Autor: TV Prva, Telegraf

Info
19.07.2020.
20:50
Direktor Centra za anestezologiju Kliničkog centra Srbije, dr Nebojša Lađević, govorio je za TV Prva kako izgleda lečenje težih kliničkih oblika Covid-19 i kada je vreme da se pacijent stavi na respirator.
  • Rob

    24.11.2022 20:52
    Korona
    Inače starijim ljudima Korona kao mojoj mami 82 god …poznato mi 10 dana dobro onda na respirator i na kraju otkaze srce i pluća .
  • Gordana Cvetković

    07.02.2022 16:50
    Smrt msjke
    Majka mi umrla u Kovid bolnicu Kraljevo.
    13 dana bila dobro pričala svaki dan sa njom,14 dan intubirana.18 sti dam umrla.
    Na otpusnoj listi umrlih nema razlog smrti isključivo analize krvi.
    Žalosno je ovo,ne znam ni zašto je umrla.
  • Miroslav

    04.12.2021 15:18
    Pluca
    Moze li neko da mi objasni moj deda je na respiratorima a pluca mu rade 10% dok lekari kazu da mu je srce dobro.tako da hoce da ga skinu sa respiratora dali ce preziveti ili ne...
  • Nika

    20.11.2021 00:50
    Greške lekara
    Svog strica sam odvela u bolnicu sa saturacijom 85 i upalom pluća .mogao je da diše i sem temperature nije imao većih problema.drugog dana stavljaju ga na hiflou neinvazivni respirator i u pelene.tesko to podnosi,postaje nervozan,VEŽU GA.pocinje krv iz nosa I nakon 4 dana jave preminuo.a tog ujutru govore stabilno sve u redu.onda u podne napišu u karton pritisak 60/40 i nakon toga staje srce,reanimacije uspela 5 min.i to je to.njega nema i nema ko da mi kaže šta se zapravo desilo!!
  • Maki

    13.11.2021 22:54
    Apsolutno se slazem sa tobom alveola, treba ih tuziti!!! Moj deka je 7 dana bio dobro, i pocelo je stanje da mu se poboljsava, odjednom osmog dana primete da mu je topla leva noga i ruka(dobio je mozdani udar) i za par dana je umro, covek koji im je lezao 7 dana pred nosem, i kao nisu mogli nista da ucine, jadan narod sa ovakvim zdravstvom!!!
  • Ilvana

    19.10.2021 17:32
    Alveola
    Molim vas da mi odgovori neko, da li kod pacijenta kod koga dodje do prsnuca alveole (najverovatnije greskom lekara, jer je zabadao neke slamcice-cevcice kako kazu...) i od tada se pogorsava jer je doslo do prsnuca alveole, nisu operisali, skinuli slamcice i stavili na respiratoru u vestackoj komi, a da ni jednom nisu nam rekli sta se desilo...
    Receno mi je, sada je dobro, ne boli je nista, spava.
    Anestezilog je rekla da ne zna zasto nisu operisali, al da ne zeli da zalazi da ne bi izgubila posao...
    Mislim da bi mi mama bila ziva da je nisam odvela u taj logor, uopste nisam niti cula niti videla mamu.
    Na vreme smo se javili, al nije na vreme dobila antibiotike...
    Treba ih tuziti. Obdukciju uraditi svakog pacijenta
  • Novica

    15.10.2021 23:05
    Respirator
    Odlična konstatacija, iako sam laik ubedjen sam da se sa mojom bakom bas to desilo, a indirektno mi je jedna lekarka tako i rekla, citiram - kada bude gotovo javicemo vam...
  • Ilvana

    02.10.2021 10:10
    Pitanje
    Ako je doslo do prsnuca alveole, da li se pacijent treba operisati ili se stavi u vestacku komu na respiratoru i ostavi dok srce radi tj., dok umre???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna