Autor: Beta, Novosti

Info
16.02.2020.
12:38 > 12:57
Bivša železnička stanica u Beogradu, na Savskom trgu, biće novo sedište Muzeja Nikole Tesle, najavio je za "Novosti" direktor Direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.
  • *;*

    16.02.2020 22:32
    strašno
    "bivša" ili "propala" ta lepa zgrada je deo istorije nacionalne železnice i onda je valjda prikladnije, kad je već takvo zlo poput Menhetna na vodi zadesilo, da bude železnički muzej?
  • Marijana

    16.02.2020 20:25
    Ostavite tog coveka,u toj urni,na miru,neotimajte se,gramzivci!Crkva,ima dosta svojih svetaca,pa neka ih polaze,u tom Svetom savi,ako,i koga hoce.Ovo,je covek od nauke,za ceo svet za vernike i nevernike,izmislio,svetlo,nema niko,pravo da ga prisvaja,sta ga cimate tamo amo,?!Za svoje poene,svi psmetujete.Prah,prahu,i kraj.Da je Tesla znao,sta ga ceka davno bi nam ugasio svetlo.
  • Bili Kid

    16.02.2020 19:21
    Eh kada bi Nikola Tesla koji cudom "ustao iz groba" i "video" ovo: Marica, Happy, Mitrovica, Pink, Cecu, Tomu Diplomu, Nesine i Malove plagijate, Grand i Brenu, kladionice, nepotizam na univerzitetima, navijace, huligane,... "pobegao" bi odmah zajedno sa svom svojom zaostavstinom u Ameriku. Nikola Tesla zasluzuje da pociva na miru kod onih koji su postovali njegov rad i nauku a ne kod primitivni srba koji samo gledaju kako ce kriminalno otimati materijalno bogatstvo.
  • Big Lebowsky

    16.02.2020 16:54
    A, da mu se svecano prospe pepeo u rodnoj Hrvatskoj?
  • Neusatz

    16.02.2020 15:46
    @Krstić Beč
    Ne treba da budu u muzeju (posmrtni ostaci ni jednog naucnika se ne drze u muzeju jer je to morbidno), ali ne treba ni u hramu Svetog Save da budu (zasto tu da budu?). Kao sto su oteti iz Amerike, treba tamo i da se vrate, takodje i ovo je sprdnja sa muzejima. Covek koji je toliko patenata iza sebe ostavio i koji je toliko unapredio ljudsku civiliziaciju zasluzuje da mu se pocast oda kako to dolikuje. Amerikanci bi mu na Nijagari napravili velelepan muzej kakav dolikuje takvoj licnosti, a ne da mu muzej bude u propaloj zeleznickoj stanici i da se lesinari ovde iz crkve i ovih iz muzeja otimaju o njega... Na stranu sto je sve postigao u Americi dok su mu se ovde sprdali kad je bio i to jedan jedini put. Ovakva Srbija ga ne zasluzuje.
  • Krstić Beč

    16.02.2020 13:51
    Možda i prodaju urnu nekom?
    Ovo Vam je izjava Ministra Kulture iz 2018 u vezi Nikole Tesle:

    "Ministar kulture: Urna Nikole Tesle treba da bude u Hramu Svetog Save"

    -Tanjug
    13.04.2018.
    12:50

    https://www.blic.rs/vesti/drustvo/ministar-kulture-urna-nikole-tesle-treba-da-bude-u-hramu-svetog-save/p6f0sp4

    Dakle ne u crkvi bilo kojoj VEĆ U HRAMU SVETOG SAVE KOJI JE DOBIO 10 MILIONA EURA DONACIJA VLADE REPUBLIKE SRBIJE u 2019 oj godini i nakon 10 MILIONA EURA DONACIJAi stoji takav kakav jeste unazad 15 godina ni pločice na ulazu nisu zamenili.

    "Urna Nikole Tesle treba da bude u Hramu Svetog Save, jer se posmrtni ostaci većine velikih svetskih i domaćih naučnika, književnika i umetnika nalaze u verskim objektima zbog ideje nacionalnog i duhovnog jedinstva, rekao je danas ministar kulutre Vladan Vukosavljević.

    Ministar smata da odluku o tome ne treba donositi u "tišini i iza zavese", već o tome najpre treba razgovarati."

    --
    Na kraju će urnu Nikole Tesle staviti iza Hrama Svetoga Save pored toaleta gde se prodaju sveće za ulaz u hram da bi što više ljudi dolazilo u raspad od hrama koji se puni parama a glupa masa od naroda sluša jedne te iste kretene i lopove od političara 30+ godina za platu od 210 eura..

    Naš čovek samo šibati bičem.U pravu su bili i Turci i Austrougari sto se tiče nas Srba i svega što živi u Srbiji.Samo bič za nas.Srbin samo to razume.Srbin ne razume:
    -nauku
    -poštenje
    -inovacije
    -plaćeni pošteni rad


    Srbin razume samo bič po ledjima.Spasavajte se mladi i pre svega naučnici odatle.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna