Autor: Politika

Info
19.02.2020.
08:01 > 11:32
Upotreba kamera u automobilima ne pominje se ni u jednom zakonu, pa je pitanje da li snimci napravljeni na ovaj način mogu da se koriste kao dokaz na sudu.
  • Balkan DashCam

    19.02.2020 19:46
    Snimci prekršaja
    Kad se vidi šta se sve dešava na putevima u cijelom regionu, moja je preporuka da svi postave kamere u auto... pogledajte i sami: https://www.youtube.com/BalkanDashCam
  • Za Lošmi

    19.02.2020 19:39
    "Ovaj što piše gluposti" sam ja. Slučajno živim "preko" i dobro znam šta pišem.
    Zakon je zakon a ti se raspravljaj sa njihovom policijom. Da skratim - nayebaches. Srpski rečeno! Trebalo bi ti toliko para da platiš advokata da bi pokrenuo žalbu da bi se oladio momentalno
    Miloshe, verujem da voziš srpske tablice ?!? Takve samo čekaju. I ne moš da ih platiš sa dve crvene. Mene je neko anonimno prijavio (a vozim "strane" tablice) da sam u Austriji na Autobahn uradio prekršaj. Stiglo mi je da uplatim 40 eur. Kad sam pitao svog savetnika - da li mogu da se źalim - rekao je: "Ako imaš mnogo para - može!"
    Platio i zaboravio. I ti ćeš.

    Srećno ti bilo! Uživaj na sve praznijim autoputevima Srbije!
  • Lošmi

    19.02.2020 17:46
    ...
    @NS
    Problem je u tome što to u suštini postoji, ali ti moraš ići i svedočiti negde na sudu, treba ti tačna lokacija, mesto, vreme, broj tablica, sve to mora biti ispunjeno, a onda moraš da ideš po sudovima da bi naplatio tu kaznu, jer ako ne ideš, nema svedoka i to otpada na sudu.
    Ovaj što piše gluposti da je to zabranjeno preko, nije, te kamerice se stavljaju iza retrovizora i ne zaklanjaju ništa, zakon o snimanju nekog lično i snimanju sopstvene vožnje nije isti, jer lako možeš da dokažeš da nisi nikog lično snimao, već svoju vožnju i da to koristiš kao dokaz ako se desi neka nesreća.
    Ja sam sebi ugradio, dobra slika, nešto manje od 100e me koštala, ali sam uzimao od preko, isplativije je dosta,, može i jeftinije da se nađe, ali s obzirom da retko ko ima kola ispod 1.500-2.000e, može se i ovo priuštiti, ne bih savetovao kupovinu kamere od 1.500-2.000, pa čak i 3.000, jer je loša slika, ne rade neke funkcije često, brzo crkne mala baterija koja je tu da čuva podešavanja i poslednji snimak kad se kola ugase, itd., itd., itd...
  • ...

    19.02.2020 17:09
    U Austriji je zabranjeno i placa se kazna. Ovo je mislim minimalna, oko 300 evra.
    https://easygdpr.eu/de/gdpr-incident/strafe-gegen-privatperson-wegen-dashcam/
    U Nemackoj nije striktno navedeno da je zabranjeno ali sta god krene po zlu a vama nadju kameru - nece biti dobro. Znam da generalno ne prave pitanje ali ima drugo - ne smeju snimci nigde da se kace.
    U Svajcarskoj je zabranjeno SVE sta zaklanja vidik - osim vazecih vinjeta. Znaci - nosaci za mobilne telefone, navigacije (kace se na ventilaciju ako ne crknu od pregrejevanja). Kamera se kaznjava po dva clana zakona - neovlasceno snimanje i ovo gore navedeno - ne znam kako bi se nazvalo ....bajdvej, zabranjeno su i vladicanski krstici sto vise, mirisi...zato kod njih ima sudara u celoj zemlji godisnje kao u Srbiji u nedelji dana. Pa vi samo ...oni glupi, mi pametni...a deca ginu li ginu kod nas.
  • AjdTi

    19.02.2020 13:59
    Programeri za Novosađane
    IT kompanije u saradnji sa MUP Srbije da naprave aplikaciju za fotografisanje/snimanje prekršaja i da se to "legalizuje" i da se prekršioci procesiraju po hitnom postupku. Naravno, kao rijaliti, da se javno objavljuju slike i snimci kao i da bude direktan prenos od sudije za prekršaje.

    #socialcreditsystem
  • NezavisniVojvodjanin

    19.02.2020 13:20
    evo zasto treba kamera
    https://www.youtube.com/watch?v=irJi034_9kY pogledajte link , evo zasto treba kamere u vozilima. Isti ovaj vozac je i kod Bubanj potoka na isti nacin preticao vozila. To je na jednom forumu prokomentarisala jedna vozacica koja je bila zapanjena ovakvim nacinom voznje pa naletela i na ovaj snimak, a zapamtila ovo vozilo.
  • Buljuel

    19.02.2020 12:39
    @ Ns
    Takodje doneti zakon i primenjivati ga, da svako moze uhapsiti narko dilera, lopova, korumpiranog politicara i njegovu familiju, huligana, kontoverznog bizMismena, pedofila, poreskog duznika ... i da dobije procenat od MUP-a?! Ha ha ha covece gde ti zivis, u SF filmu?
  • Ja

    19.02.2020 12:25
    @Ns u potpunosti podrzavam tvoj predlog. Jos kada bi svaki grad imao poseban policijski broj gde bi prijavljivali ove sto pijani sednu za volan... gde bi nam kraj bio.
  • Ns

    19.02.2020 12:02
    Doneti i primenjivati zakon koji omogućava da svako moze snimljeni prekrsaj poslati MUP-u i procenat od naplaćene kazne da ide vlasniku snimka. Za 2 meseca drasticno bi se smanjila bahatost na putevima, a isplatila bi se investicija u kameru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna