Autor: Novosti

Info
02.03.2020.
08:31 > 08:32
Obustavlja se naplata troškova izvršenja penzionerki Dobrili Petrović, poznatoj po tome što je sa ćerkom i dvoje maloletne unučadi, iako je zaštićeni stanar, u oktobru 2017. godine ostala bez doma.
  • Seka

    04.03.2020 00:57
    Stanar
    Vasnikov deda je gradio tu zgradu .I vlasnik želi svoj stan posle 75 godina.Stan je privatno vlasništvo nije ni restitucija , ni nacionalizacija!Gospođa Dobrila je većinu činjenica slagala.Ona nema status zaštićenog stanara a ni njene ćerke a i troškovi izvršenja su mnogo manji.Ponovo se događa 1945 pod okriljem Ustavnog suda! Niko ne želi da čuje i vlasnikovu priču!Gde on i njegova deca žive!Jedna velika sramota za ovu državu i narod!
  • Evil 666

    02.03.2020 12:07
    Gadna je i opaka ova nedodjija .
  • /

    02.03.2020 10:45
    /
    'naslednik starog vlasnika'- u ovom slucaju je smrdija najodgovornija.
    znamo svi da je ona preuzela tekovinu socijalisticke jugoslavije.

    niti je neko smeo biti iseljen
    niti su naslednici smeli biti zakinuti

    osim ako ovo nije osveta zbog nasilnog oduzimanja necije imovine tokom nacionalizacije
  • Sveta

    02.03.2020 10:39
    senatorijum od drzave
    za par godina kako je krenulo u ovoj kaubojstini od drzave i bezanijom normalnog,obrazovnog i postenog sveta poreski inspektori ce nam biti prekvalifikovani imigraniti pakistanci i avganistanci koji upravo pristizu iz turske a sudski izvrsitelji propali studenti prava iz vijetnama i kambodze.

    i sve ce to penzosi OPET GLASATI za dva slatka obecanja 12 sati pred izbore.
    Nema nam spasa.

  • Zdrav razum

    02.03.2020 09:52
    Nije bilo potrebe da odlučuje Ustavni sud i to tek nakon odluke jer to uopšte ni nije problem ljudskih prava i krova nad glavom već propust države sa radom na ličnoj imovini.

    Drmava je bila dužna da evidentira i poštuje lično vlasništvo a to nije činila.
    Sve posledice propusta države treba da se evidentiraju kao takve i drugačije da se rešavaju.

    Zar nema nikoga u ovoj državi ko to razume??
  • Uputstvo za zakon

    02.03.2020 09:40
    Zakonodavci,
    Mućnite malo.
    Svi sudski sličajevi koji se odnose na ranije propuste države, gde je ona ranije dozvoljavala nešto što nije smela itd, morali bi da imaju drugačiju oznaku i tretman, a ne kao građanske parnice u kojima se ignoriše neodgovornost države koja je ceo problem i izazvala!!!
  • Država

    02.03.2020 09:35
    Zakonodavcima i sudijama i advokatima u Srbiji izgleda definitivno uopšte ne smeta pravilo da se građani sude zbog propusta države i zakona, na štetu građana.

    Građani ne, samo da su žrtve ranijih propusta države nego su još su i kažnjeni od države zbog toga što su žrtve njenih propusta.
  • Pravni fakultet

    02.03.2020 09:29
    Zastupnici zakona ne bi smeli da dozvole da se zakoni definišu i razjašnjavaju u pojedinačnim dugim građanskim parnicama već bi testiranja saobraznisti i integriteta zakona trebali da obavljaju pre njihove primene, kao što se to radi u drugim strukama.

    Zamislite kada bi inžinjeri dali da koristite neproverene i netestirane električne aparate i vozila. E to narodu rade pravnici!
    Na svu žalost i sramotu.
  • Kole

    02.03.2020 09:28
    odlicna asistencija
    Kako brzo asistiraju izvrsiteljima nezakonite presude i nezakonita izvrsenja a kada prijavljujete krivicno delo otresu vas kao slinac. Sramotan je ovo cirkus u drzavi Srbiji.
  • Hladni rat

    02.03.2020 09:22
    Logika države je užas
    Znači nju bukvalno država isteruje zato što je uopšte vodila sud za sudske troškove i izvršava na ime izgubljenog slučaja kao da ga je vodila bez osnova ili bila neki kriminalac, a do problema je verovatno došlo pre svega zbog mana i promena zakona i pravila?

    Kako je uopšte mogla da dobije da koristi stan ako je postojao vlasnik? Čija ke to greška? Zar to nije propust države?
    Bilo bi logično da Ustavni sud zato poništi i da takvi slučajevi sa birokratskim propustima ne postoje a ne zbog jedinog krova nad glavom u ovom slučaju.
  • Citizen

    02.03.2020 08:58
    Zasto se ne obracunaju sa frimama koje imaju milionske dugove? Njima se oprasta, dok gradjane tretiraju kao da nisu ljudi
  • Ukratko

    02.03.2020 08:39
    Država koja teži EU i ljudskim pravima.

    A sa druge strane pleme u kojem vladaju jači ljudi koji viču "Mnogo smo jaki!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna