Autor: Milja Branković

Info
26.12.2019.
13:00 > 15:53
Šta ako vam kažem da postoji jedan magični sat, čija funkcija nije da meri vreme, već da ga ubrzava?
  • profesor

    09.01.2020 12:54
    sugestija
    Napisao je i čuveni Umberto Eko jedan priručnik o tome kako diplomirati (u Italiji), pa je posavetovao: ako prepisuje tuđe diplomske radove sa drugog fakulteta, dobro proverite da isti profesor ne predaje na oba fakulteta; ako plaćate da vam neko napiše rad, vidite da cena bude pristupačna.
  • /

    26.12.2019 17:22
    /
    he, a niko vam ne kaze koliko traju baterije na tim bubicama.
    dok se vi izdogovarate crknu baterije
  • Mirko, Ph.D.

    26.12.2019 17:15
    You know nothing John Snow
    Prvi sloj ironije ovoga članka leži u činjenici da je danas globalna akademija jedna velika prevera, koja s otkrićima tapka u mestu zbog peer review procesa i načina dodeljivanja grantova, retko pronalazi bilo šta fundamentalno novo i ne prenosi znanja no indoktrinaciju. Shodno tome, prepisivač hvata krivinu u procesu indoktrinacije. Drugi sloj ironije je da se "vernik" takve akademije buni protiv prepisivača jer oni nisu "vernici dnevnika" (Balašević Đ., et. al. 90te) iako ne shvata da je on sam "vernik" šupljeg koncepta - odnosno vrlo sličan prepisivačima. Nadajmo se da će "vernici" shvatiti šupljinu i bespredmetnost akademije mnogo pre nego što spucaju dodatne godine na doktorat (kao moja malenkost).

    Long story short: prepisivali ili gulili fax x godina, sve se svodi na isto - korisno znanje je najčešće isključivo iskustveno i preskupo ili monopolizovano od strane interesnih grupa (i.e. korporacija, instituta, ljudi guštera).
  • Nestali pedagozi

    26.12.2019 17:14
    (tužna zemlja)
    Mi definitivno nemamo pedagoge u zemlji već literarno nadareni moraju u svoje ime da se obraćaju studentoma sa ličnim iskustvom...
  • Branislav

    26.12.2019 16:27
    Au "Večita" svaka čast na tekstu. Istina od od prve do poslednje rečenice. Teško je promeniti mediokriteta koji je po svojim stečenim karakteristikama, stečenim "znanjima", uverenjima i kućnom "vaspitanju", odgajan da bude površan i intelektualno "pošteđen". Takva "korisna budala" je najzahvalniji plebs vlastima. On neprestano traži alhemiju da prevari prirodne zakone i uveren je da pobeđuje.
  • Hvale samo

    26.12.2019 15:49
    Hval'te me usta da vas ne pocepam
  • Pera

    26.12.2019 15:06
    Problematicni profesori
    Palo mi je na pamet da bi mnogi studenti mogli da na ovaj nacon poloze ispit koji se tradicionalno pada po 10tak puta. U moje vreme su zbog takvih profesora studenti se prebacivali na drugi fax, polozili taj ispit, pa se vracali. Ili napustali studije zauvek. Sva sreca, takvih profesora je malo.
  • Ana

    26.12.2019 13:27
    Bravo
    Odličan tekst, pogođena suština!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna