Autor: 021.rs

Info
23.03.2020.
17:21
Sinoda Srpske pravoslavne crkve reagovao je na tekstove o održavanju liturgije, rekavši da su poštovane sve instrukcije predviđene za zaštitu od virusa (u hramu ne više od pet osoba, vernici ispred i oko hrama sa propisanom udaljenošću jednog od drugog).

Komentari 134

  • 314пезос

    27.03.2020 08:23
    Јесу ли због могућег ширења вируса на местима где се више окупљају грађани затворени, кафићи, ресторани, паркови, пијаце, тржни центри е па истом мером треба да се затворе цркве за богослужења и обреде.
  • Ilija

    27.03.2020 06:47
    Bolje da se ne brane
    Da li se neko seca da je SPC nekad prihvatila opravdanu kritiku na nesto sto je neko od njenih svestenika pogresno ili lose uradio .Secam se afera vezanih za Kacavendu,Filareta,Pahomija...i nikad SPC nije izasla sa jasnom osudom ili nekakvom ozbiljnom kaznom .Uvek su to bila neka nemusta saopstenja, sto je ustvari bila odbrana prestupnika.Tako je i ovog puta.Umesto da prizna ocigledan prekrsaj i postuje zakon, koji mora da vazi za sve gradjane, SPC se brani na jedan potpuno besmislen i drzak nacin.
  • Pa looool

    26.03.2020 21:03
    Душан

    Evo jos jednog klasicnog primera - otpadak sa YT i reddita, 4chana - klinja koji se predstavlja kao neki ozbiljan vernik, pise neke gluposti koje mu cak ni roditelji, babe i dede nisu preneli, nego je sut skupio na kojekakvim portalima. Reci mi, Dule, koji je to hram srusen za vreme komunista? Mora da su oni sto su jahali popove jel tako? Imam osecaj da imas neku zvaku kako su bas tebi neko zlo ucinili, ajde cekam. Nesto tipa, deda ti je preziveo golgotu ali nije mogao crvene.
  • Pa looool

    26.03.2020 20:56
    Samo vas gledam


    Tek si ti "legenda" ako mislis da je nekom neophodan bilo koji NVO da bi video sta rade doticni i stvorio averziju prema istima
  • Mučenik

    26.03.2020 20:31
    TUĐE NIKAKO!
    Episkop valjevski i dva popa su pozitivni na korona virus. Debelo se ogrešili svevišnjem i on ih kažnjava. Šala na stranu, treba poštovati sve preporuke o zaštiti od korona virusa koje preporučuju zdravstveni delaoci. Kada je Bog bio nenadmašni i svevišnji ovo se nije moglo dogoditi. Sada kada su ga nadvladali kriminalci, lopovi i bezbožnici njegova zaštita narodu možda je nemoguća. Po ovom pitanju nije moguće moliti se svevišnjem nego čekati šta te snađe ili preskoči. Nama nije mogao da pomogne ni sveljudski, svebožni i svemogući ΛV? Korišćenje iste kašičice za pričest sada treba izbegavati, jer srebro pitanje je da li je istog verskog kvaliteta kao ranije i da li su kašičice srebrne. Pametnije je koristiti uvek samo i samo svoju kašičicu, pa ma gde bio.
  • Sima II Strahota

    26.03.2020 19:43
    Korona orkestar
    Vladika valjevski i dvojica svestenika su se razboleli od "orkestrirane klevetnicke hajke", van crkvenih krugova poznate kao korona virus. To je samo deo problema.
    Ono sto me nervira je da su smesteni u bolnicu, umesto da se izlece molitvom, svestanjem masla i drugim proverenim tehnikama koje crkvari svuda preporucuju. Oni zive od toga sto narodu prodaju maglu da ne kazem nesto drugo umesto bubrega. Imaju ogromne privilegije.
    Uzgred, 79-godisnji katolicki svestenik u Italiji se odrekao respiratora koji su mu kupili njegovi parohijani i - umro. Takve primere zrtvovanja je danas retko videti u bilo kojoj hriscankoj crkvi, a u drzavno sponzorisanim crkvama kao SPC, RPC - pogotovo.
  • Komifo

    25.03.2020 21:47
    @Lemi

    I sad znaš da ti je moć obrade informacija ista kao i Vasou.
  • Lemi

    25.03.2020 20:18
    ...
    @Komifo
    Ja sam pročitao da je na kraju pas uginuo kad su ga pustili iz karantina. I pročitao sam još da su psa stavili u karantin kad je bio pozitivan na koronu.
  • Dr. Haus

    24.03.2020 22:12
    Na konferencijama za štampu se veoma oštro govori o neodgovornim građanima koji ne poštuju mere samoizolacije, karantina i ograničenja kretanja i preti se kaznama, jer smo u vanrednom stanju. Tako i treba.
    A onda se baš nežno i pažljivo kaže da nije baš uputno da se vernici okupljaju i na medicinski neprihvatljiv način učestvuju u verskom obredu. Čak i gradonačelnik Novog Sada na TV kaže da je to "stvar SPC" i da tu vlast ne treba da se meša. Sramota!
  • Komifo

    24.03.2020 14:54
    @Vaso

    Čekaj lepi, jesi ti onaj 'Vaso' (skoro zvuči kao pravo ljudsko ime) što je na ovom portalu juče okačio clickbait link na tekst da pokaže kako su psi koje črizični, a na kraju teksta lepo PIŠE da je pas bio negativan na koronu?

    Znači imamo funkcionalno nepismenog, verom zaluđenog nesrećnika koji da drugima testira inteligenciju? Šta je sledeće, hoće li lhrpa balege da nam deli savete kako se peru ruke?
  • Nekons

    24.03.2020 14:51
    @MENSA
    Koji test? Onaj na kom si ti pao?
  • Nekons

    24.03.2020 14:49
    @Душан
    Za pretpostaviti je da pod komunistima misliš na SFRJ. Voleo bi da čujem koji je to pravoslavni hram srušen za vreme SFRJ.
    Drugo, ogromna većina vas pravoslavnih vernika su do Miloševića bili komunisti ili bar članovi Saveza komunista Srbije/Jugoslavije. Milošević je bio taj koji se od komuniste pešaltao u nacionalistu pa zatim i vas povukao za sobom. Vi vernici ste jednostavno bolesnici koji moraju strogo da prate nekog, vođu, bog, pop...nebitno.
  • Vaso

    24.03.2020 14:38
    MENSA
    @NekoNS
    @Kominfo
    @KirkaYU
    @Ostali mrzitelji
    Predlažem redakciji da uvede test inteligencije koji je nephodno uraditi pre komentarisanja vesti, tako da pored svakog "komentatora" bude broj poena koji su osvojili na testu. Obavezno uvesti i minimalan broj poena koji je potreban za postavljanje komentara. Onda bi se verovatno drastično smanjio broj gluposti i mržnje koji se ovde pojavljuje.
    Mrziteljima predlažem da u ove dane posta krenu pravim putem i da se pokaju tako da i njima Bog podari malo pameti i ljubavi.
  • Душан

    24.03.2020 14:12
    Другосрбијанци ништа не знају о Светом Причешћу, заједно са осталим нво и антисрбима ударају на Православље Светосавље, боље да се мало едукују него што пљују по СПЦ. Већина тих антисрба су потомци комуниста који су рушили наше Храмове.
  • Komifo

    24.03.2020 13:47
    @ns ja

    Evo još jednog simptoma verskog ludila: sad su odjednom kafićoljupci pagani (znači isto vernici, da napomenem), a stadionski divljaci su valjda katolici (isto vernici, da napomenem), - nigde tu nema vas slavopravaca, vi ste svi na pričešću.

    Jedino što nije. Ima vas i u kafićima, i na stadionima gde urlate o klanju, ali jedno je sigurno - kada je reč o onima koji se POSLE UVOĐENJA VANREDNOG STANJA okupljaju na javnom mestu da ližu kašičice, i onda se danima raspravljaju kako time ne ugrožavaju sve oko sebe, to ste svi odreda vi. Ljudi sa ozbiljnim mentalnim problemima kojima je potrebno lečenje zatvorenog tipa.
  • ns ja

    24.03.2020 12:40
    za realno
    O religiji znamo sve ili makar dosta (osim vas) ali šta znamo o paganima kafićoljupcima?
    Koje su oni vere?? Zar stvarno misliš da ne bi bili prepuni kafići i kladionice da nisu zabranjeni i prisilno zatvoreni!? Pa kako je to moguće???
    Ko je sad vernik i primitivac, a ko paganska budala??Budala, budala, a nevernik, prijatelju moj..čuvajte se
  • Vlada

    24.03.2020 12:21
    @Sima kosmos

    I opet, pacijent oboleo od verskog zanosa traži izgovor u postojanju obolelih od navijačkog zanosa, i to da opravda izuzetno riskantno i zakonom kažnjivo ponašanje ZA VREME VANREDNOG STANJA. Ali zato i postoje psihijatrijske ustanove vanrednog tipa, kao što postoji krivični zakonik za popa koji vas mentalne bolesnike okuplja.
  • pawlle

    24.03.2020 12:11
    da je srece da vas je zabraniti
  • Nekons

    24.03.2020 11:33
    @Gaga
    Razlika je u tome što u radnju ili na posao moraš da odeš a u crkvu ne. Ili ako si već otišao onda tamo i ostani kad te to toliko raduje pa zarazu širi unutar te vaše sekte. Nemoj je širiti dalje.
    Al, ne vredi raspravljati sa vernicima. Toliko zatucanih glupandera...
  • Sima kosmos

    24.03.2020 11:21
    @komifo

    pa najvevi okidač je bila utakmica Atalante i nekog španskog kluba, gde je 40.000 gledalaca na stadionu pratilo tekmu, a onda slavili po celom gradu.
    Moraš imati širu sliku iako znam da ti je fiksacija saborna Crkav u Ns. Šta da se radi, tako je kako je.
  • Nekons

    24.03.2020 10:50
    @Gaga
    Razlika je u tome što u radnju moraš da odeš a u crkvu ne.
    I ja ne pljujem samo SPC već i svaku organizovanu religiju. A ubeđitavite sa vama vernicima je otprilike isto kao rapravljati se sa fiokom. Jedino što od fioke ima koristi, možeš da držiš gaće u njoj.
    Shvatite već jednom. Nemate prava da zbog vašeg verovanja zarazite bilo koga drugog. Pričesti se ako ti je baš toliko stalo da idiotluka, alo onda se povuci u izolaciju, nemoj u ime tvoje vere nokog ubiti. Mada vi vernici volite da ubijate. To je hrišćanski...
  • Nekons

    24.03.2020 10:31
    @Sima kosmos
    Potpuno se slažem za one koji su sedeli po kafićima, da su takođe tupsoni, ali isti su zatvoreni (kafići, ne tupsoni), dan pre vašeg crkvenog glupiranja. A i tema teksta koji sam komentarisao je to pričešće a ne rad ugostiteljskih objekata. Isto tako čaše i escajg se makar kako tako operu a ta vaša kašika verovatno ostaje neoprana sve do sledećeg glupiranja, pardon, pričešća.
  • Komifo

    24.03.2020 10:24
    @Sima kosmos

    Koliko se to tačno utakmica odigralo u Srbiji od proglašenja vanrednog stanja?

    Svaki put je sve jasnije, klanjanje popovima je mentalni poremećaj.
  • Gaga

    24.03.2020 10:14
    @Nekons
    Rečeno je da se virus zadržava na površinama! Koja je razlika između tebe i njih kada ti odeš u prodavnicu i koristiš novac kao platno sredstvo bez ikakvih rukavica i donosiš ga kući, mešaš se sa onima koji ne poštuju distancu od 1-2 m i uzimaš proizvode koji su prošli kroz ko zna koliko ruku i vrlo moguće bili izloženi kapljičnom sadržaju iz ljudskog organizma? Isto važi za one koji se ljube sa svojim kućnim ljubimcima, spavaju sa njima i o tome javno fejsbuče, jer to smatraju higijenskim.
    Smorili ste sa podelama na one koji su iz inostranstva, vernici SPC koji se pričešćuju, penzioneri, kučkari, SNS i oni koji nisu, a znajući da su svi iz DS-a prešli u SNS, da je DS pravio koaliciju sa SPS-om i da se politika države nije značajno izmenila od tada u smislu zakona, ispada da se bunite protiv ličnosti i pojedinih crkvi, a ne protiv zakona koji bi važio za sve. Još nisam čula da neko spominje što ostale verske zajednice ne plaćaju porez?! Muftija vozi loša kola, bivši muftija nema privatni univerzitet. Takve uslove nema SPC u BiH, ni u Hrvatskoj, nego samo razne verske zajednice u Srbiji.
  • Milan

    24.03.2020 10:06
    @Sima kosmos
    U pravu si. Zbog takvih tupsona su zabranjene kafane i zabranjene utakmice.
    Zbog istih takvih tupsona treba zatvoriti crkve i hapsiti odgovorne za namerno sirenje zaraze, bile u pitanju kafane, utakmice, crkve, namerna krsenja karantina ili bilo kakvog drugog rizicnog ponasanja koje rasplamsava virus i dovodi do UBIJANJA ljudi.
    Polako shvatate.
  • Trt

    24.03.2020 10:05
    @Sima kosmos

    Idioti po kafićima su barem dovoljno inteligentni da piju iz svoje, makar kako oprane čaše. Takođe, prilično sam siguran da ni u jednoj kafani nema likova plaćenih iz budžeta da na sujeverje navlače ljude da šire zarazu.
  • Sima kosmos

    24.03.2020 09:42
    @neko ns
    Kad gomile tupsona sede u kafani i pored upozorenja na koronu, i piju iz čaša koja se pere ofrlje u hladnoj vodi, ili kada se na fudbalskoj utakmici grle i ljube posle postinutog gola, sve to uprkos upozorenju na korona virus, i posle toga prenesu zarazu na celu Evropu, moraš biti ozbiljan tupson i glupson da se zakačiš na temu pručešća.
  • Bns

    24.03.2020 09:30
    Istina
    Licemeri.
    Postoji zabrana javnog okupljanja. Vazi za SPC kao i ostale.
    Bez ulaženja u to da li je kasika kontaminirana, ili ne. Licno, mislim da nije. Ali udaljenost svestenika, djakona i vernika kad se pricescuje je manja od 2m. Savrseno za prenos zaraze.
    Trebalo je odmah sve pozatvarati u karantin, a crkvu proglasit karantinskom zonom. Pa im na pamet ne bi palo da krse odredbe i zezaju se sa vanrednim stanjem.
  • Nivosadjan

    24.03.2020 09:19
    Crkva je opasnija od korone samo nikad nije napravljena vakcina steta
  • Vlada

    24.03.2020 09:04
    Hoćeš da kažeš da postoji neka značajna razlika između verovanja u različite vradžbine? Ili si hteo da naglasiš koliko je ovaj slučaj bahatiji i bezobzirniji, jer bi ovi ljudi za razliku od tog hodočasnika morali da budu svesni opasnosti koju izazivaju?
  • purgerNS

    24.03.2020 08:46
    Rile23.03.2020 • 23:13
    Kada su ozbiljne epidemije u pitanju ovakvi dogadjaji se odmah ukidaju.Da podsetim, variola vera je usla u ondasnju Yugoslaviju upravo sa jednog ovakvog slicnog desavanja.
    ---------------------------------------------
    Variolu veru je doneo hodočasnik koji je bio u Meki...slično je samo u tvojoj glavi
  • Sima kosmos

    24.03.2020 08:29
    @Marko
    Zato sto svakih 20godina menjate nešto u svom " učenju" zato vas i ima toliko koliko vas i ima ( mislim na broj sekti) . Ali to je vasa stvar. Neverovatno je koliko neokomunisti mogu da svare sve osim Pravoslavlja....ali to nije ništa začuđujuće .
  • Nekons

    24.03.2020 08:24
    ,
    Bilo bi lepo kada bi ovi verujući glupsoni i tupsoni mogli da shvate da im niko ne brani da veruju u kakve god hoće bajke, da idu u te njihove crkve ili šta li već...ali nemoj svoje verovanje nametati, pogotovu nemoj se nakon što si jeo istom kašikom sa gomilom drugih glupsona i tupsana, mešati sa drugima. Ako ti veruješ da ćete zaštiti kreatura sa neba, ja u to ne verujem. I ne želim da zbog tvoje budalaštine provedem 28 dana ležeći na Spensu...
  • Voja

    24.03.2020 08:24
    Hajka
    Za njih je sve hajka protiv crkve i to je ustaljena priča.Kada se postavi pitanje zašto kao priter nisu u poreskom sistemu i tada je hajka na crkvu.Razradili su taj mehanizam guslanja i sada plasiraju na svaku temu.
  • Sima kosmos

    24.03.2020 07:58
    @Mile
    Mile, nije virus proizveden u Crkvi, nego u labaratoriji. Nije se širio u Crkvi nego na sportskim događajima i tržnim centrima. Nije mi jasno zašto niste napravili hajku na ljude koji su u to vreme išli u sopinge, na turistička putovanja i sl.
  • Čika

    24.03.2020 07:22
    U dve reči
    Neodgovorno, bezobrazno.
  • geronimo

    24.03.2020 06:57
    ajde ti "hajka" plati porez kao svi smrtnici, povedi narod uvek dobrim primerom a ne ovo...
  • Vidoviti Limanac

    24.03.2020 06:52
    Strpljenja
    Ja sam da se strpimo da se ovo završi pa lepo jednu kolektivnu tužbu protiv svih koji to zaslužuju i to hronološki.

    1. Za neodgovornost u toku početnih dana kada je od nas skrivena prava informacija da bi se raspisali izbori i skupili glasovi.
    2. Svi popovi koji su ovo ovih dana radili.

    Treba samo pamtiti ili beležiti.
    Ja bih rado svojim imenom i prezimenom stao iza kolektivne tužbe, samo neka neko ko to ume da sroči kako valja....
  • Sloba53 mi

    24.03.2020 05:34
    U kom veku živi ovaj Sveti Sinod ? Krajnje je vreme da se crkveni vrh podmladi.
  • Orwell Vegan

    24.03.2020 02:53
    @Danilo
    Zaboravljate da su zlocini crkve najveci u istoriji covecanstva, a SPC ima svoj znacajan udeo takodje.
  • deda

    24.03.2020 00:51
    @Bljuc
    Kalendar zasnovan na nauci, koliko pojma nemas a komentarises, zastrasujuce je, znas li nesrecnice da je milankovic uradio kalendar za te...neznalice
  • iguman

    24.03.2020 00:15
    Popovima
    je data velika uloga u drzavi, a zahvaljujuci politicarima, koji se nadaju da ce Crkva naterivati glasove na izborima. Jos Djindjic je uveo veronauku u skole, a svestenstvo se otelo, pa se mesa i u sve. Nema ni jednog novootvorenog objekta, da se nisu postrijili "po kljucu" u prvim redovima.
    Moze svako da radi sve sto je dozvoljeno, ali sam cin ove gluposti neki dan ispred crkve, je bio zabranjen za sve, pa i za njih.
    Bice zanimljivo slusati Prvog o ovom akcidentu.
  • monti pajton

    23.03.2020 23:53
    Druidi
    Razlika od srednjevekovnog mracnjastva je samo u tome sto se tada carobnjastvo kaznjavalo.
  • Duca

    23.03.2020 23:44
    Budalaština i neozbiljnost, neodgovornost.. žao mi je samo što država nema snage ni volje da se suprotstavi crkvi, sili iznad svih..
  • NSAboriginal

    23.03.2020 23:31
    Ko fali?
    A gde su vam "navijači"?
    Crkva (kao organizacija)?
    Fuj
  • Skeptik

    23.03.2020 23:29
    @подршка Верницима
    "Биће свега !!!!!"


    Oće, oće, al u onom životu. Kome se žuri neka konzumira plavu pilulu od čika Morfeja.
  • Mile

    23.03.2020 23:27
    Zatucana gomila ugrozava zivote drugih, i to u drzavi koja je svetovna a nekakva dzamahirija. Treba ih za ovo sankcionisati ozbiljno.
  • need for speed

    23.03.2020 23:16
    E to će tek biti
    A tek kad zabrane mercedese, audije...
  • Rile

    23.03.2020 23:13
    Kada su ozbiljne epidemije u pitanju ovakvi dogadjaji se odmah ukidaju.Da podsetim, variola vera je usla u ondasnju Yugoslaviju upravo sa jednog ovakvog slicnog desavanja.
  • Не/верник

    23.03.2020 22:45
    Данас су јавили да су два свештеника у Ваљеву оболела. Толико о сребрним кашикама, или зарђалим кашикама.
  • Makijaveli

    23.03.2020 22:38
    21. vek
    ...a mi i dalje u srednjem
  • Marko

    23.03.2020 22:02
    A mi "sektaši"...
    A mi "sektaši" već najmanje 20 godina više ne pijemo iz iste čaše, već iz higijenskih razloga svako iz svoje čašice, jer 21. je vek, sada znamo šta su bakterije i virusi, i razumemo da je prvenstveno važna simbolika, sećanje na Hristovo stradanje, a ne nekakav magičan ritual koji štiti od kuge! Ovo je sve sujeverje, što verujem da bi sam Hristos osudio, samo kada bi imali sluha za njega...
  • Cocco

    23.03.2020 21:52
    Ima li razlike, da svi stanu red kod doktora i da im on sa istom kašićicom pritisne jezik i kaže: Reci AAAAAAA?
  • @ Danilo

    23.03.2020 21:45
    Grobari Srbije
    "... SPC iza sebe ima 800 godina postojanja u kojima je zasnovala pismenost, prosvetiteljstvo kao i same temelje naše državnosti."

    To je neistina, to pise i sam Amfilohije. Nakon pada Smedereva, Grci sa Fanara (gradska cetvrt u Istambulu) preuzeli su srpsku crkvu. Tek vise od 100 godina kasnije tuski velikodostojnik Mehmed pasa Sokolovic, poturceni pravoslavac iz Bosne, izmolio je od sultana dozvolu da obnovi Pecku Patrijarsiju, a za patrijarha postavi - svog brata! To ortacko preduzece je izraslo u sadasnju SPC.
    Svojatanje svih pravoslavaca madju Juznim Slovenima dovelo je do zle krvi izmedju pripadnika razlicitih vera u Hrvatskoj i BiH. Tad su postavljeni temelji etnickom ciscenju tih prostora koje i dan danas traje, a uskoro ce biti zavrseno, jer pravoslavaca, ili kako SPC tvrdi "Srba" vise nece biti.
    O protivljenju crkve Vukovoj reformi, obrazovanju i nauci uopste postoje brojni dokumenti. Sto se tice drzavnosti, Karadjodjevici (to su oni sto imaju crkvu na Oplencu) su drzavu tako dobro udesili da je 1939 Banovina Hrvatska zauzimala ogroman deo tadasnje Jugoslavije, sve do Zemuna i Petrovaradina, a Srbije nije bilo nigde na karti.
    Komunisti i Tito su obnovili Srbiju i sredili granice tako da bude odrziva. To je istina, a vernici mogu da veruju u sta hoce, ako ne smetaju drugima.
    I, da, plasticne kasicice su strasno skupe...
  • Misko

    23.03.2020 21:37
    Stara izreka: ako pop ide desnom stranom ulice, ucitelj treba da ide levom stranom.
  • dragan perković

    23.03.2020 21:35
    Ah
    Ajmo litije pored hramova koji rade.
  • Pricescivacu se uvek

    23.03.2020 21:32
    Pricescivacu se uvek
    Pricescivacu se uvek i posle zarazenih i bolesnih !!!!! Amin !!
  • Bravo za tekst !

    23.03.2020 21:28
    Odlican tekst !
    Vera nasa, vera slavna, vera prava - pravoslavna !!!
  • High ISO

    23.03.2020 21:20
    Za ove sto lupaju kako je to srebrna kasika, bla, bla da pitam zasto se hirursku instrumenti i dalje prave od celika a ne od srebra?
  • KirkaYU

    23.03.2020 21:18
    ---
    Sve učesnike ovog verskog rituala zatvoriti u crkvu na 28 dana u karantin, zajedno sa popom.
  • /

    23.03.2020 21:05
    /
    cek, doktorica siri zarazu a pop jok
  • pera

    23.03.2020 21:03
    ..
    A kako se tako radilo 2000 godina kad je kasika kod nas usla u upotrebu u 14. veku?
  • barbara

    23.03.2020 20:56
    psihijatrija
    ma nista ovo ne postoji, neko nas je nagu.io i svi smo popusili plecebo. u srb. od 6+ miliona svaki dan redovno umre 50-70 ljudi, pa sta nam je cudno da u italiji ili spaniji dnevno umre 600-700 ljudi ako imaju po 60 miliona stanovnika, Kinu necu ni spominjati, Iran 80 miliona, Njemacka 90 miliona USA 350 milona itd. z na ljudski um.. 350.000 zarazenih od skoro 8 milijardi populacije, 15.000 umrlih..od gladi dnevno umre 28.000 ljudi, ratova, ubistava, bolesti....i sad se vidi kakvi smo
  • Danilo

    23.03.2020 20:52
    Kao neko ko se strasno gnusa komunizma ne mogu da ne primetim da ne vidim nikakvu znacajnu razliku izmedju svojevremne KPJ i clanova im s jedne strane, i SPC i vernikam im danas sa druge strane.
    @
    Ne vidiš nikakvu značajnu razliku?! Prva razlika je u tome da si za vreme KPJ napisao kritiku o njima kao što danas pišeš o SPC završio bi na nekom otoku tucajući kamen i to u najboljem slučaju. Druga bitna razlika je što SPC iza sebe ima 800 godina postojanja u kojima je zasnovala pismenost, prosvetiteljstvo kao i same temelje naše državnosti. KPJ je za 50-ak godina razorila državu kojom je vladala a kraj je bio krvav i tragičan. Mogao bih ti do sutra nabrajati bitne razlike ali ne vidim razlog objašnjavanja da je voda mokra.
  • realno

    23.03.2020 20:35
    za- ns ja
    kažeš: "Za ogromnu večinu paganskih komentara ovde, koji su odmah posle mudrosti otrčali kod frizera, u kafiće, i kozna gde.. reći ću samo:
    Bolje cijeli život ka ovca, no pametan, a budala!"
    Da ne obrazlažem primitivizam, higijensku i virusnu opasnost, samo ću ti pojasniti, pričest je bila 22. marta, a zabrana rada kafića i dr. je od 21.marta. Toliko o ovcama i budalama.
  • ...

    23.03.2020 20:28
    Aca Srbin

    "...ne znanje je veliki greh..."

    A tek ne_pismenost...
  • Brus Vilis

    23.03.2020 20:23
    "Niko se, kažu, ne pričešćuje prinudno već dobrovoljno."

    I penzioneri su dobrovoljno šetali ugrožavajući sopstveni život. Onda je zabranjeno. Ali, u Srbiji je crkva iznad države - ne plaća porez, dobija milionske subvencije, ne poštuje zakon. Bezosećajno crkveno sveštenstvo se vozika u džipovima i audijima... Samo jedan da prodaju i kupe 2 respiratora, ali neeema tu empatije.
  • Posmatrač

    23.03.2020 20:22
    Ovo je kazneno delo, posebno što je insitucionalno i sa umišljajem podržano od strane SPC. Sramota!
  • Milan

    23.03.2020 19:57
    Nije poenta da li ce oni zbog vere da urade to sto su uradili. U svojim krugovima, pod psihologijom gomile, jedni drugima su heroji. Taj deo je njihov problem.
    Nas problem i problem drzave Srbije je potpuna bahatost crkve, potpuna samozivost i potpuna ALI POTPUNA autisticnost u odnosu na narod.
    Nije problem sto je crkva od magarca evouirala do Audija i Mercedesa, nije problem sto je crkva od zajednice ljudi povezanih verom, koji pomazu siromasne i bolesne evouirala u zajednicu koja se gnusa bolesnih i siromasnih, nije problem sto crkva nije uspela da evoluira od jedne kasike u plasticne kasike, barem u vremena ovako opasnih zaraza.
    Problem je samozivost i problem je sto su izuzeti iz zakona. Problem je sto ce taj bogoslov koji je nateran da prisustvuje liturgiji, i da, nateran od strane Vladike Backog da prisustvuje liturgiji bas u Sabornoj crkvi, zaraziti sebe, svoje ukucane, komsije i geometrijskom progresijom ko zna koliko jos ljudi.
    Dakle, JUNACI, junacite se u svoje ime. Ljubi blizenjega svoga kao samoga sebe kod vas ne postoji, kao ni jedna druga osobina koju vam je Hristos ostavio u amanet. UGROZAVATE DRUGE, samozivci. To nije pitanje vere, to je pitanje empatije i ljudskosti koja u crkvi vise ne postoji ni u tragovima.
    Narocito je problem otvoren prkos u saopstenjima eparhije backe, gde jasno govore da ih zakoni, problemi drzave i naroda ne interesuju.
    Crkva je postala gora farisejska tvorevina nego ona protiv koje se Hristos borio pre 2000 godina.
    Sram vas bilo ako
  • h2o

    23.03.2020 19:55
    @Samo vas gledam
    Samo nas gledas i pogresno zakljucujes
  • Hipokriziji

    23.03.2020 19:54
    ne,nemoj mi prici
    Bilo kada osim sada,u ovo vreme kada ova posast siri -bih potpisao svaku tvoju rec.
    Sada ne mogu!
    Da li je tebi jasno da vlada epidemija virusa,a na svetskom nivou pandemija virusa? Da li tebi moze objasniti da i pored svih mera opreza virus se i dalje siri? Da li ti je jasno da su istom kasikicom pricesceni svi prisutni vernici? E ti isti vernici su mozda ili je mozda samo jedan od njih zarazen virusom. E taj jedan je moguce zarazio sve ostale a ti ostali svoje ukucane i tako redom-epidemija,pandemija,smrt...
    Da li shvatas da branis neodbranjivo?
  • Petar

    23.03.2020 19:53
    Ovako tupavo,bezobrazno i besmisleno obrazlozenje pricesca ,odavno nisam cuo.I sto je jos gore dolazi od onih koji su presli sa magarca na "Mercedes" a brane pricesce iz jedne kasike u vreme epidemije jer je tako dve hiljade godina. Vrhunac demagogije,neodgovornosti i dvolicnosti.
  • niko

    23.03.2020 19:45
    Znači ne poštujete higijenske zakone, a apel za ne okupljanjem nije za vas smišljen ili je smišljen protiv vas?
    Najviše me zabrinjava što ako je neko od ovih ljudi zaražen, a slučajno ga sretnem u prodavnici ili hodniku zgrade, mogu i ja za mesec dana na kliniku da idem. A, šta ako se ne izvučem?
    Molim Vas, zaštitite nas koji se čuvamo.
    Uvedite policiski čas, niko nigde da ne mrda, šta ćemo jesti?ma, ne znam. Veće su mi šanse da umrem od korone nego od gladi.
  • подршка СПЦ

    23.03.2020 19:43
    подршка Верницима
    Биће свега !!!!!
  • Separatista

    23.03.2020 19:36
    Nije, sveti Sinode, za Crkvu najvažnije i najsvetije Pričest, nego je najvažnije pravo na život! Ljudski je grešiti i priznati grešku! Ako imate tu ljudsku veličinu i malo humanosti u sebi, priznaćete grašku. Jer, pameti, očigledno, nemate! Sram vas bilo, što pokušavate da opravdate ovu suludost u ovom trenutku i sa čime se sve suočavamo!
  • Samo vas gledam

    23.03.2020 19:28
    Kad jeste tako
    Ako sam dobro razumeo, od svih verskih zajednica i praktične primene vere - problem je jedino SPC?
    Samo ona ima srebrne kašičice?

    Naravno, ako su komentari tako usmereni - to jeste orkestrirana hajka.
    Jer smo ispunili zemlju stranim NVO.
  • ex chapman

    23.03.2020 19:21
    vera
    ako verujes onda su i casa i kasika sveti i preko njih se ne mozes zaraziti!
    koliko je to tacno, saznacete ubrzo - cim prodje period inkubacije i pojave se prvi simptomi!
    nisam ateista ali nisam ni sklon da verujem da se verskim obredom moze dezinfikovati pribor za jelo. o ljubljenju ikona, mostiju i sl. da ne govorimo. katolicka crkva je imala vrlo efikasan nacin dezinfekcije - spaljivanje na lomaci
  • ns ja

    23.03.2020 19:19
    Za ogromnu večinu paganskih komentara ovde, koji su odmah posle mudrosti otrčali kod frizera, u kafiće, i kozna gde.. reći ću samo:
    Bolje cijeli život ka ovca, no pametan, a budala!
  • dule

    23.03.2020 19:16
    epilog23.03.2020 • 18:21
    Na kraju će, po običaju, i za ovo biti krivi komunisti.



    Kao neko ko se strasno gnusa komunizma ne mogu da ne primetim da ne vidim nikakvu znacajnu razliku izmedju svojevremne KPJ i clanova im s jedne strane, i SPC i vernikam im danas sa druge strane.

    Cak sam duboko ubedjen da su nekadasnji najzagrizaniji clanovi KPJ postali najzagrizeniji vernici SPC.


    P.S. Ostale dominantne organizovane religije su iste, samo kod nas SPC preovladjuje pa je zato i uzimam za primer.
  • Nikola

    23.03.2020 19:11
    Vernik sam i redovno sam išao u crkvu. Išao. Posle ovog bahatoh bezobrazluka sa istom kašikom mene više neće videti. I decu ispisuje sa veronauke. Adio crkvo. Dosta je bilo gluposti.
  • Cole

    23.03.2020 19:07
    Spc
    Samoprozvana administracija svevišnjeg sebe prozvala pastirima a nas ovcama. Neka i treba kad pristanemo ikad su oni iznad zakona. Šta mislite kad bi se oni pitali da li bismo svi ponovo ratovali i ubijali se. Nek mi odgovori neki vernik.
  • Lala

    23.03.2020 19:06
    Neverovatno je odsustvo svake odgovornosti Sinoda koji spominje anticrkvene i antisrpske krugove ,pri tome ne spominju jednu kasiku nego jednu posudu iako se na snimku vidi kako se svi pricescuju istom kasikom i iz iste posude.I koga oni prave budalama sa ovakvim objasnjenjem .Pre mi se cini da se radi o nedovoljnoj inteligenciji onih koji su pisali ovo objasnjenje,mako to bio.
  • Sekta

    23.03.2020 19:05
    Strasno
    Kasikom, konzumacija tela i krvi coveka je makar na simbolickom planu kanibalizam. Usred Novog Sada, usred bela dana, uz direktan TV prenos, gde se ovaj atavisticki, primitivni akt proglasava za najbolji lek ,za dusu i telo'. Srednji vek zatucanost pa idite u srednji vrk sta ce vam nabudzena kola i kes koji im nikad nije dosta.



  • hipokrizija

    23.03.2020 19:03
    Osećate se ugroženo od ovih ljudi? Svakodnevno sam u kontaktu sa bezbroj osoba za koje nemam pojma šta su stavljali u usta ili opštili sa nekim ko ima infektivnu bolest. Kada bi ih ispitivao ili kritikovao rekli bi mi da im zadirem u privatnost. Kome se ovo ne dopada neka ne ide u crkvu a mere zaštite se svakako primenjuju nošenjem maski, rukavica i ostalih pomagala tako vas vernici ne mogu zaraziti. Nemojte mi reći da ste se zabrinuli za zdravlje vernika kada je nivo sebičnosti i bezobzirnosti u svakodnevnom sekularnom životu najviši moguć. Naravno da se sve koristi za napad na crkvu. Nije mi jasno zašto u tome prednjače oni koji u crkvu ne idu i o njoj ništa ne znaju. Verovatno su čuli da je to danas moderno ili možda idu u neke druge crkve. Isti takvi mirno sede i ispijaju kafe dok im se deca igraju na igralištima gde svakodnevno uriniraju i defeciraju psi lutalice i ko zna ko još. Dečica sve te igračke kao i prljave ručice stavljaju u usta ali roditelji o tome uopšte ne ramišljaju dok mirno zure u telefon. Njih brine što se vernici pričešćuju.
  • JA

    23.03.2020 18:56
    Nista to nije orkestrirano, vec samo normalna ljudska reakcija na vase debilisanje.
  • Bakin koljač

    23.03.2020 18:55
    Sad će lepo da se napravi selekcija.
  • Bljuc

    23.03.2020 18:54
    Ja ne verujem sta citam. Znate li koja je godina? Koji je datum? Mada, svasta pitam, pa vi ni kalendar zasnovan na nauci ne priznajete. O cemu dalje da pricamo.
  • Vaso

    23.03.2020 18:52
    Čelično prijateljstvo
    @epilog
    Na kraju će, po običaju, i za ovo biti krivi komunisti.

    Misliš na komuniste iz NR Kine?
  • koliko ateista

    23.03.2020 18:52
    koliko nevernika
    jel znate vi da se ti vernici mole za vas ??????? jel znate da je njihova vera nepokolebljiva !!?? pokajte se ne dirajte ih sebi stetite oni se mole za spas svih nas ! nece se niko razboleti od Svetog Pricesca I Kasicice !
  • Scotch Bonnet

    23.03.2020 18:49
    Svaka verska organizacija tipa hrišćanstva, islama i ostalih dogmatskih propovednika bajki je oruđe za upravljanje glupima i naivnima. Nije mi namera da vređam vernike ali se samo služim činjenicama i istorijskim događajima. Nijedan virus, epidemija ili bilo koja čovečanstvu znana bolest nije toliko ljudskih života uništila kao što je to odradila religija. Čak i dan danas se ništa nije promenilo u tom pogledu što naravno vidimo iz priloženog događaja.
  • Vule

    23.03.2020 18:48
    A da vi ostavite crkvu na miru?
  • Анушка

    23.03.2020 18:47
    Атеисти, можете само да мрзите, плачете и цркавате од ове лагане прехладице, спаса вам свакако нема.
  • Србија

    23.03.2020 18:45
    Србија
    Србија , Правослвље, Вера, Љубав, Нада ! Све за Христа , Христа ни зашта !!!! Кашичица је светиња при причешћивању !!!
  • @Mladen

    23.03.2020 18:44
    Hiljadu + za komentar
    @Mladen "Ako su mogli preći sa magarca na MERCEDES, mogli su obezbediti i pričešće na pristojan , kulturan i zdravstveno ispravan nacin ,bez ikakve promene karaktera ,suštine i verskog značenja pričešća."
  • Znatizeljnik

    23.03.2020 18:38
    Molicu fino
    ... sta se desava sa telom i krvi Isusa u probavnom traktu vernika i gde sve to zajedno zavrsava? Necu da vredjam, samo pitam.
  • Marko

    23.03.2020 18:35
    Tragedija. Komentatori su ljudi koji ne idu u crkvu a istu opanjkavaju kao da im je zivot uzela.

    Aman ljudu. Budite pametni i radite slobodno sta hocete i pustite druge da budu slobodni.

    Nakon pojave epidemije postim, molim se kao i prvi hriscani u svom domu.
  • Aca Srbin

    23.03.2020 18:32
    Aca Srbin
    Nevernici edukujte se sta je SVETO PRICESCE! I ne znanje je veliki greh.
  • Srbija

    23.03.2020 18:27
    Srbija
    Boze spasi ovaj neverni narod!
  • Jesenski

    23.03.2020 18:26
    Istom ili ne
    ... kasikom, konzumacija tela i krvi coveka je makar na simbolickom planu kanibalizam. Usred Novog Sada, usred bela dana, uz direktan TV prenos, gde se ovaj atavisticki, primitivni akt proglasava za najbolji lek ,za dusu i telo'.
  • epilog

    23.03.2020 18:21
    Na kraju će, po običaju, i za ovo biti krivi komunisti.
  • Mile

    23.03.2020 18:19
    Treba ih odvesti na infektivne klinike da pokusaju svojom dogmom neki zivot da spasu.
  • Orwell Vegan

    23.03.2020 18:16
    Istina
    Crkva je izmislila ovaj besmisleni ritual u cilju propagande i manipulacije pogresno tumaceci Hristove reci, kao i vecinu njih.
  • Robi

    23.03.2020 18:14
    Posle neke žvalave babe dobiješ istu kašiku u usta, level Černobil.
  • mrva

    23.03.2020 18:10
    "to je isključivo stvar internog ili autonomnog crkvenog poretka i zakonodavstva, koje država prihvata kao validno, legitimno i legalno u javnopravnoj sferi", poručuju u Sinodu."

    oduvek su se ponašali kao država u državi, sa svojim nakaradnim pravilima i "zakonima" koji prkose zdravom razumu. Virus se međutim, kao i ostale pojave u prirodi, neće osvrtati na njihova nazadna uverenja, zbog čega bi u ovom slučaju država morala da reaguje i spreči ovakve stvari koje su pretnja svima pa i onima koji ne dele njihove zatucane stavove.
  • Bla

    23.03.2020 18:08
    Ovog crkvenjaka treba rasciniti pod hitno. Ne mogu da verujem sta procitah upravo! E, zato ne idem u crkvu, bogu se molim u svojoj kuci.
  • XO

    23.03.2020 18:06
    Aj ne se*i Sinode!
  • Anti...

    23.03.2020 18:03
    @VOJVODJANIN SEKULARNA DRŽA
    A ko da ih sankcioniše?
    Retorika j poznata, slušamo je od Prvog i onih oko njega od samog početka krize sa virusom( zapravo, od kad je privatizovao Srbiju).
    Zar njegova priča nema istu zamenu teza, negiranje bilo kakve odgovornosti, prebacivanje iste na "strane izdajnike i plaćenike", na "ant-ove" i "anti-one". Svi su krivi i odgovorni sem nih.
    I jedna i druga dogma traju više od 2000 godina, jer narod tako hoće, tako ne mora preuzeti odgovornost za sebe i svoje postupke, svoj život. Tako i narod ima "dežurnog krivca", a ima i "božju volju". Sve sem odgovornosti.
    Ovce će i dalje blejati i slepo slediti bilo kog idiota koji se prvi i na silu dočepa mikrofona.
  • boby

    23.03.2020 18:00
    UDRI MILICIJOOO
    Trebalo je odmah sve vernike koji su se pricestili zajedno sa popom u crkveni podrum na 14-28 dana pa ces videti brale kad ce se opet tako pricestiti. Sramota.Klasican primer kad use..s stvar pa po svaku cenu trazis izgovor. Cuj 2000 godina tradicije a ljudi padaju kao snoplje,
  • Mix

    23.03.2020 17:54
    Pričest
    Vrhunac jedne drskosti, to je odraz vašeg stava i odnosa, prema ljudima, ne samo sada već i kroz 2000 godina!
    Marketing koji ste usavršili kroz vekove, hvala ne treba mi posrednik, verujem u ono što moj mozak može da spozna i zato mi nije potrebna crkva ni njihova paganska predstava!

  • Andrash

    23.03.2020 17:54
    Repovanje
    Sakupilo se juče kod crkve na Naselju jedno 50 ovaca i ovnova.
    Izlaze 3 pastira i počinju da repuju na megafon.
    Dolazi policija i ljubazno moli ljude da se razidju.
    Popove nije dirala, a nije ni jašila
    A možda je trebalo...
    Za primer
  • Andrash

    23.03.2020 17:54
    Repovanje
    Sakupilo se juče kod crkve na Naselju jedno 50 ovaca i ovnova.
    Izlaze 3 pastira i počinju da repuju na megafon.
    Dolazi policija i ljubazno moli ljude da se razidju.
    Popove nije dirala, a nije ni jašila
    A možda je trebalo...
    Za primer
  • Bačvan

    23.03.2020 17:54
    Zbogom pameti
    Nije samo popa kriv,krivi su i ovi naivni vernici..Treba ih u isti karantin,u crkvu,sa tom jednom kašikicom!
  • Novosadista

    23.03.2020 17:52
    Orkestrirana hajka?!
    Snimljeno lepo se sve vidi. Šta tu ima da se orkestrira? Ovo treba i bez korone da bude zabranjeno. Nije normalno sa kakvim balvanima delimo vazduh
  • Lalo

    23.03.2020 17:51
    ...
    "Niko se, kažu, ne pričešćuje prinudno već dobrovoljno. "

    I u kafanu idem dobrovoljno, pa mi je zabranjeno, pod pretnjom robije.
  • Mmm

    23.03.2020 17:50
    Neverovatno
    Crkvu treba krivicno goniti.
  • Qčka

    23.03.2020 17:50
    primitivci
  • Mladen

    23.03.2020 17:49
    Ako se procitaju Isusove reci ( Jn 6, 53-58)vidi se da Hristos ne govori o jednoj kasic,i vec o telu i krvi i da crkva ne bi nista izgubila ako bi obezbedila svakom kasiku a sadrzaj posude ostao isti.
    Ako su mogli preci sa magarca na MERCEDES, mogli su obezbediti i pricesce na pristojan , kulturan i zdravstveno ispravan nacin ,bez ikakve promene karaktera ,sustine i verskog znacenja pricesca.
  • Oprez

    23.03.2020 17:49
    Malo gde se danas može sresti takav otpor razumu kao što je to kod SPC. Zbog ovakvog neodgovornog postupka izgubio sam svako poštovanje prema njima. Postali su suprotnost svake vrline koju treba da oličavaju.
  • Fubija

    23.03.2020 17:49
    Ajaoo!
    Aaaajaoo, pa sad su sami priznali da je bila jedna kašičica. Kad god ih uhvate u ktivici, oni izmišljaju neke antisrbe. Nema tu sad Srbi i Nesrbi! Virus ne bira. Bilo bi lepo da se svi ponašaju odgovorno.
  • Lalo

    23.03.2020 17:49
    gledam ne verujem
    Sramota me Novog Sada.
  • Milan

    23.03.2020 17:48
    Ja nisam iz kruga, ali evo...
    Nije suština pitanja u tome da li je zabranjeno, nego da li je pogrešno u vreme epidemije. Ti vernici su, u krajnjem slučaju sebični jer se vode samo svojom potrebom i željom (a neki verovatno i strahom i sujeverjem), a ne razmišljaju o ostalim ljudima. Nije valjda poenta vere doći određenog datuma i obaviti određeni ritual inače nastaje smak sveta.
    Zar stvarno mislite da će Bog koji je, po vašem verovanju, žrtvovao sopstvenog sina, zameriti nekome što se nije pričestio baš u vreme epidemije i preporuka da se ne izlazi bez stvarne potrebe. Isti ste kao i oni što su sedeli po kafićima i pili kapućino, samo ste sebe ubedili da ste bolji!
  • Mmm

    23.03.2020 17:46
    Sramotno
    Pa da li su ovi normalni. Sveto pricesce kojim ce se zaraziti ko zna koliko ljudi od tih istih venika kojima se ne uskracuje najsvetije. Drugima je zivot najsvetiji a njih treba momentalno u KARANTIN
  • /

    23.03.2020 17:46
    /
    kada postoji snimak onda nije kleveta vec dokaz

    a postoji i fotografija guzve ispred crkve na telepu
    dva suprotna dela grada, valjda da pokrijete teritoriju virusima
  • O cemu oni?

    23.03.2020 17:39
    Kakvu polemiku? Druze, ako vec moras drzati pricesce, uzmes par desetina tih kasicica i kako se koja upotrebi stavis je u rastvor sto se i u bolnicama koristi za sterilizaciju. Makar da su vladike kao Grigorije, koji sam rece da ni obredi nisu iznad coveka i zivota, aludirajuci na ovo. Samo jedan od tih nekoliko desetina da je bio zarazen pisi propalo. A i generalno koliko je higijenski i van ove epidemije da se ljudi iz iste kasike pricescuju?
  • Singer

    23.03.2020 17:38
    Neverovatno
    Oni su drzava u drzavi, niko ne moze da se.mesa u njihovo ,sveto' sirenje infekcije! Dve hiljade godina smo praktikovali odurnu, nehigijensku, opasnu praksu, pa cemo i danas!
  • JLZ

    23.03.2020 17:36
    Da li ste vi normalni?
    Kada nekoga ko nije bio na pricescu zarazi Vas vernik pricescen zarazenom kasikom ili casom, da li cete ga vi lopovi iz SPC leciti? Ili kupiti jedno 100 respiratora da pomognete narodu? A ne, bolje obnoviti vozni park vladika i patrijarha!
  • Bezolovni

    23.03.2020 17:35
    Vernik sam
    ali o crkvi i njenim predstavnicima nemam bas lepo misljenje, kao sto ni Isus nije imao.
    Ovo je jos jedan dokaz vise da su misljenja da time sto su predstavnici boga na zemlji zasluzuju da budu izopsteni od pravila zdravog razuma i zdravstvene dobrobiti onih kojima treba da sluze...
  • Viktoria

    23.03.2020 17:34
    'na kasicicu
    ...postovani su - razmak od 2m...onda svi na istu kasiku...posle ce mnogi da 'bace kasiku..
  • Izzy

    23.03.2020 17:34
    Www
    Jesti isrom kasikom ? Pa jeste normalni? Crkva je kriva ako se ovi vernici zaraze!
  • Lala

    23.03.2020 17:33
    Ovako nesivislo,dogmatsko i besmisleno objasnjenje pricesca u vreme ove pandemije zaista je skandalozno.To sto se pricesce obavlja istovetno dve hiljde godina samo je dokaz okostalosti crkve i nesposobnosti da neke obicaje bar malo osavremeni.Pa sto se onda svestenici ne voze u taljigama ili ne jasu na magarcu nego voze najnovija auta.
  • Ivana

    23.03.2020 17:32
    Poližeš mi kašiku...
  • VOJVODJANIN

    23.03.2020 17:28
    SEKULARNA DRZAVA
    Zakon je isti za sve. Nadlezni moraju da podnesu krivicne prijave protiv odgovornih, pa makar oni bili iz 2000 godina stare firme za obmanjivanje, reketiranje i ubedjivanje u sopestvenu superiornost.
  • Jaja

    23.03.2020 17:28
    Sto ih sada lepo ne pohapse za izazivanje opste opasnosti i sirenje zaraze?

    Cega sw mi bojimo kao drzava?
  • banat

    23.03.2020 17:28
    Ovu crkvu sankcionirati pod hitno!! Sram vas bilo, izgleda izracunali ste sto više mrtvih veći profit.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna