Autor: Balkanska bezbednosna mreža

Info
02.08.2020.
20:39
Vojska Srbije dobiće raketni sistem protivvazdušne odbrane FK-3 kineske proizvodnje, navodi specijalizovani portal Balkanska bezbednosna mreža i dodaje da je nabavka već ugovorena i plaćena.
  • bkbk

    06.10.2020 12:07
    bkbk64855@gmail.com
    Slažem se potpuno sa Kiineskim baterijama FK 3, jedna za odbranu Beograda i po jedna za Novi Sad i Niš. Ali porebne su nam još dve baterije pancir s, da štite baterije FK 3. Kao i sistemi tor za zaštitu naše namenske industrije, tad možemo odahnuti i reći da smo zatvorili svoje nebo do nekih pristojnih granica oko 75%
  • Filip

    03.08.2020 20:34
    @Drasko
    Patriotizam i junacke legende i jesu smisljene za siromasne koji jedu svaki dan burek i jugurt. Kad nemaju sta da im daju, bolji zivot i perspektivu, oni (politicari) im serviraju price o nacionalizmu, patriotizmu i junackim bajkama.
  • Drasko

    03.08.2020 19:08
    @Podbarac
    Izrael se oslanja na atomske projektile i Americku Mornaricu i Americku kopnenu vojsku (Pentagon i izraelske lobi grupe u USA). Bez ta 2 faktora bi bio zbrisan sa lica zemlje. Nemoj da se zanosis previse u Izraelsku vojnu tehniku i junastvo.
    Zivoti jesu uzalud izgubljeni naravno, jer teritorija bez ljudi (srpskog naroda) je nista i mrtvo slovo na papiru. To govori 1. svetski rat kada smo izgubili 1/3 stanovnistva i samo ubrzali biolosko izumiranje naroda. Jos jedan takav podvig bi ubrzao i doveo do totalnog gasenja srpske nacije. A onda ovu teritoriju ne moras vise da zoves Srbija vec drugacije po nekom drugom narodu. Meni je zao svakog bespotrebno poglinulog mladica vojnika, on je mogao da zivi jos, da se raduje svojoj deci, da vidi svoje unuke. A sta je dobio? Jedno veliko NISTA. Onaj narod koji ne ceni zivot svakog svog coveka zasluzuje da bioloski nestane.
    Razvitak jedne zemlje ne donosi vojska (ona je potrosac BDP-a) vec nauka, znanje, pronalasci, domaci proizvod. A cime planiras da "hranis" tu vojsku kad ti godisnje 60 000 inzenjera naucnika i umova ode iz zemlje? Sta ti vredi avioni, tenkovi, topovi,... kad nema niko da hrani, oblaci i daje pare za te vojnike koji upravljaju tim orudjem.
    Ne bih dokazivao ljubav prema drzavi prema broju poginulih iz moje familije, mislim da to ne dokazuje tvoje ili moje vece postovanje prema drzavi.
  • Podbarac

    03.08.2020 13:20
    @Draško
    Pa kada bi se Izrael ili njima slični oslanjali samo na plaćenu vojsku, ne bi opstali ni 2 minuta...

    A što se tiče naših "pobeda" - pa recimo da se ovde u NS ponašalo kao da se ništa ne dešava. Sa pravom - jer se NS branio i rat vodio malo dalje, a ne na pragu.

    Tako da ti životi sigurno nisu "izgubljeni uzalud" i večno hvala i slava im. Drugim rečima, ako se svoja zemlju posmatra samo kroz buđelar - vrlo brzo se ostaje i bez jednog i bez drugog.

    Izraelci su naučili svoju lekciju, a mi? Eno svako veče kod Spomenika žrtvama racije, neki klinci loču i deru se, larmaju, bljuju i pljuju... sneća na tone Ne zameram im, nevaspitani su, neobrazovani... roditelji ih zapustili - da znaju šta skrnave, ne bi im bilo svejedno.

    Nadam se... Nego koliko je tvojih stradalo u raciji, ono u procentima? Meni više od pola familije, a tebi? Ili tvojih nije bilo u NS u to vreme, mož' biti, pa o tome znaš samo po vestima iz novina?... Tolko.
  • Jogi Letač

    03.08.2020 13:11
    @Nebojša, nismo zaboravili 1999. godinu, nažalost. Ali moram da se ne složim sa tobom, kakvu god da smo imali PVO i RV, NATO mašinerija bi nas opet pregazila. Bombardovanje je trebalo da se spreči diplomatskim aktivnostima. Oni koji misle da će Srbija sa nekakvom PVO ili avijacijom moći da spreči intervencije poput one NATO, ništa iz (bliske) istorije nisu naučili. Ovo je biznis za razne trgovce oružjem, koji bilo da se uvozi ili izvozi, za sebe uzimaju masnu proviziju. A pare su od kredita, koje će naredne generacije da plaćaju i kunu nas kako smo se glupo zaduživali.
  • Rade

    03.08.2020 11:04
    Rade12@gmail.com
    Stara latinska poslovica kaže: "Ako želiš mir spremaj se za rat!"
  • Drasko

    03.08.2020 09:48
    @Podbarac
    Sta ti vredi vojna oprema ako nemas ljude. Hoce posle svih "pobeda" 90ih i uzalud izgubljenih zivota ici da brani ili napada bilo koga? Sa 42 000 dinara platom niko nece ratovati, vec ce nauciti zanat i otici sa porodicom u Nemacku i raditi za 2500 eura minimum.
  • Deki

    03.08.2020 08:25
    Lepo
    Nabavljamo defanzivne sisteme.
  • Podbarac

    03.08.2020 07:58
    Treba
    Koja zemlje imaju najjaču vojsku? Najbogatije. Zašto?

    Zato što su bogate ili jesu bogate zato što imaju jaku vojsku?

    Razmislite malo o tome...

    Obaška ulogu igra i narod spreman da se bori i brani - nisu sve jake zemlje velike, ali su se mnoge naučile pameti krvavo platile svoje ludorije i "veru" u civilizovanost ostalih.

    Na primer Švajcarska ili Izrael, zemlja koja ima isti broj stanovnika kao i mi. Neko će reći "ma da. kad je USA uza i iza njih..." E pa Amerika nije bila uz njih sve do sredine '70-tih, čak naprotiv.

    Je l' se neko seća USS "Liberty", koji je špijunirao Izrael u korist Egipta? Tek kad je Izrael potukao sve unaokolo, odjednom su postali "prijatelji i savetznici" - ko u futbalu, jak tim traži jake igrače.

    Daklem, ako neko hoće novce, mora i da ih zaradi. Kako? Krvavo... Tolko.
  • Garavi

    02.08.2020 23:51
    Pitanje
    Super! Kad stizu i kako ce proci pored straza koje su nasi "evropski prijatelji" postavili oko Srbije? Malo je naroda koji toliko vole svoje dzelate kao Srbi. Zato nam tako i ide.
  • 021

    02.08.2020 23:18
    Hehe
    Pa to je za NAŠU decu!!!
  • marko

    02.08.2020 23:08
    opet očekujemo neke sankcije i bombardovanje?
  • Janko

    02.08.2020 22:58
    Onako Radikalski. Samo oruzije i pistolje municija, a obrazovanje, bolnice, obdanista, kanalizacija to ne treba... Godpode Boze sta je nas snaslo da imamo ovako bolesnu vlast!
  • Nebojša

    02.08.2020 22:36
    Odlicno
    Odlicno ako se to nabavlja jer na zalost nije fantasticno da nabavimo S400 sto smo trebali nabaviti. Problem je sto nemamo unificiran PVO sistem ali bolje i ovo nego nista, a oni koji se bune zaboravili 1999 godinu. Samo jaka zemlja u vojnom smislu odvraca neprijatelja i u mogucnosti je da se razvija ekonomski.
    Ocigledno je da oni koji su protiv ne vide sta se sprema i kakve godine dolaze za maksimalno 4 do 5 godina.
  • В

    02.08.2020 22:25
    Свака част!
  • Dejan

    02.08.2020 22:25
    Posao
    A sta je sa praznim kantama es400,jelto bilo za slikanje ? Si gji ping brat preporucio da kupimo ovo smece zajedno sa maskama i virusom ( bakterijom) !
  • Bog

    02.08.2020 21:41
    Te
    Koliko skol, obdenista, fakulteta, porodilista moze za te pare. Ali kome to treba......
  • Stanoje

    02.08.2020 21:27
    I to je po tamo nekim SNS-ovim generalima sada bitno. Toliko gradjana jedva krpi kraj sa krajem! Zar Srbija ima toliko novaca za bacanje u ovome momentu? Jad i beda od vlasti i ministarstva odbrane.
  • Wnj

    02.08.2020 21:05
    Jadno i tužno, kupujemo tuđe smeće, za šta? Protiv koga da ratujemo, od koga da se branimo, deca i drugovi su invalidi ili ih nema,.a ovo je samo krađa naših para. Vi na vlasti ste jadni zato što vam je vaše dupe bitnije od naroda kojim vladate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna