Autor: Beta

Info
03.09.2020.
15:48
Viši sud u Zrenjaninu doneo je presudu kojom je oglasio krivim S. S. iz Idvora zbog ubistva vanbračne supruge V. N, saopštio je viši javni tužilac Zoran Đuran.
  • Deks

    04.09.2020 13:14
    Skandalozno je da se ovako mala kazna izrekne za ovo strašno ubistvo. Na taj način ne poštuje se život žrtve. Ne razumem zbog čega to radi naš pravosudni sistem? Čini se da se naročito blage kazne izriču u slučaju kada muškarac ubije ženu, svoju partnerku. Slično je bilo i u slučaju bacača kugle iz Subotice koji je pre tri godine svirepo ubio bivšu partnerku i dobio samo 11 godina zatvora.
  • Keba Kraba

    04.09.2020 10:44
    @Daca
    Daco, sve je u kvalifikaciji krivičnog dela. Zato što po našem zakonu, muškarac ubija u afektu. Ili pijan i drogiran, tj. u stanju smanjene uračunljivosti. To što je samog sebe doveo do stanja smanjene uračunljivosti, to nema veze. To što je često prebije na smrt, isto nema veze, jel', bože moj, on je bio u afektu i stanju smanjene uračunljivosti, te prema tome to nije gnusno ubistvo sa otežavajućim okolnostima.

    Žena, s obzirom da je obično fizički slabija, najčešće ga ubije na spavanju. To kod naših tužilaca obično bude okarakterisano kao planirano i izuzetno gnusno ubistvo, zato što je žrtva neko ko nije mogao da se brani. Nema veze što ju je muž možda prebio pre nego što će leći da spava i pripretio da će je ubiti kad se probudi. To se ne računa u olakšavajuće okolnosti. Ukratko, afekt je ključ.

    Zato što ako ubiješ nekog na spavanju, to se smatra da nisi bio u afektu zato što si to planirao. A ako si planirao, onda si imao sposobnost da planiraš pa nisi bio u stanju smanjene uračunljivosti i promenjene svesti.


    Zato je naš zakon nakaradan i primena još gora. Loša kao "Ubio oboje roditelja i dobio manju kaznu zato što je sada siroče", toliko loša.
  • Daca

    04.09.2020 07:45
    Pitanje
    Da je ona njega ovako ubila, da li bi dobila 10 godina ili 40?
    Prema sudskoj praksi - kad muškarac ubije ženu venčanu ili nevenčanu ili bivšu, maksimalna kazna je 11 do 15 godina.
    Kada žena ubije muža makar i nakon dugogodišnjeg zlostavljanja, kazna je 30 godina.
    Je bože moj - ona je njega iznervirala kad je muškarac ubica.
    A kad je ona ubica - ona ga je ubila sa predumišljajem.
  • dule

    03.09.2020 17:12
    Aj dodajte još deset.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna