Autor: FoNet

Info
24.02.2020.
12:55
Broj članova sindikata u Srbiji opada, a krivicu za to snose sve strane u tripartitnom socijalnom dijalogu - država, poslodavci i sindikati, saglasni su predsednici pet najvećih sindikalnih centrala u seriji razgovora za sajt Nezavisnost.org.
  • Jelena

    26.11.2020 19:32
    Sindikati su utonuli u zimski san kao medvedi. U društvu i državi se svašta dešava a oni ćute li ćute.
  • Sindikat

    25.02.2020 06:46
    Podrska
    Imate sve na fb nezavisni sindikat jkp parking servis novi sad
  • Liman

    24.02.2020 18:27
    Doslo je vreme da direktori osnivaju vlastite sindikate preko kojih kontrolisu i ucenjuju radnike putem dousnika,poltrona,beskicmenjaka.Takvo nesto nije padalo ni najvecim diktatorima na pamet,ali je iteako palo jednom subotickom Novosadjaninu.
  • Zaista

    24.02.2020 15:22
    Strasno
    Prvi covek SSS Srbije Ljubisav Orbovic je sve samo ne sindikalac-pozer koga samo zanima clanarina-veci politicar od svih politicara-sa takvim sindikalnim vodjom jadni su svi sindikati
  • Novosadista

    24.02.2020 14:07
    pritisak
    SNS je došavši na vlast rasturio sindikate,pritiskom na zaposlene,postavio svoje ljude na mesta Pradsednika sindikalne organizacije i samim tim učinio organizacije besmislene.Članovi su ostajali uglavnom ljudi koji imaju malu decu zbog paketića.Na taj način niti su imali kome da se žale a ako bi se i žalili direktor bi saznao.Predsednik je plaćen da očuva mir i zataškava.E kada dođe jednom do smene,trebalo bi sve predsednike pozvati na odgovornost za nezakonito bogaćenje.....šta reći kada kolektivni ugovor sa poslodavcem potpiše samo predsednik a ostala 2 izabrana člana za pregovore napuste iste.
  • Novosadjanin

    24.02.2020 13:50
    lopovi
    Smešna je i žalosna izjava da su svi krivi.Najkrivlji je SINDIKAT koji je dozvolio svojom apatijom i ličnim interesima,da Vlast uništi radnička prava,jbt zato i postojite.Ali NE Vi ste se slizali sa vlašću,čuvali svoje fotelje i privilegije(da ne kažem primanja) i sada krivite radnike.Ja sam se lično obraćao svim nivoima SINDIKATA 5 god.za nešto što je uređeno zakonom i što je čak i inspekcija potvrdila.Šetali su me od osnovne sind.organizacije,gradske,pokrajnske,republičke ....ali niko nije hteo ništa da radi.Zato NE LAŽITE RADNIKE već vratite sve što ste stekli svojim ne radom,otimanjem od radnika i LOPOVLUKOM.Samo će te me naterati da svu dokumentaciju odnesem u medije i pokažem koliki ste LAŽOVI.
  • Elem

    24.02.2020 13:48
    Potpuno nebitno.
    U poslednjih 50 godina na ovom prostoru, sindikati služe samo za kontrolu masa.

    Ulica je uvek tu, i čeka svakog nezadovoljnog.
    Ne treba ti članska karta i plaćanje članarine nekim... sa krilima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna