Autor: Beta

Info
03.04.2020.
07:28
Model vrednosnih vaučera, koji bi umesto povraćaja novca bili kompenzacija za turističke aranžmane koje su građani Srbije uplatili za predstojeće leto, a koji bi ostali nerealizovani usled pandemije virusa korona, trebalo bi da budu predstavljeni do 10. maja, najavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije JUTA (YUTA) Aleksandar Seničić.
  • Laki

    27.05.2020 17:01
    Tužba
    U ugovoru sa agencijom stoji da ako se u datom roku otkaže ugovor agencija uzima procenat prema periodu otkazivanja (45 - 90 dana ranije agenciji sleduje samo naplata admin. troškova).Ja sam otkazao putovanje po članu ugovora i obavestio agenciju da me ne zanima vaučer nego povraćaj dela novca po tački ugovora,ako ne idemo na sud.Ne zanima me uredba vlade nego član validnog ugovora.
  • Gaga

    22.05.2020 08:18
    kolektivna tužba
    Predlažem da svi podnesemo kolektivnu tužbu, jer nemože država uvek preko leđa građana da ispadne dobra prema drugima u ovom slučaju Agencijama. Neka im lepo da novac da ne propadnu, kao druge države u svetu a ne mi da finansiramo njih. Nikada više neću ići preko Agencije nigde.
  • Zoran

    05.05.2020 14:04
    Pljačka u najavi
    Da rezimiramo, u prevodu drže nas na uzici i onda će da kažu putovanje morate isplatiti 10 dana pre polaska, ukoliko ne uplatite na putovanje nećete otići zato što ste to potpisali kada ste uplaćivali rezervaciju.
  • Logi

    10.04.2020 16:20
    opsti uslovi
    Netacno je da se ne primenjuju opsti uslovi putovanja ukoliko se putovanje ugovori sa popustom. Ovo je vec druga dezinformacija u samo nedelju dana koja dolazi iz istog izvora i ima isti cilj - da odvrati ljude da iskoriste svoje pravo i naplate uplaceni, a neiskorisceni aranzman. Stvari su vrlo jednostavne u Zakonu obligacionim odnosima.
  • Brus Vilis

    03.04.2020 11:02
    Malo je ovo nategnuto i na štetu građana koji su prilikom kupovine aranžmana potpisali ugovore.
  • Milan

    03.04.2020 10:54
    Yuta – razumem, ali ne razumem
    Mogu da razumem Yutu da ovim vaučerima želi da zaštiti turističke agencije i omogući im da novac ne vrate putnicima već da putnike još čvršće vežu za sebe, pa makar i da se putovanje realizuje sledeće godine. Ipak, ukoliko dobro tumačim Zakon o zaštiti potrošača, ne mogu da razumem Yutu da uopšte ne spominje taj Zakon. Pročitajte član 98. i 99. stav 4. u kome se navode razlozi zbog kojih putnik može odustati od putovanja i u tom slučaju agencija može da naplati samo stvarne troškove u koje se ne uračunava dobit, zarade, komunalni troškovi, zakupi, marketing, provizija i dr.
    Putnik je u obavezi organizatoru nadoknaditi samo stvarne troškove ukoliko je do otkaza putnika došlo zbog okolnosti koje nije mogao predvideti, otkloniti, niti izbeći, a koje bi, da su postojale u vreme zaključenja ugovora, predstavljale opravdan razlog da se ugovor ne zaključi (…vanredno stanje zemlje putovanja).
  • Daca

    03.04.2020 10:29
    Šta je sa nerealizovanim maturskim ekskurzijama u inostranstvo? Nenormalno je očekivati da se realizuju sledeće godinekada deca budu na fakultetu. Ne znam koja je alternativa? Deliti im pojedinačne vaučere za različite destinacije pa da putuju sami kojekuda?
  • advokat

    03.04.2020 09:13
    To je suprotno ugovorima o putovanju koje ste vi sami poturali klijentima da potpišu. Ja sam naravno za predloženo rešenje tj. za vaučera, ali samo ako to odgovara i putniku. U protivnom piše u ugovoru.
  • punisher

    03.04.2020 09:11
    Lopovi
    No comment
  • /

    03.04.2020 09:05
    /
    Jedini validan dokument je Ugovor koji imate sa organizatorom putovanja, u kome su navedeni uslovi otkazivanja ugovora od strane boli agencije, bilo putnika...
    Ne nasedajte...
  • Koji ljigavci

    03.04.2020 08:52
    Ovu vest treba staviti uz sve one vesti sto su bile vezane za probleme sa agencijama, i navodno pomaganje YUTA-e svojim dragim gradjanima.

    Gledacu uvek da izbegavam agencije, ovo je prelilo casu. Samo im je bitan novac, a grabe ga nogama i rukama. Koliko su puta pravili cirkus.

    Mislim, cela ova situacija oko vanrednog stanja je cirkus...
  • Игу

    03.04.2020 08:43
    Колико хлеба може да се купи од тих ваучера?
  • igi

    03.04.2020 08:02
    lopovcine
    Samo da turisticke agencije da ne izgube novac, a narod ko sisa, pa znate kad cu vise putovati preko aranzmana...NIKAD

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna