Autor: RTS

Info
28.02.2020.
07:02 > 07:02
Prva državna matura biće održana u junu 2022. godine, do tada, srednjoškolce očekuju tri probe, prva već u maju ove godine.
  • Malo istine

    28.02.2020 14:27
    @ggg
    Problem je u svemu. Ja sam bila eksperiment, i moja generacija je jako stradala zbog zajebancije sa nasim skolovanjem. Neka se vec vise skinu s one stvari i deci i roditeljima. Stalno nesto novo i traljavo organizovano. Normalno je da roditelji strepe jer zamisli oni treba da finansiraju decije skolovanje, koje je sve samo ne besplatno. Svakog meseca treba oko 5000 za prevoz, ako dete ne zivi u mestu sa srednjom skolom, pa ko ima 2 ili 3 djaka, stavi to na papir. Knjige, odeca, obuca, dzeparac, jedno treba da ima prosecnu platu samo da finansira decu. Roditelji su i tako napeti, samo im fale pametnjakovici sa diks idejama. Ti ili nisi roditelj ili nemas pameti.
  • ggg

    28.02.2020 11:05
    ne shvatam problem, deca treba da popune testove radi provere znanja i to je to, u čemu je problem?roditelji prave veću famu od ispita od dece- jel roditelji polažu ili deca
  • Sesil

    28.02.2020 08:43
    Свашта
    Svake godine nešto novo.Niko da sedne sa stručnjacima i dogovori dugoročnu strategiju.Izluđena i deca i roditelji,a ministri i doministri nestručni za taj posao.8 godina vežbaju na deci ,verovatno nekad ne mogu da spavaju od brige kako da potroše novce koje su zaradili bez rada,pa smišljaju šta bi moglo...Po sistemu kako Perica zamišlja reformu školstva,zdravstva,sudstva,uprave....
  • Inspektor Višekruna

    28.02.2020 06:22
    Loše
    Ko ima veze u školi, obično nema i na fakultetu gde se polaže prijemni!
    Znanje iz recimo srpskog može presuditi da neko upiše recimo ETF ili medicinu!
  • Apel

    28.02.2020 06:10
    Do sada su fakulteti sami birali buduce studente i proveravali im potrebno znanje za tu oblast. To sad nije dobro, nego ministarstvo treba da to da radi i organizuje. A kad procure testovi, kao sto se skoro svake godine desava sa malom maturom
  • vidra

    28.02.2020 00:20
    SNS special
    Za cslanove SZNSZ-a néma probléma!
  • Čarobnjak iz Oza

    27.02.2020 23:33
    Sramota
    Otkud ministru prosvete ideja, da učenicima koji su krenuli u srednju školu i nisi imali konkretne i tačne informacije o načinu upisa na fakultet, menja pravila u sred školovanja. Gospodo iz ministarstva, prvo temeljno pripremite sve, jasno sa svim odgovorima na sva moguća pitanja budućih srednjoškolaca i njihovih roditelja, pa i samih fakulteta i tada na osnovu toga da se budući srednjoškolci odlučuju za izbor srednje škole. Nemoj da eksperimentišete na deci jer već 10 godina licitirate sa tom maturom kad će biti, kako će biti i u mnogome zbunjivali i otežavali deci izbor škole. Srednje stručne škole posebno treba da dignu svoj glas protiv ovakvog modela jer se nepravedno favorizuju gimnazije, iako decenijamo imamo sjajne lekare koji su išli u srednje medicinske škole ili inžinjere iz tehničkih škola. Zar su vam postali problem i ona deca koja i tako rano znaju čemu teže i ne žele u gimnaziju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna