Autor: Beta

Info
19.02.2020.
13:40
Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković rekla je da ne bi trebalo privatizovati Komercijalnu banku već je, kao i Poštansku štedionicu, zadržati u državnom vlasništvu.
  • Strani Investitor

    21.02.2020 14:57
    Masina za pranje para.
  • Pufta kasap

    20.02.2020 10:14
    Ne dajte banku ako...
    Boga znate!jer...di će njihova deca ondak da rade...neće kod privatnika sigurno...
  • Realista

    20.02.2020 08:39
    Realnost
    Gospođa je potpuno u pravu. Apsurdno je prodavati nešto što donosi državi godišnju čistu dobit od oko 50 miliona evra. Ako prodaju, pare će potrošiti, neće ni znati na šta im je otišlo, a od dobiti će godišnje imati samo porez na dobit tj oko 7 miliona evra.
    Uvek se znalo da se krava koja daje mleko niti kolje niti prodaje, zemlja koja radja se ne prodaje, a šta se radi u Srbiji prodaju se plodne ravnice, a zadržava jalovina, prodaju se dobre firme, a zadržavaju neprofitabilne.
    Evo vam čist primer NIS je prodat za manje od jednogodišnje dobiti i Srbija na konto toga ima oko 300 miliona evra manjeg prihoda godišnje. Prvih godina je bilo oko 200 ali kako je smanjen udeo država sa 49% na oko 25% umesto da imamo 400 miliona dolara dobiti sada imamo samo 100. Normalno da imamo male plate, da nam je razvoj usporen, da nema za penzije,...
    Nije samo NIS, tu su i cementare, pivare, fabrike lekova, hemijska industrija, razne koncesije koje se mogu kvalifikovati kao pokloni, uskoro će otići i energetika. Energetika je srce svake privrede i tu se vrti najveći novac i to niko u svetu ne prodaje, naročito hidroelektrane, jer one mogu donositi prihod stotinama godina.
    Gospode država se prodajom raznih preduzeća oprostila od prihoda koji se meri milijardama evra. Taj prihod se sada nalazi u drugim državama i kod raznih privatnika na njihovim računima.
    U nekoj budućnosti ako se ovako nastavi država i narod neće imati ništa.
    Ono što je bitno, to je da država čuva imovinu, jer time čuva narod.
  • Komercijalna

    19.02.2020 22:54
    SNS
    Ne treba prodati Komercijalnu banku NLB banci koju ce posle preuzeti opet Kostic jer banka sa svom imovinom, nekretninama, hartijama...vredi oko 3.000 miliona evra a prodaje se za 500 milona evra. Prethodno je ekipa bliska SNS insajderskim informacijama o dogovorenoj ceni za prodaju banke zaradila barem 30 procenata, sto je na njihove milione MNOGO. Nece je prodati pred izbore a posle izbora jos 4 godine pljackanja Srbije do bankrota.
  • @Milos

    19.02.2020 22:06
    Biće da si u pravu
    Mislim da si konačno shvatio i ti i botovi, a nadam se i SNS.
    Ne znam da li će mi sve biti dozvoljeno da napišem, od početka osnivanja te
    partije koju narod nije osnivao, niti je osnovana novcem ovog naroda, ali...

    Niko u narodu više ne želi da vidi SNS niti na vlasti, niti na izborima, niti veruje u poštenje takvih izbora, niti može da smisli ijednu njihovu izjavu!

    Niti im priznaje bilo kakav uspeh, jer je ovih 7 godina ko[talo ovaj narod nikada skuplje!

    Oni koji su spolja osnivali SNS - moraće da izmisle novu partiju i daju dolare za nju.

    Ostaće ožalošćen veliki broj lopova i onih koji su se okoristili sadašnjim, nazovimo je vlašću.
  • x

    19.02.2020 20:05
    y
    za one koji su zaboravili:
    https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2001&mm=03&dd=11&nav_category=1&nav_id=22427
  • Milos

    19.02.2020 19:39
    Objektivan
    Ne mogu da verujem koliki smo kontrasi! Ne da je smesno, vec je zalosno! Sta god neko da kaze iz SNS uvek smo kontra. Da je Jorgovanka rekla da je za prodaju, onda bi pisali "pa da, hocete sve da rasprodate, da uzmete pare...". Kad nece, onda ove nebuloze. Hajde da budemo realni i sagledamo nesto dugorocno. Ako se proda banka, prodaja je zavrsena i uzece je neka strana banka preko njihove neke ispostave u Srbiji. Trezveni stav-ne pridati banku i ostaviti je u drzavnom vlasnistvu. Promenice se jednog dana vlast i opet ce ta banka ostati drzavna..pa ako i ta bolja vlast je opet ne proda,opet ce je ostaviti nekim novim i opet je banka drzavna. Normalne drzave gledaju sta je nacionalni interes, a vlast je prolazna. Cudi me stav komentatora koji misle da su pametni, a ponasaju se povrsnije od vlasti. Dolazim do zakljucka da ste samo ljubomorni sto vi niste u prilici da to radite, ali verujem da bi bili i gori, ali ste nesposobni jer i da dodjete na polozaj trebate da ste sposobni da se izborite i nametnete na bilo koji nacin.
  • zgadjen

    19.02.2020 18:39
    ja ovde ne vidim nikakvu drzavu
  • Priznaj Vujadine!

    19.02.2020 15:51
    Prodajom državne Komercijalne banke narod bi saznao kakve su vrste i količine kredita podeljeni beogradskim političarima,a ponešto i ostalim.
    Godinama.
    Sa 0% kamate, a ne bi me iznenadilo i sa negativnom.
  • NS

    19.02.2020 15:24
    Koliko si svojih pametnica tamo ubacila kada se bojis privatizacijske metle po kancelarijama???
  • Voja

    19.02.2020 13:59
    Banka
    Komercijalna je meka za udomljavanje kadra sa rubova partije, kao takva nije baš jako pogodna za privatizaciju.Zna Jorgovanka jako dobro koliko je kadar predimenzioniran i šta sledi kada se završi proces privatizacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna