Autor: 021.rs

Info
01.03.2020.
12:05 > 07:32
Mada virus korona još nije izolovan u Srbiji, toliko je prisutan u ovdašnjim medijima da se stiče utisak kao da je epidemija zahvatila ceo prostor od Horgoša do Tabanovaca.
  • eho

    18.03.2020 15:37
    komentar
    Kubanci su imali vakcinu za Korona virus pre 50 godina ali drugi je problem što prepotentnim amerima ništa nije sveto i ne odgovara što dolazi sa Istoka ili neke od Država sa kojima su oni u komfliktu.
  • Anonimus

    01.03.2020 15:38
    Treća sreća
    Ne pravi se prepametan. Medicina do nedavno nije obraćala pažnju na ovaj virus, a dve nedelje tvornice lekova u Kini, sem nekoliko laboratorija, nisu radile. Prilog je veoma solidan, a što nije bio sasvim precizan oko prekida nastave u školama je bezznačajna sitnica, pogotovo s obizrom na niz izvanrednih zapažanja.
  • Anonimus

    01.03.2020 14:16
    Zanimljiva pričica kako epidemija zarazne bolesti utiče na ljude i oblikuje život u izmenjenim okolnostima...
  • skeptik

    01.03.2020 14:02
    "..Mada virus korona još nije izolovan u Srbiji,.."

    hoce li nam neko javiti kada se to desi ?
    mada ....
  • +384

    01.03.2020 14:01
    Dobar tekst. Autor kada ne pise o "precenjenom dinaru" ume da napise i nesto dobro.
  • Treca sreca

    01.03.2020 13:38
    Ajmo redom
    Kao prvo, virus nije poznat sest decenija. Prvi iz porodice korona virusa je napao ljude 1963, ali ovo nije isti taj virus - ovaj virus je napadao zivotinje (nije sasvim sigurno koje, ali slepi misevi su najverovatniji prenosioci), pa je mutirao i napada ljude.
    Kao drugo, u Kini nisu zatvorene neke, nego sve skole. Skolski raspust tipicno traje (kazem tipicno, jer se razlikuje po provincijama) od sredie januara do pocetka marta. Djaci su trebali da podju u skolu oko 2. marta, ali je to odlozeno za bar dve nedelje.
    Kao trece, nije bas verovatno da NIJEDNA od 2400 fabrika lekova u Kini ne radi. Kineska vlada se stara da stanovnistvu u ovim teskim okolnostima obezbedi sve, pa i lekove. Industrija u provincijama gde nema puno slucajeva korona virusa radi potpuno normalno. Apoteke su pune, nema guzvi.
    Maske i provere temperature su apsolutno obavezne, gleda se da bude rastojanje izmedju ljudi na javnim mestima (bar 2 kv. metra na svakog kupca u trznom centru i sl.), restorani nude samo hranu za poneti i sl. U provincijama gde je broj slucajeva visok i u stambenim blokovima gde je neko zarazen, vazi potpun ili delimicni karantin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna