Autor: Tanjug

Info
24.04.2020.
13:23
Zaštitnik građana pokrenuo je postupak nadzora nad radom Centra za socijalni rad u Pančevu na osnovu saznanja iz medija o slučaju seksualnog nasilja oca nad sedamnaestogodišnjom ćerkom, saopšteno je danas.
  • Aloa

    26.04.2020 10:14
    Zaštitnik gradjana često pokreće ovaj postupak koji se sastoji u nadzoru nad radom iz okvira njegove delatnosti. Pitanje nije sta Centar odradi - pomislite na devojku koju su mediji oznacili kao i kad je malcanski berberin bio u pitanju. Drugo, uz nedovoljan broj radnika i partijsko zaposljavanje frizerki, uciteljica, vozaca.... sta i ocekujete? I trece, Centar ne moze da postupa ukoliko ne zna. Da li ste prijavili komsiju za nasilje? Ili ste rekli da to nije vas problem?
  • Pravo pitanje

    25.04.2020 15:22
    Bas
    Ima i takvih koji samo piju kaficu i ne mešaju se, gledaju da im prodje dan, nažalost... One nisu opasne. Opasne su ove sto se mešaju ali nemaju dovoljno iskustva, znanja, saosecajnosti, ljudskosti u krajnjoj liniji. Postoje stručne procedure koje moraju da se poštuju, postoje zakoni i pravilnici... Ali avaj, pošto ti sto nadziru ti i postavljaju, zapošljavaju I sankcionisu. Tako da u krug se vrtimo, dok neko ne preseče tu nit nema nam bolje. Do tada potrebno je da budemo svesni svojih prava, da čitamo i da se informišemo.
  • x

    25.04.2020 13:51
    y
    ama, hoće li neko više objasniti šta tačno znači "pokrenuo je postupak nadzora"?
    meni zvuči kao da tu neko nekog baš onako pomno gleda.
    što i nije nešto, da se razumemo.
  • Mami blu

    25.04.2020 08:24
    Laža
    Laža i paralaža.Radnice u Centru za socijalni rad piju kaficu i ne mešaju se u svoj posao, podignu platicu pa opet na kaficu. Paraziti.
  • Pravo pitanje

    24.04.2020 21:50
    Bas
    Previše slučajeva (oko 200) na premalo voditelja. Stručni radnici moraju previše da gledaju u monitor zbog preobimnih dokumenata koje trebaju popuniti. Uz to još i nema kažnjavanja a greške u radu se ne plaćaju. Ko i da ih naplati- politički direktori koji su postavljeni na pozicije moći bez ikakvog iskustva u socijalnoj zaštiti. Direktori samo odrade svoj mandat, zgrnu pare na projektima, pozaposljavaju decu, snajke i ostale a odgovornost za nedela prebace na rukovodioca službe u CSR ili vod. slučaja.
  • Zaista pravo pitanje

    24.04.2020 21:24
    Ali stvarno
    Koliko ima voditelja slučaja u CSR Pančevo?
    Koliko korisnika?
    Koliko predmeta ima prosečan voditelj slučaja u Srbiji a koliko u recimo Nemačkoj?
    Koliko ima nejasnih propisa?
  • Pravo pitanje

    24.04.2020 20:58
    Bas
    Znate kada će se socijalna zaštita generalno i Centri za socijalni rad dovesti u red? Kada neko mnogo hrabar i mudar odluci da stane na rep svima koji nesavesno i nestrucno obavljaju svoj posao i pohapsi bandu koja je u suštini sistema... Ko god želi to da vidi može ili zna nekog ko je to osetio na svojoj koži... Situacija je lošija čak nego što izgleda, Bog neka nam je u pomoći i ne daj Boze da vam ikada zatreba pomoć Csr-a
  • CSR je užas

    24.04.2020 14:12
    Kada će se napraviti reda u tim centrima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna