Autor: N1

Info
16.01.2020.
17:55 > 17:56
Najave koje dolaze iz samog vrha vlasti da bi cenzus za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore mogao da bude spušten sa pet na tri odsto, nisu u dobroj praksi izbornog zakonodavstva, ocenio je u izjavi za N1 politikolog Vladimir Goati.
  • Observer

    17.01.2020 23:03
    Bojkot boli?
    Po botovskoj agilnosti u pokušaju osujećenja opravdanog narodnog bojkota “izbora”, vidi se realna panika u redovima aktuelnog režima.
  • @LiManDolmaPaor

    17.01.2020 17:39
    Bot tri u jedan se aktivirao zajedno sa drugim Blerovcem Vevercem u odbranu lika i dela gazde im......
    :)

  • LiMan

    17.01.2020 14:30
    Е па
    Prn...li su u šašu svi znani i neznani đilasoidi, sa tim njivim bojkotiranjem.
  • Гага

    17.01.2020 14:25
    Да, да
    Све у свему ова квазиопозиција, што прича о бојкоту је ПУКЛА,
    Лузери увек остају само и једино ЛУЗЕРИ!
  • bilo ko

    17.01.2020 13:22
    Režim se preigrao sa sveopštom Đilasizacijom javnog života u Srbiji. Izbori bez Đilasa sada nemaju smisla za pristalice režima. Politika je za njih rat, tako su ih naučili režimski tabloidi, kako oni štampani, tako i oni u elektronskom obliku, tzv televizije.
    I sada, kako i zašto ići u "rat" ako nema Đilasa, tj neprijatelja, pitaju su sledbenici režima?
    Tako da, nije vođa nikoga "nadigrao" kako to pišu neki "protivnici režima", već se preigrao.
    BOJKOT!
  • Dolma

    17.01.2020 08:51
    Iskreno
    Goati mlati praznu slamu, jer sve na šta se poziva nigde ne postoji kao pravilo.

    Usput, ovo je olakšavanje posla opoziciji, a otežavanje posla vlasti.
    Tako da je jasno da je ovo prazna priča i samo naklapanje kvazianalitičara.

    Ništa se ne krši, opozicija režimu profitira, a jedini problem je što rukovodstvo onog manjeg dela opozicije koji se odlučio na bojkot, neće moći da opravda svojim članovima i simpatizerima zašto se nije pojavio na ovim izborima.
    Naravo, tad aih neće biti nigde naredne 4 godine i većina tih kombi stranaka će se do narednh izbora raspasti.
  • nebitan

    17.01.2020 08:06
    Bojkot je pukao gospodo !!!
    Komedija. Smešno je koliko pojedini ovi nazovi " slobodni mediji" i " nezavisni analitičari" mogu nisko da padnu u objašnjavanju neobjašnjivog. Još kad bi razumeli odgovorni na tim " slobodnim medijima" kako se ovakvim ponašanjem zapravo samo ogoljuje njihova prava priroda, odnosno otkriva sama suština tih medija, koji nisu ništa drugo do propagandni servis odredjene političke opcije. Gospodo, nadigrao vas je "vodja", bojkot je pukao...zar je to teško priznati. Neće gradjani bojkot, pogotovo neće nas skoro 35% gradjana koji smo protiv ovog režima. Hoćemo naš glas u Parlamentu, hoćemo da se čuje naš glas...Neće niko bojkot u ovoj zemlji, apsolutno niko, sem grupice neodgovornih političara, koji bežeći od odgovornosti beže u destrukciju, čekajući ono neizbežno što sledi ( da "vodja" preda Kosovo) a da onda oni na talasu nezadovoljstva " vodjinih" pristalica,tako nesposbni i neodgovorni, dodju na vlast. E takvo smo iskustvo već jednom imali sa DOS-om, gde se skupilo kuso i repato, pa svi znamo rezlultat.Nikad više !!!
    Mi koji smo ostali u ovoj zemlji, koji smo odlučili da gradimo budućnost u ovoj zemlji, očekujemo odgovornost, kako od vlasti, tako i od opozicije, odnosno buduće vlasti. Sve ostalo je neozbiljno i smešno,
  • Nik

    16.01.2020 19:55
    Cenzus ionako nema svrhe, bar ne one koja se spominje u prilog cenzusa: da bude manje stranaka u parlamentu. I ovako ima puno malih stranaka koje su ušle preko koalicione liste. Stranke poput stranaka M. Rističevića, Karića, Vulina, POKS-a, SPO-a ne bi ušle u parlament i da ne postoji cenzus (prirodni cenzus: minimalan broj glasova koji je potreban za jednog poslanika). Najpoštenije je ukinuti cenzus, a nema nikakvog značaja da li je to nekoliko meseci pre izbora.
  • ex Pezos

    16.01.2020 18:58
    OVO...
    ...kod mene izaziva sumnju , da se smanjenjem cenzusa "montira" prolaz , da kazem , nekim strankama , koje ce posle glumiti opoziciju . Vec vidjeno !
  • Bili Kid

    16.01.2020 18:47
    U ovom SVINJCU sve moze ovde se ni zakoni ni Ustav ne postuju. Tako da te price kako nesto ne moze ili moze ostavite ovima retardiranima sto ima svakog dana peru mozak.
  • Veverac

    16.01.2020 18:18
    Netačno
    Suštinski uslovi u vezi sa izborima se ZAISTA ne menjaju u izbornoj godini. Ali, cenzus ne spada u njih. Nije pošteno, na primer, u izbornoj godini menjati izborni sistem (proporcionalni umesto većinskog, ili većinski umesto kombinovanog, na primer), broj izbornih jedinica, ili veličinu i granice izbornih jedinica. Tako da, gospon-Goati, nemojte iznositi svoje proizvoljnosti i nelogične predloge.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna