Autor: 021.rs

Info
20.02.2020.
15:00 > 07:36
Podrška Forin ofisa administraciji Kosova na uvođenju carine za proizvode iz Srbije, na šta je ovih dana zaobilazno podsetio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jasno pokazuje da se politika Londona prečesto i previše razilazi od gledišta ostalih zemalja sa Starog kontinenta. Otuda je izlazak Velike Britanije iz Evropske unije prirodan i očekivani potez.
  • B

    21.02.2020 10:37
    Sta to za nas znaci?
    Analiza je OK s tacke gledista Evrope. A gde smo tu mi, tj. gde cemo biti?
    Tradicionalno je Britanija bila ta koja je Srbima pomagala da se uvale u ..... nevolje, ili ih je sama uvaljivala u nevolje,, a sve u skladu sa svojim interesima. Da li trebaju primeri?
    Kakav je bio odnos Britanije prema Majskom prevratu? Sta je pisao britanski major Lang u godinama pred I sv.rat? (Srbi su cuvari vrata - misli se na puteve od Sr. Evrope ka Bl. Istoku). O podsticanju Kneza Pavla da Hrvatima da ogromnu Banovinu Hrvatsku i o 27. martu je sve receno. Uloga Britanije u vezi raspada SFRJ je takodje poprilicna. Koga ce podrzati sada? Hoce li doci do preraspodele interesnih zona na Zap. Balkanu?
    Nema spora da je Nemacka gospodar EU. Njena interesna zona obuhvata i sve zemlje koje se granice sa Vojvodinom. Da li ce Nemacka hteti, makar formalnu, kontrolu nad Vojvodinom koja joj prekida stratesku dubinu teritorije? Hoce li to ostvariti preko vlasti u Srbiji ili preko svojih proxy-drzava? Da li ce pasti neki dil i hoce li se to pozitivno ili negativno odraziti na Srbe u Vojvodini? Ostaje da se vidi.
  • ex chapman

    21.02.2020 08:18
    oh no!
    Vucic 'zaobilazno' komentarise politiku Foreign Office!? to bi bilo kao da ja (ili Vucic) komentarisem kako igra Novak Djokovic.
    Srbi su bas po tome i poznati - sto se u sve razumeju!
    dakle posle uvoda vise nisam ni citao :D
    ako nekog zanima - u UK su obrazovani mahom bili protiv Brexit
    a ako nekog zanima da razume politiku UK u vezi EU, i u opste u vezi sa Evropom u poslednjih 200 i kusur godina - samo pogledajte sta o tome kaze legendarni Sir Humphrey Appleby :D it is funny because it is true :D
  • Plidnem

    20.02.2020 22:41
    Kada na dnu mora vidiš da se dve ribe svadjaju,znaj da je u blizini Englez....reče Gandi.
  • Anonimus

    20.02.2020 21:36
    Zanimljivo i objektivno sagledavanje odnosa Velike Britanije prema Evropskoj uniji...
  • Kapitalizam

    20.02.2020 20:07
    Engleska je skrojena po meri monarhije i bogate aristokratije. Sitotinja je oduvek tamo tesko patila zato je i bezala na sve strane Ameriku, Juznu Afriku, Australiju... Evropi je bolje bez takvih ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna