Autor: Danas

Info
17.05.2020.
11:17
Nastavnici koji predaju predmete sa nedeljnim fondom od četiri časa moraju da tokom drugog polugodišta učenicima daju najmanje jednu ocenu iz usmenog ispitivanja.
  • Milica

    19.05.2020 12:49
    Ko
    Ko
    Da su ovi komentari pod punim imenom i prezimenom, tužila biha Vas za klevetu. U školi sam od 7,00 do 13, 30 ili 14,00. Kod kuće pripremam nastavu. Malo li je 10 sati na dan? Niste Vi krivi što ne znate da su časovi samo jedna trećina posla. Većina nas se priprema i za rad sa decom i za rad sa roditeljima. Da ste moj roditelj, znali biste da se kod mene i mnogih mojih kolega, ne dolazi na trala, la priče, već se razgovara i dogovara nakon pročitane stručne literature i raznih konsultacija sa stručnjacima. Niko nam ne plaća takmičenja koja se organizuju subotom i nedeljom. Godišnji mi je 30 dana. Ja sam ovaj posao izabrala i doživljavam ga kao poziv. Stručno usavršavanje i sve ostalo ( trenerka, patike, harmonika, knjige, računar, internet....) platila sam sama, kao što svi prosvetni radnici plaćaju sami. Vaš zao komentar je zbog neupućenosti u rad prosvetnih radnika, sigurna sam da niste Vi zla osoba. Uživam u svom učiteljskom pozivu i ne dozvoljavam da me neupućeni vređaju. I divim se kolegaa koji rade više od mene.
  • Valentina

    18.05.2020 00:59
    Komentar
    Pametnjakovići koji znaju sve o neradu prosvetnih radnika, možda bi trebalo da znaju da nastavnici za vreme ove nastave na daljinu rade tri puta više nego obično, da nemaju sva deca internet, da nastavnici sami plaćaju sva sredstva kojima rade i da deca ,,imaju pravo" da se NE JAVE, kada ih nastavnik zove na telefon! Čak neće da se jave i kada ih zoveš da im dodatno objasniš ono što su rekli da im nije jasno. A u tome imaju podršku roditelja! Meni je jedan roditelj rekao da njegovo dete NE ŽELI da učestvuje u razgovoru, nacrtao smeška i uputio mi pozdrav! Pa ti ga sad oceni usmeno. A ni pismenim putem neće da se jave. Ni domaći zadatak neće da pošalje. Ne možeš da dopreš do njega uopšte. Pa oceni ga...
  • Prosvetni radnik

    18.05.2020 00:40
    Sta reci
    Svi koji nas, prisvetne radnike, smatraju neradnicima, izvolite, okusajte se u nasem poslu. Pitajte ucenike da smo ova dva meseca bili za njih dostupni 24h? Sta mislite, da li je privatan zivot trpeo zbog toga? Da li bi ste sa pravim doktoratom radili za 70 000din (24 godine iskustva)?
  • Jovanka

    17.05.2020 21:03
    Iskreno, ja sam ovo cijelo polugodiste 'bacila u vjetar' sto se tice objektivnog ocjenjivanja. Ono je na daljinu jednostavno nemoguce. A kad se vec od nas trazi da ga sprovedemo, a jos iz svakog dopisa "vristi" izmedju redova da budu pusteni svi koji god mogu, ja sam svim ocjenjivanjima prisla formalno. Neka se svi snadju kako god mogu, upisati im najbolje ocjene u zivotu i idemo dalje. Tako sam uradila i za pismeni i za usmeni, i nije mi nimalo zao. Glavni dio naseg posla je svakako pomoci im da steknu znanje, ako hoce. Ocjene su samo jedan od instrumenata da ih 'natjeramo' da ucestvuju u nastavi.
  • Ko

    17.05.2020 18:20
    Skola
    Prosvetari ..najvecii paraziti ovog drustva vec 30 godina..slabog znanja,jednostavno tehnoloski su pregazeni..izracunajte samo koliko su ove godine imali radnog ucinka..a primaju pune iznose plata..zive lagano od privatnog sektora..jednostavno na minimalac za pocetak..visak njig poslati na Nsz..
  • Irena

    17.05.2020 17:36
    Sarcevic,za penziju
    Da je samo ministar za penziju bilo bi lako.Ali sta sa trupama strucnjaka sa trenda i sl.univerziteta koji su za potrebe obrazovanja jedino naucili da se nasminksju i napirlitaju za TV nastupe.Sva sreca da su nasa deca pametna i da se ogroman. Broj prpsvetnih zaposlenika trudi da deci kolko tolko olaksa ovakvo obrazovanje.
  • Penzioner

    17.05.2020 17:13
    @Smart
    Po komentaru,može se slobodno zaključiti, da ste Vi završili mobilnu školu.Ali ste na mnogim časovima,bili nedostupni.....da li zbog prijema ili slanja,svakako je zbog lošeg signala.Ajde priznajte i sebi i drugima, šta Vas je omelo ?
  • Dr

    17.05.2020 17:04
    prosveta
    Stvarno ste nesposobni.Zar jadan Ministar sve mora da Vam objasni i nacrta.Gde se izgubila ona nastavnička kreativnost.Svako od Vas poznaje bar jednog člana SNS-a,lepo pitate ih kako su polagali sa daljine i bez ulaska u klupe a za one koji ne poznaju baš nikoga,pozvati MEGATREND.
  • X

    17.05.2020 16:55
    Ko zna da radi posao taj se snasao i na daljinu,najvaznije je ne slusati sta ovaj saopstava jer unosi konfuziju.Bilo je naporno ali smo savladali,i mi profesori,i ucenici.Naravno da je bilo onih koji nisu radili nista(ucenika a i profesora) ali to nema veze sa ovim nakaznim saopstenjima,vec sa licnom odgovornoscu koja je ista i u nastavi na 'blizinu'.
  • Prvi Pravi botfucker

    17.05.2020 15:54
    Polako, Smart je kanda kao ovi biciklisti sa Limana sto pevaju o lepoti verglanja izmedju par zgrada.
  • Benisio

    17.05.2020 15:42
    A kako je kvarcovani zamislio usmeni iz matematike, s obzirom na to da i nju osnovci imaju minimum 4 puta nedeljno? Učenici nauče napamet formule i recituju preko Skajpa? Kakav biser, majko moja.
  • Maya the Bee

    17.05.2020 14:50
    Dopisi iz Ministarstva
    Kako je ministar Šarčević stupio na dužnost, iz Ministarstva su počeli da stižu nejasni, nedorečeni, konfuzni a vrlo često i nepismeni dopisi. Kao što je već neko napisao, kakav ministar - takvi i dopisi.
  • dule

    17.05.2020 14:47
    Smart17.05.2020 • 11:50
    Svi djaci imaju kameru jer imaju mobilni, ajde snadjite se barem jednom, umest stalno strajkujete...nesposobna manjina, većina nastavnika nije takva...zamolite ga da pokaže svoje okruzenje pre nego odgovara pa se nastavite pričom na kameri prateći njegov pogled i ponašanje, ako tako mogu u americi na fakultetima i to rade neobuceni Indijci, pa valjda može i jedan nastavnik s fakultetom i pedagoškim znanjem da oceni gledajući da li znaju/čitaju puskice?



    Alo rođače, svaki od tih nastavnika ima par stotina dece, i sad u dve nedelje treba sve njih ovako da ispitaju?

    I da, veruj mi, ima gomila dece van većih gradova koji nemaju internet kod kuće.
  • Sarcevic

    17.05.2020 14:43
    Za penziju
    U poslednje vreme toliko lupeta i izmislja gluposti ma dnevnom nivou da niko normalan ne moze da ga prati-ponesneo kao i ceo drzavni vrh-dopisi su mu za VEROVALI ILI NE-uzas jedan
  • kad se

    17.05.2020 14:35
    samo setim
    Kad se se setim onog ministra prosvete iz sedamdesetih (jel Šuvar? tako nešto, nebitno )svi su mislili da je idiot ali slobodno mogu reći da je za ovog bio gospodin, intelektalac ali onaj je bio stvarno ludak svoje vrste, mislim taj Šuvar, budala na kub...e ovaj ga je nadmašio....
  • D

    17.05.2020 14:11
    @Ljuba
    Ti si jedan od onih najpametnijih? Daj rešenje ako ga imaš, umesto da *****.
  • NIA

    17.05.2020 14:01
    A jel deca nose uniforme na casu?
  • PoP

    17.05.2020 13:36
    A troškovi?
    Interesuje me o čijem trošku će ići korišćenje telefona i interneta od kuće kako za učenike, a naročito za nastavnike?
    Šta ako ja kao nastavnik nemam računar ili internet?
    Ja ne živim u Americi.
  • Maka

    17.05.2020 13:27
    @ smart
    a ucenik pored kamere preko koje odgovara na stolu drzi otovrenu knjigu ili ima nekog iza ledja da mu sapuce ili da iza telefona napise na papiru odgovore ..... ma hajde molim te...... kakvo usmeno ispitivanje i kakvo objektivno ispitivanje i ocenjivanje uopste ...jedino je moguce nagraditi ucenikov, koliko je zaista ucenikov i to je diskutabilno, pisani rad i slanje vezbi ........ lepo svima petice pa iz pocetka sledece godine ........ ocene i onako nisu merilo znanja i ionako ne uticu na upis vec "ko- je- ko i ko- koga-zna"...................... prekobrojno upisanih po raznim arsinima gomila ..... a osnovna skola - ma pustite decu, jel' vidite kakva im je buducnost --- iz Korone u Hiv pa u Svinjsji / Pticiji grip ........ i sve to sa "maleckih" 6,7,8 godina ...... naucice nesto jednog dana i radice ono sto moraju - ako ostanu ovde ...
  • Xz

    17.05.2020 13:20
    #Samart
    Malo se pravimo "pametni".
  • pera

    17.05.2020 13:20
    kakvo ministarstvo takva i uputstva, valjda su sve padeze pogodili
  • Zbunjeni

    17.05.2020 13:15
    nastavnik
    Svi dopisi Ministarstva koji su stigli od 17. marta su zbunjujuci i nedoreceni, a  mnogi su stigli kada smo mi vec uveliko sami pronasli resenja.

    Na samom startu smo bili zbunjeni, jer su se hvalili TV nastavom, a nama niko nije rekao sta s nasim planiranim casovima. Jedni su zadavali domaci sa televizije, jedni po svom planu, bez obzira sto su ucenici gledali TV cas, a oni najnesigurniji i kratak domaci vezan za TV cas i onaj iz plana. Posle svega, naravno da su reagovali roditelji, pa se Ministarstvo oglasilo da nadjemo meru i ne preopteretimo ucenike.

    Zatim su na red stigle ocene. Jedni ocenjuju od pocetka nastave na daljinu, drugi samo upisuju smajlice. Tek u maju stize izmenjeni Pravilnik gde pise da se zakljucna izvodi na osnovu ocena iz prvog polugodista i bar jedne koja je upisana u drugom polugodistu. Opet nigde reci o ocenama na daljinu. Polovinom maja razmisljamo o usmenom ispitivanju.

    Aman ministre! Dokle vise?!
  • Pravdoljub

    17.05.2020 13:14
    Nastavnici su zaista dovedeni u nezavidan položaj. Šarčević svako malo dobije neku ideju koju treba sprovesti. Te školska godina će biti završena online, a onda će ipak biti usmenog dogovaranja. Te formativne ocene (smajlići i plusići) će biti prevedene u sumativne (brojčane ocene), pa ipak treba kamera za odgovaranje online. Probna mala matura uz tešku muku sprovedena elektronski ponovo se radi tako što će dva testa poneti kući i uraditi ih. Deca su sluđena. Zaključite im ocene i ostavite decu više na miru, a kvarcovanog nepismenog Ministra vratite da školuje decu naše političke elite u svom privatnom sistemu obrazovanja.
  • Ljuba

    17.05.2020 12:38
    Nameće se zaključak da su se nastavnici raspustili pre dece.
  • Smart

    17.05.2020 11:50
    Svi djaci imaju kameru jer imaju mobilni, ajde snadjite se barem jednom, umest stalno strajkujete...nesposobna manjina, većina nastavnika nije takva...zamolite ga da pokaže svoje okruzenje pre nego odgovara pa se nastavite pričom na kameri prateći njegov pogled i ponašanje, ako tako mogu u americi na fakultetima i to rade neobuceni Indijci, pa valjda može i jedan nastavnik s fakultetom i pedagoškim znanjem da oceni gledajući da li znaju/čitaju puskice?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna