji koja tek ne treba da se uvećava.Fali lekara,med.sestara-tehničara...koji se ne primaju zbog zabrane ali ovo je sada već prevršilo svaku meru.
  • Miloss

    20.12.2019 18:42
    Sve ovo odavno postoji...
    - Sve ovo odavno postoji i to na (skoro redizajniranom) sajtu SUK-a (Sluzbe za upravljanje kadrovima) - https://www.suk.gov.rs/
    - Postoje linkovi za interne konkurse, za javne konkurse, za nerasporedjene i one koji bi da promene instituciju u kojoj rade, plus konkursi za drzavne organe koji nisu u sistemu drzavne uprave.
  • Neša

    20.12.2019 16:12
    Ah
    Biti uposlenik i drzavljanin djubreta od drzave je sramota i samoubistvo. U smrt je vodi buljuk bezvrednjakovica. Ona Sljiva je neminovna.
  • Miloss

    20.12.2019 15:10
    Postoji odavno ...
    - Pa ovo postoji odavno !!
    - Ko ne veruje neka ode na (vizuelno izmenjeni) sajt SUK-a (Sluzbe za upravljanje kadrovima) i pogledajte menije. Ima i internih i javnih konkursa a bila je i lista onih koji su nerasporedjeni ili traze premestaj.
  • /

    20.12.2019 13:08
    /
    koliko je poglavlja za eu otvoreno?
    izgleda da otvaranjem jednog prethodna zatvaramo

  • Zoki

    20.12.2019 10:58
    država
    SNS je odavno postao država u državi!! I tu ništa ne možeda se uradi dok se javna preduzeća ne privatizuju i da se zaposli pravi menadžment ,a ne partijski kadar. A ovakvo stanje odgovara svim vladajućim partijama ,bilo koje boje!!
  • Slavica

    20.12.2019 10:30
    Turkmekistan 2
    Ako je nekom mala plata u drzavnoj sluzbi reci ce mu da ce mu biti uposljen brat,sestra,otac,majka,supruga,deca,komsija i komsinica.

    I taj koji ima malu platu se nece vise buniti zasto mu je plata mala jer mu se cela porodica uposlila.

    Opasno se priblizavamo Turkmekistanu,Kirgistanu,Dagestanu,Avganistanu i najgorim najkorumpiranijim Azijskim i Africkim drzavama.

    Postari u Novom Sadu su zbog toga prekinuli strajk jer su DOBLI OBECANJE DA CE IM CELA PORODICA BITI UPOSLJENA U POSTI pod uslovom da ne traze vise povecanja plata.

    Svako ko ima sest i po grama mozga nesto vestina,znanja postene skole i zanata zna neka majstorije da majstorise toplo najtoplije savetujem da ode odavde.

    Ovde moze ostati samo neko ko je partijski parazit ili osoba sa znanjem koja 101% Klijenata radi sa strancima bilo to outsourcing,turizam,usluge sa strancima nebitno odnosno gde priliv 100% dolazi od stranaca ne od domaceg izgubljenog i raspalog trzista.

    Ko radi sa nasima nece se dobro naraditi .Niti zaraditi.Sa nasima samo u kaficu.I u parku.Sto se tice posla sto dalje od Srba.I nikom nista ne pricati ni sta radis,ni gde radis ni cak kako je tvoje pravo ime.

  • Fatamorgana

    20.12.2019 10:19
    A, kao do sada toga nije bilo?
    E, sada su obelodanili i da ubace na “belo”, jer na “crno” nisu mogli da pravdaju botove.
  • Mr.M

    20.12.2019 09:56
    Katastrofa u najavi...
  • Banana

    20.12.2019 09:12
    Ovo je privatizovana država od strane kriminalnih gangova sa strankama kao njihovim zakonskim zastupnicima.
  • Greskom rodjen u

    20.12.2019 09:08
    Smrdiji
    kada ce Vlada da podigne minimalac ?
  • ns

    20.12.2019 08:57
    Sad je jasno. Primaju nove radnike bez potrebe za njima, prave viskove po drzavnim preduzecima ali samo partijski podobne. Pa dogodine na novo izmisljenoj berzi rada samo ti ce moci da dobiju posao posto zvanicnog konkursa nece biti.......a svi zanamo sa kakavo znanj i diplome poseduju. Nazadujemo Srbijo, treba bezati...
  • Nema kraja

    20.12.2019 08:50
    Kladim se da u bazi podataka postoji rubrika Stranka kao i rubrika Rođaci.
    Lex specialis, demokratija nad demokratijom i Zakon o Zaštiti Botova.

    I onda neko hoće 'vaku yemlju međ' normalan svet?

    Pretpostavljam da sad sledi psoeban zdravstveni sistem za državne službenike?
    Naravno, onda i penzioni, kao i poseban fond.
    A na kraju, kao šlag na torti - Zakon o zabrani napadanja državnih službenika.
    Možda i neke bedževe za rever?
  • Radnik

    20.12.2019 08:50
    Državni posao, osim što je popularna TV serija, takođe je i sekta u koju se teško ulazi, a njeni članovi su nedodirljivi za niže kaste. Inicijacija je u vidu učlanjenja u stranku, zatim mito i rodbinske veze. Pozdrav za katastar!
  • Dr

    20.12.2019 08:45
    čuvaju se
    Počeli su da osiguravaju svojim članovima radna mesta.Ispremeštaće ih tamo gde su bili višak na lokalitete gde su manjak.Nisu ispunili glavno obećanje PLATNE RAZREDE gde bi se znalo tačno koliko treba i ima zaposlenih i tačno kolika su im primanja a sada neku INTERNU evidenciju.Lažu sve vreme o zabrani zapošljavanja,ZABRANA je postojala samo za ostale građane ali ne i za SNS.Kada bi se istražilo koliko je zaposleno u svim budžetskim ustanovama od 2013g videli bi 90 % članstva i 10% slučajnosti.Treba menjati ZAKON da takve osobe mogu i trebaju dobiti otkaz a svima sa Visokim obrazovanjem proveriti diplomu uz mogućnost vraćanja nezakonito stečene imovine( plate ,lažnim diplomama ).
  • JS

    20.12.2019 08:45
    Dve bitne stvari
    Prvo, adekvatno platite postojece radnike i potrudite se da posteno rade svoj posao! Recimo one sto rade u poreskoj, opstini, katastru...

    Drugo, nemojte da vam obavezno poje u bazi podataka bude broj clanske karte..

    E, onda ce mozda taj sistem i imati smisla. Al zeznucete vi ovo kao i sve ostalo do sad..
  • alex

    20.12.2019 08:40
    Da pojasnimo: Interno Trziste Rada (ITR) = Srpska Napredna Stranka (SNS)
  • Nimbus

    20.12.2019 08:31
    Oooo! Digitalno i organizovano uhlebljavanje glasackog tela. Napreduje se, nema sta. Da pogodim, tu elektronsku bazu ce raditi Igor Brnabic, kao i sve IT poslove za drzavu.
  • Ha,ha,ha

    20.12.2019 08:18
    Ha,ha,ha
    tzv."FIJOKA",u kojoj će da drže svoje glasačko telo i po potrebi ih izvlači.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna